ΕΙΚΟΝΕΣ

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

"Μαύρα κι άραχνα" τα παρουσίασε ο Κατρούγκαλος - Ποια η στάση των συνδικαλιστών...

Εκείνο που εντυπωσίασε τους συνδικαλιστές, αλλά και τους αρχηγούς των τριών Σωμάτων, που ήταν παρόντες στη συνάντηση με τον Γιώργο Κατρούγκαλο, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας bloko.gr, ήταν η ωμότητά του.

Σε κάθε του λέξη έδειχνε αποφασισμένος να προχωρήσει και να κάνει πράξη το σχέδιο νόμου, χωρίς καμία αλλαγή.

Όλα τα ταμεία τους υπάγονται στον ενιαίο φορέα. Θα επηρεαστεί -προς τα κάτω φυσικά- ο υπολογισμός του ΕΦΑΠΑΞ, ενώ δεν έδωσε καμία απάντηση στο εάν θα επηρεαστούν και οι συντάξεις, που λαμβάνουν σύζυγοι και τέκνα θανόντων εν υπηρεσία.

Ο υπουργός εργασίας τους είπε ότι βασική αρχή για το νομοσχέδιο είναι η ενιαία αντιμετώπιση όλων των εργαζομένων και αυτή η ενιαία αντιμετώπιση μεταφράζεται και στα Σώματα Ασφαλείας και στις Ένοπλες Δυνάμεις. Αυτό συνεπάγεται ότι οι αντίστοιχες περικοπές και μειώσεις θα ίσχυσουν και στους ένστολους, παρότι θα εφαρμοστούν με ειδικό νομο, κάτι που όμως είναι καθαρά τυπικό και δεν έχει καμία ουσιαστική σημασία.

Ερωτηθείς για τα επαγγελματικά ταμεία, τους απάντησε ότι η απόφαση εκκρεμεί ακόμα στο νομικό σύμβουλο και οι συνδικαλιστές θεωρούν ότι τους κοροϊδεύει, καθώς ως υπουργός θα μπορούσε να δώσει εντολή να προχωρήσουν οι εργασίες με πιο ταχείς ρυθμούς.

Ο Γ.Κατρούγκαλος είπε επίσης ότι και στους τομείς προνοίας Αστυνομικών, Πυροσβεστών και Λιμενικών, θα εφαρμοστούν ενιαίοι τρόποι υπολογισμού του ΕΦΑΠΑΞ όπως αυτοί ορίζονται στο σχέδιο νόμου για τους δημοσίους υπαλλήλους.

Όταν ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ τον ρώτησε: "τί γίνεται σε περίπτωση που πεθάνει κάποιος στην υπηρεσία; με τις συντάξεις των συζύγων και των τέκνων;" Δεν έδωσε καμία απάντηση.

Τί απάντησαν οι εκπρόσωποι των ενστόλων;
"Θα λογαριαστούμε στο πεζοδρόμιο"

Πηγή : bloko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου