ΕΙΚΟΝΕΣ

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Προκήρυξη εισαγωγής ανθυπαστυνόμων στο ΤΕΜΑ

Εξετάσεις για την εισαγωγή εξήντα τριών (63) ανθυπαστυνόμων γενικών καθηκόντων στο Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Ανθυπαστυνόμων (ΤΕΜΑ), της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας, της εκπαιδευτικής περιόδου 2016 - 2017. 



1. Προϋποθέσεις συμμετοχής στις εξετάσεις.

α) Δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις για την εισαγωγή στο Τ.Ε.Μ.Α., της εκπαιδευτικής περιόδου 2016 - 2017, έχουν οι ανθυπαστυνόμοι γενικών καθηκόντων της Ελληνικής Αστυνομίας, που προέρχονται από αρχιφύλακες οι οποίοι προήχθησαν στο βαθμό τους κατόπιν προαγωγικών εξετάσεων και πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:

(i) Έχουν συμπληρώσει αφενός τρία (3) έτη στο βαθμό τους, αφετέρου το τριακοστό δεύτερο (32ο) έτος της ηλικίας τους και δεν υπερβαίνουν το τεσσαρακοστό όγδοο (48ο) έτος, κατά την 31η Δεκεμβρίου τρέχοντος έτους. Επομένως, στις παρούσες εξετάσεις έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι ανθυπαστυνόμοι οι οποίοι αφενός μεν έχουν προαχθεί στο βαθμό τους προγενέστερα της 31/12/2013, αφετέρου δε έχουν γεννηθεί μεταξύ του χρονικού διαστήματος από 01/01/1969 έως και την 31/12/1984.  

(ii) Έχουν ευμενή πρόταση των ιεραρχικά προϊσταμένων τους, από την οποία να προκύπτει ότι συγκεντρώνουν τα απαιτούμενα προσόντα και διαγωγή. 

Επισημαίνεται ότι: 

Δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις για εισαγωγή στο Τ.Ε.Μ.Α., έχουν και οι ανθυπαστυνόμοι οι οποίοι τελούν σε κατάσταση Υπηρεσίας Γραφείου, υπό την προϋπόθεση ότι πληρούν τα προαναφερόμενα κριτήρια. Οι ανθυπαστυνόμοι υπηρεσίας γραφείου που θα επιτύχουν στις εξετάσεις, πριν κληθούν για φοίτηση στη Σχολή, θα παραπεμφθούν στην Υγειονομική Επιτροπή του άρθρου 55 του π.δ. 584/1985, για να αποφανθεί αν η υγεία τους, τους επιτρέπει ακινδύνως την παρακολούθηση του προγράμματος. Σε περίπτωση που δεν κριθούν ικανοί ή αρνηθούν την εξέταση, δεν καλούνται για φοίτηση. 
Δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις του Τ.Ε.Μ.Α. οι ανθυπαστυνόμοι που προήχθησαν, μέχρι την παραμονή των εξετάσεων, στο βαθμό του υπαστυνόμου Β', κατ' εφαρμογή των διατάξεων του ν. 3686/2008 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει. 

β) Δικαίωμα εισαγωγής στο Τ.Ε.Μ.Α., καθ' υπέρβαση του καθοριζόμενου αριθμού εισακτέων, χωρίς εξετάσεις και άνευ προτάσεων ικανότητας, κατά την πρώτη μετά την προαγωγή τους εκπαιδευτική περίοδο, υπό την προϋπόθεση ότι θα υποβάλλουν σχετική αίτηση, σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 6 του άρθρου 7 του ν. 3686/2008, έχουν και οι κατωτέρω κατηγορίες: 

  (i)    Υπαστυνόμοι Β', που προήχθησαν στο βαθμό τους επ' ανδραγαθία, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 18 του ν.δ. 649/1970.

   (ii)    Υπαστυνόμοι Β', που προήχθησαν στο βαθμό τους ως αθλητές, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 9 του άρθρου 48 του ν. 1481/1984, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 8 του ν. 3103/2003 (ΦΕΚ 23/Α').

2. Συμμετοχή στις εξετάσεις - Δικαιολογητικά. 

α) Οι υποψήφιοι που πληρούν τις προϋποθέσεις της παρ. 1 εδάφ. α' της παρούσας και επιθυμούν να συμμετάσχουν στις εξετάσεις, πρέπει να υποβάλουν στις Υπηρεσίες τους, επιπέδου τουλάχιστον Αστυνομικού Τμήματος, μέχρι την 22/02/2016, Αίτηση - Δήλωση συμμετοχής, η οποία να συνταχθεί σύμφωνα με το προσαρτημένο υπόδειγμα «Α'». Στην ίδια αίτηση δηλώνουν επίσης την επιθυμία τους να διαγωνισθούν σε μία ή περισσότερες από τις προς διαγωνισμό ξένες γλώσσες: αγγλική, γαλλική, γερμανική ή ιταλική.   

β) Οι υποψήφιοι που πληρούν τις προϋποθέσεις της παρ. 1 εδάφ. β' της παρούσας και επιθυμούν να εισαχθούν στο Τ.Ε.Μ.Α. (προαχθέντες επ' ανδραγαθία ή ως αθλητές στο βαθμό του υπαστυνόμου Β'), κατά την πρώτη μετά την προαγωγή τους εκπαιδευτική περίοδο, πρέπει να υποβάλουν στις Υπηρεσίες τους, στον προαναφερόμενο χρόνο (22/02/2016), σχετική αίτηση σύμφωνα με το υπόδειγμα «Δ'». 

3. Υποχρεώσεις Διοικητών Υπηρεσιών που δέχονται τα δικαιολογητικά των υποψηφίων για τις εξετάσεις. 

α) Οι Διοικητές των ανωτέρω Υπηρεσιών ή οι νόμιμοι αναπληρωτές τους ή οι αξιωματικοί που θα ορισθούν για το σκοπό αυτό από τους Διοικητές ή αναπληρωτές τους, υποχρεούνται να ενημερώσουν αμέσως μετά τη λήψη της παρούσας τους υπό τις διαταγές τους υπηρετούντες με οργανική θέση ή με απόσπαση ανθυπαστυνόμους, οι οποίοι συγκεντρώνουν τις προϋποθέσεις, που αναφέρονται στην ως άνω παρ. 1 και να τους ανακοινώσουν με αποδεικτικό (υπόδειγμα «Β'»), το οποίο να τηρήσουν στο αρχείο της Υπηρεσίας τους, ότι όσοι από αυτούς επιθυμούν να λάβουν μέρος στις εξετάσεις για την εισαγωγή τους στο Τ.Ε.Μ.Α., να υποβάλουν κατά περίπτωση τα απαιτούμενα δικαιολογητικά της παρ. 2, εντός της ταχθείσας με την παρούσα προθεσμίας. Όμοια υποχρέωση άμεσης ενημέρωσης έχουν οι ανωτέρω και για όσους προήχθησαν στο βαθμό του υπαστυνόμου Β' επ' ανδραγαθία ή ως αθλητές, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 18 του ν.δ. 649/1970 ή της παρ. 9 του άρθρου 48 του ν. 1481/1984, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 8 του ν. 3103/2003 (ΦΕΚ 23/Α'), αντίστοιχα.

β) Να ειδοποιήσουν αμέσως μετά τη λήψη της παρούσας και με τον προσφορότερο τρόπο τους Διοικητές αξιωματικούς, στην περιοχή των οποίων ευρίσκονται για οποιοδήποτε λόγο (κάθε είδους άδεια, νοσηλεία σε νοσοκομείο, κ.ο.κ.) οι κατά τα ανωτέρω δικαιούμενοι να συμμετάσχουν στις εξετάσεις ανθυπαστυνόμοι της δύναμής τους, καθώς και οι κατ' εξαίρεση δικαιούμενοι να εισαχθούν στο Τ.Ε.Μ.Α. υπαστυνόμοι β', προαχθέντες στο βαθμό τους επ' ανδραγαθία ή ως αθλητές, προκειμένου, με τη σειρά τους, να ενημερώσουν έγκυρα και έγκαιρα τους ενδιαφερόμενους, ώστε να εκδηλώσουν εμπροθέσμως τη βούλησή τους και να προβούν στις λοιπές οφειλόμενες ενέργειες. 

γ) Να μεριμνήσουν για την παραλαβή και τον έλεγχο των δικαιολογητικών συμμετοχής των ενδιαφερομένων, ως προς την ακρίβεια, την πληρότητα, την ορθή σύνταξη και την εμπρόθεσμη υποβολή τους. Τυχόν λάθη που θα επισημανθούν μετά την υποβολή των αιτήσεων, ειδικότερα εκείνα που θα δημιουργήσουν συνθήκες αποκλεισμού υποψηφίων από τις εξετάσεις, θα βαρύνουν τους ίδιους. - Επισημαίνεται ότι τυχόν δικαιολογητικά που θα υποβληθούν μετά την περιοριστικά ορισθείσα προθεσμία (22/02/2016), δεν θα γίνονται δεκτά και ο αιτών δεν θα συμμετέχει στις εξετάσεις. 

δ) Να συντάξουν για κάθε υποψήφιο πρόταση ικανότητας συμμετοχής στις εξετάσεις (υπόδειγμα «Γ'»), λαμβάνοντας υπόψη την υπηρεσιακή απόδοση, το ζήλο και το ενδιαφέρον για την Υπηρεσία, την πειθαρχικότητα και τη διαγωγή, όπως τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από τις υπηρεσιακές εκθέσεις και τα λοιπά στοιχεία του ατομικού τους φακέλου (εδαφ. β' της παρ. 1 του άρθρου 5 του π.δ. 82/2006). Για τη σύνταξη των προτάσεων ικανότητας και τη γνωμάτευση σ' αυτές, εφαρμόζονται ανάλογα οι διατάξεις για τη σύνταξη των εκθέσεων ικανότητας ανθυπαστυνόμων.

Διευκρινίζεται ότι, σύμφωνα με το άρθρο 1 παρ. 2 του π.δ. 82/2006, όπως συμπληρώθηκε με το άρθρο 3 του π.δ. 3/2013 (Φ.Ε.Κ. Α'-9), δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις όσοι έχουν τεθεί σε κατάσταση διαθεσιμότητας ή έχουν παραπεμφθεί ενώπιον πειθαρχικού συμβουλίου, εφόσον μέχρι την έναρξη των εξετάσεων εξακολουθούν να τελούν σε διαθεσιμότητα ή δεν έχει εκδοθεί τελεσίδικη απαλλακτική απόφαση του οικείου πειθαρχικού συμβουλίου. 

Συνεπώς, για τις περιπτώσεις υποψηφίων που τελούν σε κατάσταση διαθεσιμότητας κατ' άρθρο 15 π.δ. 120/2008 ή έχουν εκκρεμείς πειθαρχικές υποθέσεις ενώπιον του πειθαρχικού συμβουλίου, θα γίνεται μεν δεκτή η αίτησή τους, αλλά η πρόταση ικανότητας θα συντάσσεται και θα αποστέλλεται ευθύς αμέσως μετά τη λήξη της διαθεσιμότητας ή της οριστικής κρίσης της πειθαρχικής τους υπόθεσης, εφόσον αυτή έχει συντελεστεί μέχρι την έναρξη των εξετάσεων, προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε αυτές.

 ε) Οι αρνητικές προτάσεις πρέπει να είναι πλήρως και ειδικά αιτιολογημένες, με αναφορά σε συγκεκριμένα στοιχεία που τηρούνται στον ατομικό φάκελο του αστυνομικού που υπέβαλε αίτηση συμμετοχής στις εξετάσεις, τα οποία θα τεκμηριώνουν τη διατύπωση των αρνητικών κρίσεων. 

Παράλειψη αναφοράς σοβαρών πειθαρχικών ποινών ή εκκρεμών πειθαρχικών ή ποινικών υποθέσεων, οι οποίες συνιστούν λόγους υποβολής αρνητικής πρότασης (σύμφωνα με το εδάφ. β' της παρ. 1 του άρθρου 5 του π.δ. 82/2006), θα έχει ως συνέπεια τον καταλογισμό πειθαρχικής ευθύνης σε βάρος του συντάκτη της πρότασης ικανότητας.

στ) Να υποβάλουν (μέσω P.o.L.) το αργότερο μέχρι την 29/02/2016, στις άμεσα προϊστάμενες Υπηρεσίες επιπέδου Διεύθυνσης, τα δικαιολογητικά και τις προτάσεις ικανότητας των υποψηφίων, στις οποίες να επισυνάψουν και αντίγραφο του Α' και Β' μέρους του ατομικού τους βιβλιαρίου, με εξαίρεση τις σελίδες που αφορούν άδειες, μεταθέσεις και μετακινήσεις. 

ζ) Δικαιολογητικά υποψηφίων που τυχόν τους κατατεθούν και για τους οποίους δεν είναι αρμόδιοι να συντάξουν προτάσεις ικανότητας, να τα αποστείλουν (μέσω P.o.L.) στις αρμόδιες για τη σύνταξη των προτάσεων Υπηρεσίες. 

4. Οφειλόμενες ενέργειες Υπηρεσιών επιπέδου Διευθύνσεων Κλάδων του Αρχηγείου, Αυτοτελών Κεντρικών Υπηρεσιών, Γενικών Αστυνομικών Διευθύνσεων και των υπαγόμενων σε αυτές Διευθύνσεων Αστυνομίας, Γενικών Περιφερειακών Αστυνομικών Διευθύνσεων και των υπαγόμενων σ' αυτές Διευθύνσεων Αστυνομίας και εξομοιούμενων με αυτές Υπηρεσιών. 

α) Να μεριμνήσουν για τη συμπλήρωση στοιχείων ή για τη διόρθωση σφαλμάτων στα δικαιολογητικά των υποψηφίων, μετά την παραλαβή τους και πριν τη διαβίβασή τους στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Ανθρωπίνων Πόρων/Α.Ε.Α., ορίζοντας αρμόδιο προς τούτο, κατά την κρίση τους αξιωματικό ή βαθμοφόρο. 

- Εφιστάται ιδιαίτερα η προσοχή για τον τελικό και λεπτομερή έλεγχο των δικαιολογητικών των υποψηφίων προ της υποβολής τους, καθόσον επανειλημμένα έχουν διαπιστωθεί παραλείψεις κατά τη συμπλήρωση των δικαιολογητικών, αλλά και παραλείψεις αναφοράς σοβαρών πειθαρχικών ποινών ή εκκρεμών πειθαρχικών ή και ποινικών υποθέσεων, με αποτέλεσμα να προκαλείται δυσλειτουργία στην Υπηρεσία και άσκοπη αλληλογραφία. 

β) Να υποβάλλουν στο Τμήμα Εκπαιδεύσεων της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης & Ανάπτυξης Ανθρωπίνων Πόρων/Α.Ε.Α. ΑΝΥΠΕΡΘΕΤΩΣ μέχρι την 09/03/2016, συγκεντρωτικές ονομαστικές καταστάσεις, με αλφαβητική σειρά (υπόδειγμα «Ε'»):

   (i)    Των υποψήφιων που κρίνονται ομόφωνα ΙΚΑΝΟΙ για τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις, με ανάλογη ένδειξη για όσους δήλωσαν ότι επιθυμούν να εξετασθούν σε μία ή περισσότερες από τις ξένες γλώσσες (υπόδειγμα «ΣΤ'»). 
  
   (ii)    Των υποψηφίων που κρίνονται ομόφωνα ΜΗ ΙΚΑΝΟΙ για τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις ή για την ικανότητα των οποίων υπάρχει διαφωνία μεταξύ των αρμοδίων για τη σύνταξη και την υποβολή των προτάσεων ικανότητας, μαζί με όλα τα δικαιολογητικά (υπόδειγμα «Ζ'»). 

   (iii)    Των υποψηφίων για τους οποίους δεν συντάσσεται πρόταση ικανότητας, για όσο χρόνο τελούν σε κατάσταση διαθεσιμότητας ή έχουν παραπεμφθεί ενώπιον του   Πειθαρχικού Συμβουλίου, μαζί με όλα τα δικαιολογητικά (υπόδειγμα «Η'»).

 - Διευκρινίζεται ότι, τα δικαιολογητικά των υποψηφίων που κρίθηκαν ΙΚΑΝΟΙ (αιτήσεις συμμετοχής, θετικές προτάσεις καταλληλότητας και λοιπά στοιχεία του ατομικού φακέλου των υποψηφίων), ΔΕΝ υποβάλλονται στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης & Ανάπτυξης Ανθρωπίνων Πόρων/Α.Ε.Α., αλλά παραμένουν στο αρχείο των Υπηρεσιών των αιτούντων. 

   (iv) Επιπλέον, χωρίς να παρακαμφθούν οι διαδικασίες των προηγουμένων υποπαραγράφων (i), (ii) και (iii), να καταχωρίσουν ΑΝΥΠΕΡΘΕΤΩΣ μέχρι την 09/03/2016, στην Εφαρμογή «ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ - Για την εισαγωγή ανθυπαστυνόμων γενικών καθηκόντων στο Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Ανθυπαστυνόμων (Τ.Ε.Μ.Α.) της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας, κατά την εκπαιδευτική περίοδο 2016 - 2017», η οποία βρίσκεται στο σύνδεσμο «Εφαρμογές P.O.L.», μόνο τους υποψηφίους που κρίνονται ομόφωνα ΙΚΑΝΟΙ. 

•    Για εξουσιοδοτήσεις ή οδηγίες χρήσης της εφαρμογής, οι χειριστές αυτής να απευθύνονται στο Διοικητή ή στο Γραμματέα της Υπηρεσίας, οι οποίοι, μόνο εάν συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα, να απευθύνονται στους περιφερειακούς χειριστές των Διευθύνσεων (Top Users). 

•    Στην περίπτωση που διαπιστωθεί λάθος στα προσωπικά στοιχεία κάποιου εκ των υποψηφίων, οι χειριστές των καταχωρίσεων να απευθύνονται άμεσα στη Διεύθυνση Αστυνομικού Προσωπικού/Α.Ε.Α/Τμήμα Κατωτέρων/Γραφείο 2ο και στα τηλέφωνα 210-6977370, 210-6922170 και P.O.L. 1031220, για την ορθή αλλαγή των στοιχείων του. 

γ) Να υποβάλουν στο Τμήμα Εκπαιδεύσεων της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης & Ανάπτυξης Ανθρωπίνων Πόρων/Α.Ε.Α, αντίγραφο της Αίτησης - Δήλωσης των υποψηφίων που προήχθησαν στο βαθμό του υπαστυνόμου β' επ' ανδραγαθία ή ως αθλητές, που έχουν δικαίωμα εισαγωγής και επιθυμούν να εισαχθούν στο Τ.Ε.Μ.Α. της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας. 

δ) Να αναφέρουν ΑΡΝΗΤΙΚΑ, σε περίπτωση που δεν υπάρχουν υποψήφιοι. 

ε) Να αναφέρουν άμεσα τις ανακλήσεις συμμετοχής των υποψηφίων στις εξετάσεις, στο Τμήμα Εκπαιδεύσεων της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης & Ανάπτυξης Ανθρωπίνων Πόρων/Α.Ε.Α., κοινοποιώντας στη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας, για όσους υποψηφίους διαγωνισθούν στην Αθήνα, και στη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας Βόρειας Ελλάδας για όσους υποψηφίους διαγωνισθούν στη Βέροια, αντίστοιχα. 


- Επισημαίνεται ότι ανακλήσεις αιτήσεων υποψηφίων θα γίνονται δεκτές το αργότερο   μέχρι  την   09/05/2016   και  για  το   λόγο   αυτό   οι υποψήφιοι ανθυπαστυνόμοι να ενημερωθούν ενυπογράφως. 

Οι δηλώσεις ανάκλησης, να τηρούνται στο αρχείο των Υπηρεσιών που υποβλήθηκαν. 


5.    Τόπος και χρόνος διενέργειας των εξετάσεων. 

α) Οι εισιτήριες εξετάσεις θα διενεργηθούν για όλους τους υποψηφίους από 21/05/2016 έως και 23/05/2016 στην Αθήνα και στη Βέροια, με μέριμνα και ευθύνη της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας, υπό την εποπτεία και γενική ευθύνη του Γενικού Επόπτη Εξετάσεων και το συντονισμό της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης & Ανάπτυξης Ανθρωπίνων Πόρων/Α.Ε.Α., σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα το οποίο παρατίθεται στο συνημμένο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ.

β) Επισημαίνεται ότι, στη Βέροια θα διαγωνισθούν όλοι οι υποψήφιοι των Υπηρεσιών που υπηρετούν στις Περιφέρειες της Θεσσαλίας, Μακεδονίας και Θράκης και όσοι επιθυμούν από αυτούς που υπηρετούν στην Περιφέρεια της Ηπείρου και των νήσων Κέρκυρας, Λευκάδας και Λήμνου. 

Κατόπιν τούτου, οι προαναφερόμενες Υπηρεσίες των οποίων οι υποψήφιοι έχουν δικαίωμα επιλογής του τόπου εξετάσεων, να σημειώσουν στην κατάσταση που θα υποβάλουν στο Τμήμα Εκπαιδεύσεων της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης & Ανάπτυξης Ανθρωπίνων Πόρων/Α.Ε.Α. (υποδείγματα «ΣΤ» και «Ζ») και στην ειδική στήλη «ΤΟΠΟΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ», την ένδειξη ΑΘΗΝΑ ή ΒΕΡΟΙΑ, ανάλογα με την επιθυμία του υποψηφίου.

Σε περίπτωση κατά την οποία ο αριθμός των υποψηφίων που θα δηλώσουν να διαγωνισθούν στη Βέροια είναι μικρός, τότε οι εξετάσεις θα διενεργηθούν μόνο στην Αθήνα και τούτο θα καθορισθεί εγκαίρως με νεότερη διαταγή μας.





Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου