ΕΙΚΟΝΕΣ

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Υπεγράφη η τροπολογία για την επέκταση του επιδόματος εξομάλυνσης και στους ένστολους των Σωμάτων Ασφαλείας

Πήρε τελικά χθες υπογραφή η τροπολογία με την οποία επιχειρείται η επέκταση του επιδόματος εξομάλυνσης και στους υπηρετούντες στα Σώματα Ασφαλείας, προκειμένου να θεραπευτεί η δυσαρμονία που προκλήθηκε μετά την έγκριση μόνο για τους ένστολους των Ένοπλων Δυνάμεων.


Η τροπολογία παραδόθηκε σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας bloko.gr στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας, προκειμένου να πάρει υπογραφή και από τον κ. Κατρούγκαλο, ο οποίος επίσης έχει δεσμευτεί πως είναι απόλυτα σύμφωνος με το περιεχόμενος της.

Θυμίζουμε ότι στο σχέδιο νόμου «Ρύθμιση θεμάτων μεταθέσεων οπλιτών, μέριμνα προσωπικού και άλλες διατάξεις» που κατατέθηκε την 22-12-2015 στη Βουλή των Ελλήνων από το ΥΕΘΑ και ψηφίστηκε στις 29 Ιανουαρίου στην Ολομέλεια, μεταξύ άλλων, προβλέπεται η επέκταση της χορήγησης του ποσού του «Επιδόματος Εξομάλυνσης» των 212,94 € σε συζύγους που τελούν σε διάσταση ή διαζευγμένους ή αγάμων, που έχουν τέκνα για τα οποία δικαιολογείται η καταβολή του, εφόσον αποδεδειγμένα καταβάλλουν διατροφή.

Στην ανωτέρω διάταξη και συγκεκριμένα στη σχετική έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, δεν περιλαμβάνονται οι προϋπολογισμοί των Υπουργείων που υπάγονται τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας, αν και οι αποδοχές τους διέπονται από τις ίδιες διατάξεις του ειδικού μισθολογίου Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας (άρθρο 51 ν.3205/2003).

Πηγή : bloko.gr
.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου