ΕΙΚΟΝΕΣ

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Στον "αέρα" τα εφάπαξ των ένστολων

Με προβληματισμό ακούνε και διαβάζουν τις τελευταίες ημέρες οι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. τις πληροφορίες που προέρχονται από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και σχετίζονται με  την επίλυση του ζητήματος κατά κύριο του τρόπου υπολογισμού των εφάπαξ των ένστολων.


Μιλώντας στην ιστοσελίδα bloko.gr, συνδικαλιστές με ειδίκευση στα οικονομικά, σημειώνουν πως όσα κυκλοφορούν για ρύθμιση με τον παλιό τρόπο υπολογισμού μέχρι το τέλος του 2014 και με νέο από την 1η Ιανουαρίου του 2015, είναι απλώς ευχολόγια που διαρρέονται από το ΥΠΕΘΑ μοιράζοντας φρούδες ελπίδες και επιταγές χωρίς αντίκρισμα.

Με το σ.ν. Κατρούγκαλου, λένε χαρακτηριστικά, "δεν εντάσσονται τα ταμεία Πρόνοιας στον ενιαίο φορέα, αλλά και δεν αποσαφηνίζεται ποιος τρόπος υπολογισμού θα υπάρξει. Οι αναλογιστικές μελέτες του ΤΕΑΠΑΣΑ και οι νέες παράμετροι από το υπουργείο Εργασίας έχουν περατωθεί και πλέον εξαρτάται από την Ενιαία Λογιστική Αρχή η έγκριση τους και η επαναξιολόγηση από το υπουργείο Εργασίας, ώστε τότε μόνο να προσδιοριστεί ο νέος τρόπος υπολογισμού".

Μόνο τότε λοιπόν και οι ένστολοι θα γνωρίζουν σε ποια ύψη προς τα κάτω θα "καθίσει" ... οκλαδόν το ποσοστό της μείωσης που θεωρείται σίγουρα πως ξεπερνά το 50%, ενδεχομένως όμως και το 10%. 

Το πρόβλημα επικεντρώνεται στο ταμείο της πρώην Αστυνομίας Πόλεων καθώς θυμίζουμε ότι στο παλιό σχέδιο η μείωση ανέρχονταν ακόμα και στο 40%, ενώ για τους ασφαλισμένους στο ταμείο της πρώην Χωροφυλακής γύρω στο 5%.

Κανείς λοιπόν δεν γνωρίζει που θα διαμορφωθεί το τελικό ποσοστό και σε κάθε περίπτωση, η ρήτρα του αξιόμαχου που είχε θεσμοθετηθεί για να μην υπάρξουν υπέρογκες μειώσεις, ακόμα δεν έχει αποσαφηνιστεί πως και με ποιο τρόπο θα λειτουργήσει ως αμορτισέρ. Για το συγκεκριμένο σκοπό έχει συσταθεί επιτροπή στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης που θα διαμορφώσει και θα προτείνει το σχετικό πλαίσιο.

Σε ότι αφορά τέλος στο μέρος του εφάπαξ που χορηγείται από το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων σε υπηρετούντες σε ΕΛ.ΑΣ. και Π.Σ. το σ.ν. Κατρούγκαλου προβλέπει ποσοστό αναπλήρωσης 70%.

Πηγή : bloko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου