ΕΙΚΟΝΕΣ

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Εξορμήσεις της οικονομικής αστυνομίας, προανήγγειλε ο κ. Δένδιας

Προειδοποίηση ότι τον Αύγουστο, η οικονομική αστυνομία θα εντείνει τις εξορμήσεις της στην περιοχή Ν. Αιγαίου, απηύθυνε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, από τη Σύρο, όπου βρέθηκε σήμερα προκειμένου να συζητήσει το θέμα των αυξημένων προβλημάτων αστυνόμευσης, κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου στο νησί.
Σε δηλώσεις του ο υπουργός ανέφερε: «Για να ασκήσει τα καθήκοντά της, τα οποία είναι αφενός η τήρηση του νόμου, αφετέρου η τήρηση των διατάξεων, που αφορούν την προστασία της εργασίας, θεωρούμε πάρα πολύ σημαντικό, οι επιχειρηματίες που απασχολούνται στην ευρύτερη περιοχή να έχουν μια τέτοια τακτική, που να επιτρέψουν στις επισκέψεις της οικονομικής αστυνομίας να είναι στην πραγματικότητα άκαρπες, να είναι απλώς φιλικές επισκέψεις».
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις ελλείψεις και τις καθυστερήσεις σε προσλήψεις προσωπικού και κονδύλια κατά τους καλοκαιρινούς μήνες ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, σημείωσε πως «παρά την τρομερή οικονομική στενότητα, φέτος, για πρώτη φορά, τα κονδύλια στην πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση δόθηκαν από τον Απρίλη» και κατέληξε: «Ελπίζω, λοιπόν, ότι έγινε καλή χρήση αυτών των κονδυλίων από τους πρωτοβάθμιους οργανισμούς και ότι έγιναν όλα αυτά τα οποία θα βοηθήσουν, ώστε να έχουμε μια ομαλή περίοδο».

Μιλώντας, τέλος, για την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας σε νησιά του Νοτίου Αιγαίου, ο κ. Δένδιας είπε ότι έχει συνταχθεί έκθεση, που θα σταλεί την Τετάρτη στους αρμόδιους υπουργούς, Κυριάκο Μητσοτάκη και Γιάννη Μιχελάκη, ώστε να καλυφθεί το κενό με την ένταξη των δημοτικών αστυνομικών στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου