ΕΙΚΟΝΕΣ

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Ο Κύβος Ερρίφθη – Σύσσωμα στο Δρόμο

Παραθέτουμε την κοινή ανακοίνωση – εξαγγελία των Ομοσπονδιών για συλλογική κινητοποίηση με σκοπό την υπεράσπιση των συμφερόντων των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Αθήνα, 22 Ιανουαρίου 2016
Αρ. Πρωτ.: 600/14/8-β

Ο Κύβος Ερρίφθη – Σύσσωμα στο Δρόμο

Με θερμά αισθήματα κοινωνικής αλληλεγγύης, αλλά και ιερής στοχοπροσήλωσης στον όρκο μας για ανυποχώρητη υπεράσπιση των συμφερόντων των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, ως αναγκαίας προϋπόθεσης για την εξασφάλιση συνθηκών ασφαλείας και σταθερότητας στη χώρα μας, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα, η πρώτη ιστορική κοινή συνεδρίαση των Διοικητικών Συμβουλίων του Συνδικάτου μας.

Υλοποιώντας προγενέστερη απόφαση της Επιτροπής Αγώνα, υπό το βάρος των ραγδαίων εξελίξεων - ανατροπών στο ασφαλιστικό μας, εξετάσαμε διεξοδικά τα προωθούμενα μέτρα. Kαθολική παραδοχή και απαίτηση ήταν η ενδυνάμωση των κοινών μας αγώνων, αλλά και η σταθερή έκφραση της αλληλεγγύης μας προς τη δοκιμαζόμενη, για έκτη συνεχή χρονιά, ελληνική κοινωνία, αναπόσπαστο κομμάτι της οποίας αποτελούμε κι εμείς, καθώς εισπράττουμε την απαξίωση της ζωής, λόγω της εκτεταμένης ανεργίας μελών των οικογενειών μας, της αποσάθρωσης των δημοσίων αγαθών της υγείας, της παιδείας, των υπηρεσιών περίθαλψης, πρόνοιας, εκπαίδευσης κλπ.



Στη σημερινή συνάντηση, τοποθετήθηκαν, κατόπιν πρόσκλησής μας, ο πρώην Υπουργός Εργασίας κ. Γεώργιος ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ και ο αναλογιστής κ. Κων. ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ενώ άκρως διαφωτιστική υπήρξε στη συνέχεια η ενημέρωση που είχαμε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη από τον Υπουργό Εργασίας κ. Γιώργο ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟ, παρουσία του Υπουργού μας κ. Νικολάου ΤΟΣΚΑ, του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Νικόλαου ΦΡΑΓΚΟΥ και σύσσωμης της Φυσικής Ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ειδικότερα, μας γνώρισε ότι:

α) οι ενιαίοι κανόνες της Εθνικής & Ανταποδοτικής σύνταξης θα εφαρμοστούν και στο Δημόσιο Τομέα και συνεπώς και στους Ενστόλους, χωρίς καμία εξαίρεση,

β) οι εφάπαξ παροχές των Ταμείων και Κλάδων Προνοίας μας, που δεν εντάσσονται στον Τομέα Προνοίας του Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, θα έχουν όμοιο τρόπο υπολογισμού με τον προαναφερόμενο Τομέα, και στο αμέσως επόμενο νομοσχέδιο πιθανόν να υπάρξει ένταξή τους στον εν λόγω Φορέα και

γ) θα υπάρξουν πιθανές μειώσεις στα μερίσματα που καταβάλλει το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων, όπου δικαιούχοι είναι το σύνολο των Πυροσβεστών και ένα σεβαστό ποσοστό των Αστυνομικών.      

Ας γνωρίζουν οι δανειστές και οι όποιοι εγχώριοι και εξωχώριοι εκφραστές των συμφερόντων τους, ότι οι, εκ του Ελληνικού Συντάγματος, απορρέουσες συνδικαλιστικές μας αρμοδιότητες, επιτάσσουν την πλήρη δραστηριοποίησή μας, μη λησμονώντας τις παραδοχές του νυν Υπουργού Εργασίας, ως «προνομιούχου» συνομιλητή και συμβούλου μας, σε ανύποπτο χρόνο, για το δικαίωμα της απεργίας, της αποχής από δευτερεύοντα καθήκοντα κλπ. Δράσεις που έχουμε συναποφασίσει και απαιτήσεις που μας οδηγούν, νομοτελειακά πλέον, στη δημιουργία τριτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης, όπως από την πλειοψηφία των συναδέλφων εκφράστηκε πανηγυρικά σήμερα.

Το πατριωτικό μας καθήκον, μας καλεί να βάλουμε τέλος στην ανοχή σε πολιτικές που βάζουν ταφόπλακα στη ζωή μας.

Συνεκτιμώντας όλα τα δεδομένα, κατόπιν ψηφοφορίας, τα Διοικητικά Συμβούλια αποφάσισαν να προχωρήσουμε σε κοινές πανελλαδικές ένστολες κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας και ταυτόχρονη παρουσία - συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που αποφασίζονται από άλλες κοινωνικές τάξεις και συνδικαλιστικές Οργανώσεις.

Ο ακριβής τόπος και χρόνος θα ανακοινωθεί το αμέσως προσεχές διάστημα.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!
Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ!




Πηγή : poasy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου