ΕΙΚΟΝΕΣ

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Η Π.Ο.ΑΣ.Υ. για νυχτερινά και ΤΕΑΠΑΣΑ.....

 
 Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.) με την παρακάτω επιστολή προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη τονίζει την αναγκαιότητα διασφάλισης της νυχτερινής αποζημίωσης των συναδέλφων μας και τον ορισμό διοίκησης στο ΤΕΑΠΑΣΑ.

 

Κύριε Υπουργέ,
  Με την υπαγωγή του ΤΕΑΠΑΣΑ από τις 9 Απριλίου 2103 (Ν.4142/13) στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη έγινε ένα θετικό βήμα για τη διασφάλιση των ασφαλιστικών ιδιαιτεροτήτων που διέπουν το χώρο μας και είναι διάφορες των φορέων που εποπτεύει το Υπουργείο Εργασίας.
  Έκτοτε, δυστυχώς, όχι μόνο δεν έχει υλοποιηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία για την έμπρακτη εφαρμογή της προαναφερόμενης νομοθετικής ρύθμισης, αλλά προέκυψε και νέο πρόβλημα αφού στο μεταξύ έχει εκπνεύσει η θητεία του διοικητικού συμβουλίου του ΤΕΑΠΑΣΑ. Θα πρέπει επομένως να οριστεί άμεσα νέα διοίκηση στο ΤΕΑΠΑΣΑ ώστε να μην τίθεται το παραμικρό ζήτημα για τις αποφάσεις του Δ.Σ. του Ταμείου και κυρίαρχα τη διευθέτηση – διεκπεραίωση των συνταξιοδοτικών εκκρεμοτήτων των συναδέλφων που εναγωνίως περιμένουν να δουν τι θα γίνει με το ΕΦΑΠΑΞ τους.
  Το δεύτερο, επίσης, μείζον ζήτημα που θέτουμε υπόψη σας και ζητάμε άμεσα τις δικές σας ενέργειες, αφορά την διασφάλιση της νυχτερινής αποζημίωσης για τους επερχόμενους μήνες έως τη λήξη του έτους επισημαίνοντας τον κίνδυνο να βρεθούμε μπροστά στο ίδιο αρνητικό φαινόμενο που παρουσιάζεται το μήνα Αύγουστο από την υπαγωγή της Χώρας μας στο μνημόνιο, της άρνησης δηλαδή του Υπουργείου Οικονομικών να εγκρίνει τα επιπλέον κονδύλια που απαιτούνται για την κάλυψη των νυχτερινών στην Ελληνική Αστυνομία λόγω της κάθετης υπερφόρτωσης της αποστολής της, καθώς έχουν ήδη απορροφηθεί οι ώρες που η υπ' αριθ. 8002/32/204-ε από 13/09/2012 προβλέπει και οι συνάδελφοι που θα εργάζονται από ένα διάστημα και μετά κινδυνεύουν να μην αποζημιώνονται.
  Παρά την έγκαιρη συζήτηση του θέματος, παρουσία του κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας και στο τελευταίο Γενικό μας Συμβούλιο, συγκεκριμένη απάντηση δεν έχουμε λάβει.
  Επειδή η ανησυχία που προκαλείται από την αναβλητικότητα στην αντιμετώπιση και αυτού του ζητήματος, είναι εύγλωττη, παρακαλούμε για την ανάληψη πρωτοβουλίας με στόχο την αύξηση των ωρών απασχόλησης, ώστε να μην βρεθούν οι συνάδελφοι, αλλά και η Υπηρεσία, προ εκπλήξεων.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου