ΕΙΚΟΝΕΣ

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Η ομιλία του Νίκου Καραδήμα στο 23ο Συνέδριο της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

"Κυρίες και Κύριοι σύνεδροι

Σας καλωσορίζω  στο 23ο  συνέδριο στην πόλη, όπου είναι η έδρα της ομοσπονδίας μας, αλλά και του μεγαλύτερου πρωτ/μίου σωματείου, ακόμα και μετά τον κατακερματισμό του, στο οποίο ανήκω και είμαι περήφανος που το υπηρέτησα πιστά επί δεκαεπτά (17) χρόνια .


Εύχομαι από τις εργασίες του να παραχθούν πράξεις που να είναι αναγκαίες και ικανές για να είναι αυτό πετυχημένο. Δεν θα αφήσω ασχολίαστο το γεγονός που προανέφερε ό προηγούμενος ομιλητής κος Παπατσίμπας – ότι δηλαδή είναι το πολυπληθέστερο από πλευράς συνέδρων. Δεν θα σταθώ βέβαια στα ποσοτικά δεδομένα ,τα αντιπαρέρχομαι και προσθέτω ότι ναι είναι αλήθεια ,αλλά ταυτόχρονα προβληματίζομαι για την διάρκειά του ,η οποία θα είναι μεταξύ τυρού και αχλαδιού και φοβούμαι πως για τους συνέδρους – ομιλητές και κυρίως τους νέους συναδέλφους ο χρόνος είναι απειροελάχιστος για να τοποθετηθούν.

Παρά το γεγονός της μακρόχρονης ενασχόλησης μου, η παρουσία μου στην Ομοσπονδία είναι παρθενική και διαρκεί τόσο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από το 22ο έως το 23ο συνέδριο. Δηλαδή δέκα οκτώ μήνες. Δεν είμαι διατεθειμένος να αποποιηθώ καμία ευθύνη αλλά να απολογηθώ γιατί σ ‘ αυτό το διάστημα ,δεν έγιναν και τα μέγιστα και η ευθύνη μας βαραίνει όλους.

Στο τελευταίο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας που πραγματοποιήθηκε πριν δέκα μέρες περίπου, υπερψήφισα διοικητικό και οικονομικό απολογισμό. Αυτό, αγαπητοί συνάδελφοι το έκανα και το ίδιο θα κάνω και σήμερα για την προσπάθεια ορισμένων που μετρώνται στα δάκτυλα του ενός χεριού και μόνο και όχι για το αποτέλεσμα.

Ενδεχομένως δε, από τις επιμέρους αυτές προπαρασκευαστικές πράξεις  να παραχθούν αποτελέσματα για  ώριμες  διεκδικήσεις, αλλά δεν θα είναι και κάτι το συγκλονιστικό. Προσωπικά δεν διακρίνω καμία κορυφαία  διοικητική πράξη και για όσες τουλάχιστον επαιρόμαστε τελούν ήδη υπό αίρεση. Θα έλεγα δε ότι η κορυφαία διοικητική πράξη που εγώ διέκρινα είναι αυτή της πανηγυρικής αθώωσης  από το πειθαρχικό συμβούλιο της συναδέλφου και προέδρου Ροδόπης κας Τζατζανά. Αλλά και αυτή απ ότι πληροφορήθηκα, τελεί  υπό αίρεση διότι η ηγεσία πιθανόν να προσφύγει σε δεύτερο βαθμό!!  

Θέλω δε να προσθέσω, ότι η φιλοδοξία ως προτέρημα είναι κάτι το φυσιολογικό και πρέπει να διακατέχονται κυρίως  οι νέοι συνάδελφοι, ώστε να μπορέσουν αύριο να διεκδικήσουν με αξιώσεις μια θέση στην ομοσπονδία και εγώ τουλάχιστον θα τους ενθαρρύνω να το κάνουν.

Αν όμως το μόνο κίνητρό τους είναι η φιλοδοξία και μόνο και δεν συνοδεύεται από κάποια επιπλέον ποιοτικά χαρακτηριστικά όπως αυτά της σύνεσης, της νοημοσύνης και προπάντων του καθαρού λόγου κατά τον Εμμάνουελ Κάντ θα ακροβατούν ως αιθεροβάμονες και η άκρατη αυτή φιλοδοξία τους κινδυνεύει να
μετατραπεί σε μωροφιλοδοξία!!!

Ας το προσέχουν αυτό!!

Τώρα για το διοικητικό απολογισμό θέλω να κάνω σοβαρές παρατηρήσεις για θεσμικά και άλλα που δεν κοστίζουν καν. Κάποιους τους ενόχλησε ο διαδικτυακός συνδικαλισμός όπως τον αποκαλούν, γιατί; Δεν τους ενδιαφέρουν οι προτάσεις που γίνονται από συναδέλφους όταν είναι και επώνυμες  αλλά και στοιχειοθετημένες να προβάλλονται; Μας ξέφυγαν προεδρικά διατάγματα όπως αυτό που για την διαθεσιμότητα των 24 μηνών να μην λογίζεται ως χρόνος πραγματικής υπηρεσίας αν και η πειθαρχική τελεσίδικη ποινή είναι ακόμα ελαττωμένη κατά πολύ! Είναι προτιμότερο να υπερθεματίζουμε για προεδρικά διατάγματα με φωτογραφικές διατάξεις;

Γιατί η δεύτερη δουλειά κάτω από προϋποθέσεις να μην είναι συμβατή με το επάγγελμα μας και να είναι συμβατή για τους κ.κ. βουλευτές;

Για τα δάνεια αγαπητοί συνάδελφοί δεν κάναμε κάτι για τις καταχρηστικές χρεώσεις που πλέoν με αποφάσεις δικαστηρίων επιστρέφουν οι τράπεζες πίσω ακόμα και τα έξοδα φακέλων ! 

Ο μισθός μας, ας μου επιτρέψουν οι γυναίκες συνάδελφοι παρομοιάζεται με την έμμηνο ρύση – έρχεται μια φορά τον μήνα και διαρκεί πέντε μέρες-.

Για το ΤΕΑΠΑΣΑ  από πού να αρχίσει και που να τελειώσει κάποιος.

Για τις οφειλές του Ιπποδρόμου των καναλιών η των ΠΑΕ με εκείνες τις Υπεράκτιες συμβάσεις που αναφέρθηκαν στο παρελθόν σε γενικά συμβούλια. 

Είναι πρωτοφανές και πρωτάκουστο να μην μπορούν οι υποψήφιοι στην ΕΛ.ΑΣ. να κάνουν αναβαθμολόγηση στο γραπτό τους  και να περιμένουν την βάση της έκθεσης να είναι δέκα ενώ στα άλλα μαθήματα να γράφουν δέκα εννιά.

Αλήθεια τι έγινε με εκείνη την μηνυτήρια αναφορά προς το Δ.Σ. του Ταμείου tου ΤΕΑΠΑΣΑ ;  Κατατέθηκε που είχαμε πάρει και απόφαση  ως  Δ.Σ..;

Αν θυμάστε όταν είχε τεθεί σαν θέμα σε ένα από τα δ.σ να διαγράψουμε από επίτιμο μέλος τον κ.Κυριαζίδη ως συμβολική πράξη  για την υπερψήφιση των σε βάρος μας νομοθετημάτων το παραπέμψαμε στο συνέδριο !!Περιμένω να δώ την έκβαση του θέματος !!!!

Για τον οικονομικό απολογισμό θα πρέπει οπωσδήποτε να περιορίσουμε τα έξοδα
μετακινήσεων των μελών του δ.σ. αισθητά .Διαφορετικά δεν θα είμαι και τόσο γαλαντόμος στις αποφάσεις μου το νέο έτος!!!

Μιας όμως και έθεσε το θέμα για τα πέτρινα χρόνια του συνδικαλισμού ο αγαπητός  κ.Φεστερίδης  μου έξυσε μια πληγή.

Δυστυχώς πέτρινα χρόνια υπήρχαν και στην νεώτερη ιστορία του συνδικαλισμού με τους εξοστρακισμούς του 2006. Αν και δεν είναι στις προθέσεις μου σημειολογικά θα το αναφέρω . Υπάρχει όπως γνωρίζεται και εκείνο το τεταρτημόριο του εγκεφάλου μας που είναι υπεύθυνο για τις θύμισες που άθελα μας τα κρατάει μέσα του.

Σας εξομολογούμαι δε, ότι τον θυμό μου τον περιόρισα αισθητά."

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου