ΕΙΚΟΝΕΣ

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Πρόταση για το παρόν και το μέλλον της Αστυνομίας

Στο 23ο Πανελλαδικό Συνέδριο της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κατατέθηκε κοινή πρόταση των συνδυασμών – παρατάξεων ΑΝ.Α.Σ.Α. και Σ.Κ.Α.Υ. την οποία συνυπέγραψαν συνολικά 54 αντιπρόσωποι – σύνεδροι και έχει ως σκοπό να αναδειχτεί το θέμα των αστυνομικών σχολών σε κεντρικό ζήτημα, γύρω από το οποίο θα περιστραφούν όλα τα υπόλοιπα.

Ακολουθεί η διακήρυξη - πρόταση

"ΕΜΕΙΣ, ΟΙ ΚΑΤΩΘΙ ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ - ΣΥΝΕΔΡΟΙ ΤΗΣ Π.Ο.ΑΣ.Υ., ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΩΡΑΣ, ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΘΕΙ, ΜΕ ΚΑΘΕ ΝΟΜΙΜΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΕΣΟ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟ, Η ΕΞΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, ΣΤΟ 23ο  ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ.

1. Αναβάθμιση και μετονομασία της Σχολής Αστυφυλάκων σε Σχολή Υπαξιωματικών με διάρκεια σπουδών 3 έτη με τη δημιουργία νέου βαθμολογίου (όπως ισχύει και στις Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών).

2. Δημιουργία Αστυνομικής Ακαδημίας, ως ισότιμο αυτοτελές Πανεπιστημιακό Ίδρυμα με τη λειτουργία των Σχολών Αξιωματικών και Αστυφυλάκων, ως αυτοτελή Πανεπιστημιακά Τμήματα και τη λειτουργία των Τμημάτων της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης σε Μεταπτυχιακά Τμήματα Σπουδών.

3. Για τη διακοπή των δικαστικών προσφυγών των Ανθυπαστυνόμων, την προαγωγή τους στο βαθμό του Υπαστυνόμου Β΄ του Ν. 3686/2008 όσων Ανθυπαστυνόμων νεότεροι τους έχουν προαχθεί λόγω συμπλήρωσης ετών υπηρεσίας.

4. Κατάργηση της εισαγωγής ιδιωτών στη Σχολή Αξιωματικών και η θέσπιση εισαγωγής μόνο αστυνομικών.

5. Θέσπιση ποσοστού 33% στο οποίο θα αντιστοιχούν οι αξιωματικοί Τ.Ε.Μ.Α. στο σύνολο όλων των αξιωματικών γενικών καθηκόντων, δηλαδή αυτών που κατέχουν οργανική θέση αξιωματικού (Σ.Α.Ε.Α. και Τ.Ε.Μ.Α.)

Δεσμευόμαστε, εντός του προσεχούς διαστήματος, να καταθέσουμε ολοκληρωμένη πρόταση για το βαθμολόγιο που θα έχει ως θεμέλιο λίθο της, τις ανωτέρω προτάσεις. Αναβάθμιση της Εκπαίδευσης και Μετεκπαίδευσης, σημαίνει καλύτεροι και με περισσότερα εφόδια αστυνομικοί, κατ' επέκταση καλύτερη Αστυνομία."

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου