ΕΙΚΟΝΕΣ

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας στην Ευελπίδων και το Εφετείο Αθηνών

Με αύξηση του αριθμού των αστυνομικών κατά 11, σε - κατά κοινή ομολογία - «ευαίσθητα» σημεία του Πρωτοδικείου Αθηνών, επιχειρείται να αντιμετωπιστεί το μείζον θέμα της ασφάλειας στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Σχετικό αίτημα προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπο Αθανασίου και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Δένδια, υπέβαλε η πρόεδρος Πρωτοδικών κυρία Μαρία - Γεωργία Τσάμη, ύστερα από το μαχαίρωμα γραμματέως ανακρίτριας από αλλοδαπό που ζητούσε πληροφορίες για την υπόθεσή του τον Νοέμβριο. Το περιστατικό έγινε η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, καθώς ένα χρόνο πριν, ο κόσμος της Δικαιοσύνης είχε υποστεί σοκ, με τη δολοφονία στο πλαίσιο βεντέτας ανάμεσα σε Ρομά.

Με εντολή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., εντοπίσθηκαν εκ νέου «ευάλωτα» κτίρια, στα οποία θα δίνουν το «παρών» οι αστυνομικοί, με αποτέλεσμα να αυξηθεί ο συνολικός αριθμός του ένστολου δυναμικού σε 76 άτομα. Η κίνηση αυτή, αν και εμβαλωματική, έρχεται να αμβλύνει το πρόβλημα της ασφάλειας στην Ευελπίδων, στον χώρο της οποίας εκτιμάται ότι κινούνται καθημερινά 25.000 άνθρωποι, δεδομένου μάλιστα ότι το σχέδιο τρωτότητας που είχε εκπονηθεί το 2011, με φιλόδοξα και υπερσύγχρονα μέτρα ασφαλείας, προσέκρουσε στην οικονομική κρίση και δεν υλοποιήθηκε ποτέ στο μεγαλύτερο μέρος του.

Ανάλογα μέτρα ασφαλείας αναμένεται να ληφθούν και στο Εφετείο Αθηνών, όπου η φύλαξη είναι ελλιπέστατη ακόμη και σε δίκες ενδιαφέροντος.

Πηγή : www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου