ΕΙΚΟΝΕΣ

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Κλειστά για δύο ώρες πανελλαδικά τα δικαστήρια την Τετάρτη

Νεκρώνουν πανελλαδικά τα δικαστήρια της χώρας μεθαύριο, Τετάρτη, από 1 μ.μ. έως το τέλος του ωραρίου  (3μ.μ.), καθώς οι έξι δικαστικές Ενώσεις πραγματοποιούν Πανδικαστική συγκέντρωση  στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Εφετείου Αθηνών, επί της Λ. Αλεξάνδρας και Δέγλερη.

Κατά την πανδικαστική συγκέντρωση, όπως έχουν ανακοίνωσει οι Ενώσεις: 

1)  Θα εκτεθούν   οι συνέπειες   που προκύπτουν από την ολιγωρία και ανικανότητα της Πολιτείας να αντιμετωπίσει  με σοβαρότητα  και υπευθυνότητα  τα χρόνια προβλήματα που αφορούν:

α) την οργάνωση και εκσυγχρονισμό  της δικαστικής λειτουργίας,
β) την αναβάθμιση  των  απαράδεκτων και αναχρονιστικών συνθηκών  απονομής της Δικαιοσύνης, που χαρακτηρίζονται  από τριτοκοσμικές  κτιριακές υποδομές, έλλειψη μηχανοργάνωσης,  γραμματειακής υποστήριξης και  υλικοτεχνικών μέσων και
γ) τη διόγκωση της δικαστηριακής ύλης και την καθυστέρηση απονομής της Δικαιοσύνης,

2) Θα αναδειχθούν:

α) Η έλλειψη  ευαισθησίας  και μιας νέας οπτικής  εκ μέρους της Πολιτείας, η οποία επί δεκαετίες αγνοεί εσκεμμένα τα χρόνια προβλήματα της δικαστικής λειτουργίας, τα οποία παραμένουν άλυτα  παρά τις επίσημες κατά καιρούς διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου και
β) Οι θεσμικά  μη ανεκτές συμπεριφορές  της πολιτικής εξουσίας  που προσποιείται  συνέχεια  ότι σέβεται την ανεξαρτησία και το κύρος  της Δικαιοσύνης, χωρίς να λαμβάνει και τα αναγκαία μέτρα για την κατοχύρωσή της».

Στην πανδικαστική συγκέντρωση έχουν προσκληθεί  να  παρεβρεθούν ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων,  των Δικηγορικών Συλλόγων, κ.ά.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου