ΕΙΚΟΝΕΣ

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Η απάντηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης σε ερώτηση του Βουλευτή Β. Οικονόμου αναφορικά με τη φύλαξη μηχανημάτων έργων στο Μαρκόπουλο

Έπειτα από την δημοσιοποίηση και την ανάδειξη του ζητήματος της κατασπατάλησης αστυνομικών δυνάμεων για τη φύλαξη μηχανημάτων έργων στο Μαρκόπουλο Αττικής (θυμηθείτε εδώ), από τον γραμματέα Δημοσίων Σχέσεων της Π.Ο.ΑΣ.Υ. και επικεφαλής της ΑΝ.Α.Σ.Α, Χρήστο Συνδρεβέλη με την επίσκεψή του στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Ζαγοραίο (εδώ) και την ερώτηση στην
Βουλή από τον βουλευτή Αττικής κ. Β. Οικονόμου (εδώ), ο ανωτέρω βουλευτής ανήρτησε στην προσωπική του ιστοσελίδα την παρακάτω δημοσίευση σχετικά με την απάντηση των αρμόδιων φορέων για το εν λόγω ζήτημα την οποία και παραθέτουμε:


«Ως πότε θα απασχολούνται αστυνομικοί για φύλαξη μηχανημάτων στην Ανατολική Αττική;»



Σε απάντηση της ερώτησης (Αρ. Πρωτ. 2207/07-01-2016) που κατατέθηκε από τον Βουλευτή Επικρατείας της ΝΔ, Βασίλη Οικονόμου, αναφορικά με την απασχόληση αστυνομικών για την φύλαξη κατασχεμένων μηχανημάτων έργων στην περιοχή Μαρκόπουλου, το Υπουργείο Δικαιοσύνης μας ενημερώνει πως "τα συγκεκριμένα μηχανήματα έχουν κατασχεθεί σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και η φύλαξη τους έχει νομικό έρεισμα, ενώ μας παραπέμπει στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, το οποίο στην απάντηση του αναφέρει ότι ζητήθηκε, από την αρμόδια Υποδιεύθυνση Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, Πολιτιστικής Κληρονομίας και Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής η συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής και του Γενικού Επιτελείου Στρατού για την μεταφορά και φύλαξη του κατασχεθέντος υλικού στην Διεύθυνση Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού, αλλά, δεν υπήρχε το κατάλληλο προσωπικό στους εν λόγω Φορείς ώστε να δοθεί λύση. Συγχρόνως δεν κατέστη δυνατή και η ανάδειξη, μέσω διαγωνισμού αναδόχου, προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες ενέργειες, λόγω κωλυμάτων σχετικά με τα μέτρα ασφάλειας και διατήρησης της αξίας των μηχανημάτων. Άρα, συνεχίζεται η φύλαξη από προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας μέχρι να δοθεί οριστική λύση από την έκδοση τελεσίδικης δικαστικής απόφασης, η οποία επρόκειτο να εκδικαστεί αρχές Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους αλλά αναβλήθηκε και δεν έχει οριστεί νέα ημερομηνία εκδίκασης."









Παραθέτουμε επιπρόσθετα την από 07/01/2016 ερώτηση στη Βουλή του κ. Β. Οικονόμου σχετικά με το ως άνω ζήτημα:

Αστυνομικοί φυλάσσουν μηχανήματα αντί τις πόλεις της Ανατολικής Αττικής


ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΔΙΕΥΘ.ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ  ΕΛΕΓΧΟΥ

Αριθ.Πρωτ. 2207

Ημερομ.Κατάθεσης 7.1.16

ΕΡΩΤΗΣΗ


Προς: Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
          Υπουργό Δικαιοσύνης

Κύριοι Υπουργοί,

σε μια περίοδο όπου οι ανάγκες ποιοτικής αστυνόμευσης των περιοχών της Ανατολικής Αττικής διογκώνονται  και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προχωράει σε συγχωνεύσεις και καταργήσεις αστυνομικών τμημάτων και σταθμών, επικαλούμενο τις ανάγκες εξοικονόμησης πολύτιμων ανθρώπινων και υλικών πόρων για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, βρισκόμαστε απέναντι σε μια υπόθεση πρωτοφανούς σπατάλης αυτών των πόρων, στην περίπτωση της στατικής φύλαξης κατεσχεμένων μηχανημάτων έργων στο Μαρκόπουλο Αττικής.

Πιο συγκεκριμένα, από τις 03/07/2012 απασχολούνται αστυνομικοί του Α.Τ. Μαρκοπούλου αλλά και των όμορων αστυνομικών τμημάτων, για να φυλάσσονται επί 24ώρου βάσης τα συγκεκριμένα μηχανήματα, στερώντας από την περιοχή πολύτιμους αστυνομικούς από υπηρεσίες πρόληψης και αντιμετώπισης της εγκληματικότητας.

Ενώ προ μηνών προχωρήσατε στην κατάργηση του Αστυνομικού Σταθμού Πόρτο Ράφτη στη συγκεκριμένη περιοχή, επικαλούμενοι την ανάγκη καλύτερης αξιοποίησης των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ., έχουν αφιερωθεί συνολικά σχεδόν 30000 ώρες απασχόλησης αστυνομικών για τη φύλαξη των συγκεκριμένων μηχανημάτων σε μια υπόθεση που θα μπορούσαν να ανευρεθούν άλλοι τρόποι διαφύλαξης των συμφερόντων του Δημοσίου, όπως η μεσεγγύηση ή η μεταφορά των μηχανημάτων σε φυλασσόμενο χώρο. Αντ' αυτού, επιλέγει η πολιτεία να αναλώνονται πολύτιμοι αστυνομικοί, επιφορτίζοντας με αλλότρια καθήκοντα από την κύρια αποστολή τους.

Κατόπιν αυτών,

Ερωτάστε:


1. Τί θα πράξετε για την άμεση αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου που αναλώνει πολύτιμους πόρους από την αστυνόμευση της περιοχής του Μαρκοπούλου Αττικής;


Πηγή: oikonomoub.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου