ΕΙΚΟΝΕΣ

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Στις 22 Ιανουαρίου συνεδριάζουν οι Ομοσπονδίες για το ασφαλιστικό

Την ανάλυση των διατάξεων της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, που αφορά στα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις έχουν ζητήσει οι ομοσπονδίες των ενστόλων από τον Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, Νικόλαο Φράγκο, τον πρώην υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κουτρουμάνη και τον Καθηγητή Οικονομικών, Σάββα Ρομπόλη, κατά τη κοινή και διαρκή συνεδρίασή τους, που ξεκινά στις δέκα το πρωί της 22ας Ιανουαρίου.


Ακολουθεί η ανακοίνωση

Αθήνα, 12 Ιανουαρίου 2016
Αρ. Πρωτ.: 600/14/8-α

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Σε συνέχεια της από 7 Ιανουαρίου 2016 ανακοίνωσής μας (Αρ. Πρωτ.: 600/14/8) που είχε ως αντικείμενο τη συνεδρίαση της Επιτροπής Αγώνα των Ομοσπονδιών μας για το νέο «ασφαλιστικό», σας ενημερώνουμε ότι η διευρυμένη συνεδρίαση των Διοικητικών μας Συμβουλίων θα πραγματοποιηθεί στις 22 Ιανουαρίου και από ώρα 10.00 έως πέρατος, στο ξενοδοχείο «PRESIDENT» (Λ.Κηφισίας 43, Αθήνα) όπου θα καθοριστεί και η περαιτέρω πορεία του αγώνα μας με στόχο την προστασία των συμφερόντων του ανθρώπινου δυναμικού των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σε μια εποχή που ο κίνδυνος της τρομοκρατίας προβάλλει απειλητικά στον ορίζοντα, το συνδικαλιστικό μας κίνημα καλείται με υπευθυνότητα και σοβαρότητα να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις τόσο των χρόνιων προβλημάτων που αποτελούν τροχοπέδη στη λειτουργίας τους, όσο και των νέων ζητημάτων που προκύπτουν και σχετίζονται με τις μνημονιακές δεσμεύσεις της χώρας μας.

Ειδικότερα, με αφορμή την ασφαλιστική μεταρρύθμιση και τις πιθανολογούμενες αλλαγές επί τα χείρω των ισχυόντων για τα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις, στη συνεδρίαση έχουν κληθεί να αναλύσουν τις διατάξεις του σχεδίου νόμου ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών κ. Νικόλαος Φράγκος, ο πρώην υπουργός Εργασίας κ. Γεώργιος Κουτρουμάνης και ο Καθηγητής Οικονομικών κ. Σάββας Ρομπόλης.

Σας ενημερώνουμε επίσης, ότι έχουμε ζητήσει συναντήσεις με τους αρμόδιους Υπουργούς και τους εκπροσώπους των Πολιτικών Κομμάτων, προκειμένου να τοποθετηθούν τόσο για το ασφαλιστικό, όσο και για τα λοιπά εκκρεμή ζητήματα του συνδικαλιστικού μας κινήματος (πλήρης συμμόρφωση της κυβέρνησης με τις αποφάσεις του ΣτΕ για την αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών, ασφαλιστικά Ταμεία, περιστολή δαπανών κλπ), ούτως ώστε μέχρι τη συνεδρίαση των Διοικητικών Συμβουλίων να έχει σχηματιστεί επ' αυτών, πλήρης εικόνα των πολιτικών προτάσεων και αντιπροτάσεών τους.Πηγή : poasy.gr - bloko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου