ΕΙΚΟΝΕΣ

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση της πρώτης σειράς συναδέλφων μας για την απόκτηση ειδικότητας συνοδού - χειριστή αστυνομικού σκύλου περιπολίας

Ολοκληρώθηκε την 23-03-2016 με επιτυχία, η βασική εκπαίδευση για την απόκτηση ειδικότητας συνοδού - χειριστή αστυνομικού σκύλου περιπολίας, την οποία παρακολούθησαν έντεκα (11) αστυνομικοί, επιτυχόντες στις εξετάσεις που προκηρύχθηκαν για την απόκτηση της συγκεκριμένης ειδικότητας.


Η συγκεκριμένη εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα από 04-12-2015 έως 23-03-2016, στις εγκαταστάσεις της Υπηρεσίας Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και Συνοδών Αστυνομικών Σκύλων στο Μαρκόπουλο Αττικής, καθώς και σε άλλους ειδικούς χώρους εντός του Νομού Αττικής, με μέριμνα της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σκοπός της εκπαίδευσης ήταν να παράσχει στους αστυνομικούς την απαραίτητη γνώση και κατάρτιση, για την απόκτηση της ειδικότητας συνοδού-χειριστή αστυνομικού σκύλου περιπολίας, καθώς και την αποτελεσματικότερη εκπλήρωση των καθηκόντων τους, προκειμένου να καλύψουν με επάρκεια τις ανάγκες της Υπηρεσίας τους.

Για την επίτευξη του εκπαιδευτικού σκοπού, καταρτίστηκε εκπαιδευτικό πρόγραμμα διάρκειας ενενήντα ημερών (90) ημερών, στο οποίο συνέβαλαν καθοριστικά και ουσιαστικά καταρτισμένοι εκπαιδευτές συνοδών αστυνομικών σκύλων.

Οι νέοι συνοδοί αστυνομικών σκύλων περιπολίας προορίζονται να τοποθετηθούν σε Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης, ασκώντας καθήκοντα ελέγχου των εξωτερικών συνόρων της χώρας, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στον εντοπισμό παράτυπων μεταναστών, που επιχειρούν να εισέλθουν παράνομα στη χώρα.

Οι αστυνομικοί σκύλοι περιπολίας αποκτήθηκαν με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Εξωτερικών Συνόρων σε ποσοστό 75% και σε ποσοστό 25% από Εθνικούς πόρους.

Την αποχαιρετιστήρια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε προς τιμήν των εκπαιδευομένων, τίμησαν με την παρουσία τους, o Διοικητής της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας, Ταξίαρχος Ιωάννης Χουζούρης και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων, Ταξίαρχος Νικόλαος Κοκκίνης, οι οποίοι απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό και επέδωσαν στους εκπαιδευόμενους τα πιστοποιητικά παρακολούθησης.

Πηγή : policenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου