ΕΙΚΟΝΕΣ

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΦΥΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ

          Από τον Αχέροντα μέχρι την ελληνοαλβανική μεθόριο στη Θεσπρωτία έχουν στηθεί μπλόκα στους δρόμους, ενώ πάνοπλοι οι συνάδελφοί μας, «χτενίζουν» την περιοχή για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των επικίνδυνων κακοποιών.
        Επιπλέον, στη θαλάσσια περιοχή από την Αμμουδιά Πρέβεζας μέχρι τη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, περιπολούν από τα ξημερώματα σκάφη του Λιμενικού Ηγουμενίτσας, για να αποτρέψουν το ενδεχόμενο διαφυγής τους, δια θαλάσσης, στην Αλβανία.
           Σύμφωνα με εκτιμήσεις, πρόκειται για τους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων Μαριάν Κόλα και Ιλίρ Κούπα. Αποτύπωμα του Κούπα είχε βρεθεί όταν, στις 8 Ιουνίου στον Πάνορμο Φωκίδας, εκλάπη το ΙΧ Volvo του πρώην υπουργού Αποστόλου Ανδρεουλάκου.
       Από τους υπόλοιπους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων, οι οποίοι παραμένουν ασύλληπτοι, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι ο Μουρατάι Μουρατάζ, που είναι δίδυμο με τον Κλεμέντ, βρίσκονται ήδη στην Αλβανία, έχοντας μαζί τους το ένα εκατ. 
ευρώ, που άρπαξαν μετά την απόδραση, από τη ληστεία στην Εθνική Λάρισας.
              Ο Λούλι Φλόρα και ο Σούλα Φάτος, είναι ένα τρίτο δίδυμο, του οποίου έχουν χαθεί τα ίχνη. Ο Σούλα, παλαιότερα διέμενε στην Κέρκυρα και είχε συλληφθεί για κλοπές στην Ηγουμενίτσα.


Στην Αιτωλοακαρνανία τους έψαχναν, στην Ηπειρο τους βρήκαν!

                Ο λόγος για τους επικίνδυνους Αλβανούς δραπέτες και τον αρχηγό τους Μάριο Κόλα οι οποίοι ήρθαν για ακόμη μία φορά τετ-α-τετ με την αστυνομία σε μπλόκο στην Αρτα και πλέον μεταφέρονται στην Ηπειρο όλες οι αστυνομικές δυνάμεις που τις τελευταίες ημέρες βρίσκονται στο κατόπι τους.
          Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι δραπέτες που κινούνταν με αγροτικό αυτοκίνητο NAVARA, δεν σταμάτησαν σε μπλόκο στην Άρτα και στο σήμα των αστυνομικών να σταματήσουν, γάζωσαν το περιπολικό, χωρίς να τραυματιστεί κανένας αστυνομικός και διέφυγαν.
               Στη συνέχεια, έκλεψαν αυτοκίνητο από τη Φιλιππιάδα και κατευθύνθηκαν προς τα χωριά Λάκκα Σουλίου, όπου η περιοχή είναι δύσβατη. 
             Αυτή την ώρα οι αστυνομικές έρευνες εστιάζονται στην περιοχή των πηγών του Αχέροντα, στη Γλυκή Παραμυθιάς, όπου εκτιμάται ότι έχουν καταφύγει με τα πόδια οι δραπέτες.
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις από την Ήπειρο, μαζί με άνδρες των ΕΚΑΜ χτενίζουν την πεδιάδα αλλά και τη δύσβατη περιοχή, ανάμεσα στην Παραμυθιά και τη Γλυκή, για τον εντοπισμό των κακοποιών, οι οποίοι, όπως αποκαλύφθηκε, αφού εγκατέλειψαν το ΙΧ αυτοκίνητο στη Γλυκή, έκλεψαν μηχανάκι, από κάτοικο της περιοχής, για να διαφύγουν.
            Στις έρευνες, συμμετέχει εδώ και λίγη ώρα και ελικόπτερο της αστυνομίας.
           Όπως διαπιστώθηκε, το αγροτικό αυτοκίνητο NAVARA, με το οποίο κινήθηκαν αρχικά και γάζωσαν το περιπολικό στην Άρτα, εκλάπη από το Αγρίνιο, ενώ βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στο Δημοτικό Σχολείο Φιλιππιάδας
      Η διαδρομή των κακοποιών, φωτογραφίζει του Αλβανούς δραπέτες των Φυλακών Τρικάλων, καθώς όπως όλα δείχνουν επιχειρούν να φτάσουν στα ελληνο-αλβανικά σύνορα και να διαφύγουν στη χώρα τους. Γι αυτό έχουν τεθεί σε συναγερμό και οι δυνάμεις της Θεσπρωτίας.
             Στην 'Ηπειρο βρίσκεται και ο αντιστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας, επιθεωρητής Βορείου Ελλάδας Δημήτρης Τσακνάκης

Πηγή : http://www.protothema.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου