ΕΙΚΟΝΕΣ

Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟ ... ΤΩΡΑ!

      Μπορεί κάποιοι να εθελοτυφλούν αλλά είτε το θέλουν είτε όχι το επάγγελμα μας είναι και επικίνδυνο και ανθυγιεινό. Παρακάτω σας παραθέτουμε  ένα άρθρο του συναδέλφου και Προέδρου της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Ξάνθης, ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΥ Κώστα, με το οποίο καλεί τις δύο παρατάξεις που συγκυβερνούν τη χώρα μας να πραγματοποιήσουν τις δεσμεύσεις του παρελθόντος που  αφορούν το συγκεκριμένο μείζον ζήτημα !  
Είναι γεγονός ότι από τις απαρχές του συνδικαλιστικού κινήματος κυρίαρχο αίτημα μας ήταν η αναγνώριση του επαγγέλματός μας ως επικίνδυνου, όχι μόνο ως προς τα οικονομικά και συνταξιοδοτικά ωφέλει αλλά κυρίως ως προς την ηθική ικανοποίηση των εκατοντάδων νεκρών μας και χιλιάδων τραυματιών μας.
Είναι γεγονός επίσης ότι οι πολιτικές ηγεσίες που πέρασαν όλα αυτά τα χρόνια μας ενέπαιζαν αναγνωρίζοντας το δίκαιο του αιτήματός μας, αλλά από κει και πέρα μόνο υποσχέσεις. Δεν μπορώ να ξεχάσω το έγγραφο υπουργού μας που όριζε τελική ημερομηνία για την αναγνώριση του επικίνδυνου, ούτε μπορώ να ξεχάσω τις διαπραγματεύσεις που γινόταν για επίδομα τη στιγμή που όλοι οι συνάδελφοι κινούμασταν για εκδήλωση διαμαρτυρίας σε πόλη της Β. Ελλάδας ώστε να ατονήσουν οι αντιδράσεις μας. Και βέβαια δεν μπορώ να ξεχάσω τη βίαια καταστολή με ρίψη χημικών έξω από το υπουργείο οικονομικών σε διαμαρτυρία μας και για αυτό το κυρίαρχο θέμα.
Θυμάμαι βέβαια μεσάνυχτα έξω από τη βουλή στη καθιστική μας διαμαρτυρία μαζί με άλλους βουλευτές της παράταξής της να μας διακηρύσσει την αδικία που συντελείται σε βάρος μας.
Αυτό όμως που μου δημιουργεί απορία  και απογοήτευση συνάμα είναι γιατί ενώ όλοι τους μας το υπόσχονταν κανείς δεν τόλμησε να το πραγματοποιήσει.
Άραγε δεν υπάρχουν οι νεκροί μας εν ώρα υπηρεσίας;
Άραγε δεν υπάρχουν οι τραυματίες μας εν ώρα υπηρεσίας;
Αμφισβητεί κανείς ότι όταν φεύγουμε από τα σπίτια μας για της ιερή εκτέλεση υπηρεσίας, δεν γνωρίζουμε αν θα γυρίσουμε πίσω;
Είναι δυνατόν άραγε να αναγνωρίζεται ως επικίνδυνο να είσαι οδηγός σε βυτιοφόρο (δικαίως) ως πολιτικός υπάλληλος και δεν είναι επικίνδυνο όταν ο οδηγός είναι αστυνομικός;
Η νέα κυβέρνηση που αποτελείται από τα δύο κόμματα που όλα αυτά τα χρόνια εναλλάσσονταν στην εξουσία ήταν αυτή που μας υπόσχονταν και αναγνώριζαν το επικίνδυνο της εργασίας μας.
Είναι ευκαιρία λοιπόν τώρα που συγκυβερνούν να μας αποδείξουν  ότι τα λόγια που λέγανε δεν ήταν 'φούμαρα' αλλά αληθινά.
Είναι υποχρέωσή τους η άμεση αναγνώριση του επαγγέλματός μας ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού να δείξουν πρώτιστα ότι σέβονται τους νεκρούς μας και τις οικογένειές μας.
Αν δεν το κάνουν τότε είναι ψεύτες και καιροσκόποι!!!! 

 ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κώστας,  Πρόεδρος Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Ξάνθης, Αν. Ταμίας Π.Ο.ΑΣ.Υ. και  Μέλος Δ.Σ. Ιδρύματος Εξοχών ΕΛ.ΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου