ΕΙΚΟΝΕΣ

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Το κομμωτήριο είναι η αρχή , σειρά έχει ο παιδικός σταθμός και η λέσχη σίτισης

Ο επικεφαλής της ΑΝ.Α.Σ.Α. και μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Χρήστος Συνδρεβέλης παραθέτοντας την παρακάτω συνέντευξη στην δημοσιογράφο κα Γιουλη Σταριδα για λογαριασμό της εφημερίδας «Εspresso» αναφέρεται στην σπουδαιότητα της ίδρυσης και λειτουργίας του κομμωτηρίου στους χώρους της Δ.Α.Ν/Α.Α. που απευθύνεται στους συναδέλφους μας και στις οικογένειές τους και τονίζει την επιτακτική ανάγκη ίδρυσης τόσο παιδικού σταθμού αλλά κυρίως λέσχης σίτισης μέσα στα γεωγραφικά όρια της Νοτιοανατολικής Αττικής.


Διαβάστε την συνέντευξη όπως δημοσιεύτηκε στη σελίδα  www.espressonews.gr

Κομμώσεις η (ωραία) ΕΛ.ΑΣ.!

Lux κομμωτήριο η... «ΕΛ.ΑΣ.»! Λούσιμο, κούρεμα ανδρικό, γυναικείο, παιδικό και χτένισμα σε τιμές που θα ζήλευαν ακόμη και οι πράκτορες του... Τζάμπα! Οχι, δεν πρόκειται για αστείο, ούτε για ακόμη μία διαφήμιση. Πρόκειται για το υπερσύγχρονο κομμωτήριο που άνοιξε τις πόρτες του και λειτουργεί εδώ και λίγους μήνες στην... Αστυνομική Διεύθυνση Νοτιοανατολικής Αττικής!

Ναι, καλά διαβάσατε... Οι αστυνομικοί αποφάσισαν να πάνε κόντρα στην κρίση και να δημιουργήσουν μέσα στο κτίριο της αστυνομικής διεύθυνσης το δικό τους κομμωτήριο, το οποίο λειτουργεί στα πρότυπα των ξένων αστυνομιών. Κομμώτρια, η Ζωή. Μια νεαρή αστυφύλακας, η οποία υπηρετεί στο Σώμα τα τελευταία τρία χρόνια. Προτού γίνει αστυνομικός εργαζόταν ως κομμώτρια και έτσι ξέρει να χειρίζεται με ιδιαίτερη δεξιοτεχνία το ψαλίδι. Οταν της πρότειναν να αναλάβει το κομμωτήριο, δεν το σκέφτηκε ούτε λεπτό... Πελάτες της; Ολοι οι αστυνομικοί που υπηρετούν στη Διεύθυνση Νοτιοανατολικής Αττικής, οι συγγενείς τους, συνταξιούχοι αστυνομικοί, αλλά και αρκετοί συνάδελφοί της που σπεύδουν στο κομμωτήριο από άλλες αστυνομικές υπηρεσίες της Αττικής για να καλλωπιστούν.

Σχεδόν καθημερινά την πόρτα του κομμωτηρίου περνούν δεκάδες αστυνομικοί και για τον λόγο αυτό τέθηκε σε εφαρμογή και ωράριο λειτουργίας. Το κουρείο - κομμωτήριο λειτουργεί στον πρώτο όροφο της έδρας της Διεύθυνσης Νοτιοανατολικής Αττικής καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 08.30 έως τις 16.00 εκτός Τετάρτης που λειτουργεί από τις 14.00 έως τις 21.00. Είναι ανοιχτό και το Σάββατο, από τις 09.00 έως τις 16.00. Τρία ευρώ για το αντρικό κούρεμα, τέσσερα ευρώ για το γυναικείο και πέντε ευρώ για το χτένισμα. Με τα χρήματα αυτά έπειτα αγοράζονται τα αναλώσιμα του κομμωτηρίου. Σαμπουάν, βούρτσες, λακ κ.ά.




Σύμφωνα με όσα ανέφερε στην «Espresso» ο Χρήστος Συνδρεβέλης, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, «το κομμωτήριο άρχισε να λειτουργεί τον Σεπτέμβριο του 2013. Η κρίση έχει επηρεάσει όλους μας. Ετσι δημιουργήθηκε για να μειώσει το κόστος ζωής των αστυνομικών, που έπρεπε να δίνουν ένα σεβαστό ποσό κάθε μήνα για να είναι κουρεμένοι, ξυρισμένοι...



Η πρωτοβουλία της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. για δημιουργία κομμωτηρίου στην έδρα της Διεύθυνσης Νοτιοανατολικής Αττικής κινείται στο πλαίσιο των αναγκών για περικοπή των εξόδων διαβίωσης του αστυνομικού προσωπικού και γι' αυτό αγκαλιάστηκε από τους συναδέλφους, αφού τόσο αυτοί και τα μέλη της οικογένειάς τους όσο και οι συνταξιούχοι συνάδελφοί μας μπορούν να κάνουν χρήση των υπηρεσιών του κομμωτηρίου με πολύ χαμηλό αντίτιμο. Τέτοιες πρωτοβουλίες δυναμώνουν το ηθικό των αστυνομικών, αφού γίνεται αντιληπτό ότι λαμβάνεται μέριμνα από την ηγεσία γι' αυτούς και δεν μας βλέπουν απρόσωπα και ως μονάδες. Παρόμοια δράση θα επιθυμούσαμε να ληφθεί και για ίδρυση παιδικού σταθμού στον χώρο όπου εδρεύει η Διεύθυνση Νοτιοανατολικής Αττικής. Είναι ζήτημα που θα ανακουφίσει τους αστυνομικούς γονείς».


Στα σχέδια και η ίδρυση λέσχης σίτισης


Στα άμεσα σχέδια της Διεύθυνσης είναι και η δημιουργία λέσχης σίτισης αστυνομικών. «Βρισκόμαστε σε δυσμενή οικονομική κατάσταση, διότι οι περικοπές είναι μεγάλες και ο αστυνομικός συνήθως (ειδικότερα αυτός της Αττικής) υπηρετεί μακριά από τον τόπο συμφερόντων του, με αποτέλεσμα να στερείται βοηθείας συγγενών και φίλων του και είναι υποχρεωμένος να επιβιώσει με χρηματικά ποσά κατώτερα της αξιοπρεπούς διαβίωσης» σημείωσε ο κ. Συνδρεβέλης και πρόσθεσε:

«Στη φάση αυτή, ενδεικτικό της οικονομικής κατάστασης είναι και τα ολοένα και αυξανόμενα αιτήματα ενώσεων αστυνομικών υπαλλήλων για ίδρυση λεσχών εστίασης προκειμένου να καταφέρουμε να μειώσουμε το κόστος ζωής και να αντεπεξέλθουμε οικονομικά στη σημερινή πραγματικότητα. Παρόμοιο αίτημα έχει εκφραστεί και από την Ενωση Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου