ΕΙΚΟΝΕΣ

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Όπου υπάρχει θέληση υπάρχει και δρόμος...



       Πρώτα απ 'όλα θα ήθελα να ευχαριστήσω την Α Ν/Α Σ Α για το βήμα που μου δίνει προκειμένου να εκφράσω κάποιες απόψεις -θέσεις για τα τεκταινόμενα των τελευταίων μηνών στο συνδικαλιστικό μας φορέα όσο πιο συνοπτικά γίνεται.

       Όπως όλοι γνωρίζουμε τέθηκε σε ισχύ ο Ν.3938/2011 ο οποίος άλλαξε την λειτουργία και την δομή των συνδικαλιστικών οργανώσεων των αστυνομικών. Επακόλουθο αυτού ήταν και η σύσταση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής. Οι περισσότεροι νόμοι έτσι και αυτός έχει θετικά και αρνητικά σημεία, στο χέρι μας είναι να αναδείξουμε μόνο τα θετικά και να προχωρήσουμε ενωμένοι για ένα καλύτερο μέλλον! Τα θετικότερα είναι η δυνατότητα συμμετοχής περισσότερων συναδέλφων, ο καταμερισμός αρμοδιοτήτων σε τοπικό επίπεδο, ο καλύτερος και αποδοτικότερος έλεγχος της διοίκησης και η ευκολότερη εύρεση λύσεων των προβλημάτων των υπηρεσιών αλλά και του κάθε συναδέλφου ξεχωριστά.
         Ο προσωρινός πρόεδρος της Ένωσης , Συνδρεβέλης Χρήστος ,έχει δώσει από την πρώτη στιγμή το στίγμα και τις κατευθυντήριες γραμμές για μαζική συμμετοχή και για έναν δίκαιο, ειλικρινή και ανιδιοτελή αγώνα μακριά από σκοπιμότητες του παρελθόντος. Δεν αρκούν όμως μόνο οι αγνές προθέσεις και οι αγώνες του προέδρου. Θα πρέπει όλοι οι συνάδελφοι να δραστηριοποιηθούμε καθένας από το πόστο του και σύμφωνα με τις δυνάμεις και την θέληση του καθενός. Κανείς δεν περισσεύει, όλοι είμαστε ίσοι και ικανοί για να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα των τελευταίων ετών. Να απομονώσουμε αυτούς που βάζουν πάνω απ' όλα το προσωπικό τους συμφέρον και την αυτοπροβολή τους πάνω από το κοινό καλό.
           Ήρθε η ώρα να αντισταθούμε σε ψευτοαπειλές και εκφοβισμούς από ανθρώπους που δεν έχουν κανένα δικαίωμα. Κανείς δεν κουνάει το δάκτυλο σε Αστυνομικούς που ξέρουν τι θέλουν, ένιαι ακέραιοι και γνωρίζουν τα δικαιώματα τους. Καιρός να καταλάβουν κάποιοι συνδικαλιστές ότι η προπαγάνδα η λάσπη και το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Όλα αποκαλύπτονται και στο τέλος μένει μόνο η αλήθεια.
          Η Α.Ν/ΑΣ.Α. .ήρθε να καλύψει αυτό το κενό και να σταθεί αρωγός σε όλους τους συναδέλφους και ειδικότερα στην μεγάλη πλειοψηφία αυτών που από επιλογή ήταν μακριά από κλίκες και συντεχνίες αρνούμενοι να γίνουν ''αφισσοκολλητές ''και υποχείρια κάποιων συνδικαλιστών που μόνη τους επιδίωξη ήταν η συνδιοίκηση και όχι ο έλεγχος των αυθαιρεσιών της εκάστοτε διοίκησης.
Όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε πολλά, να βρούμε λύσεις στα μικρά και μεγάλα προβλήματα όλων μας. Παλιότεροι και νέοι συνάδελφοι να συνθέσουμε μια καινούργια προοπτική, να συναποφασίσουμε τι θέλουμε, και να το κάνουμε πράξη! Ενδεικτικά αναφέρομαι σε οικονομικά ζητήματα, εργασιακά δικαιώματα, νομική κάλυψη εν ώρα υπηρεσίας, σε προνόμια που μπορούμε να πετύχουμε για εμάς και τις οικογένειες μας όπως άλλωστε τόσοι άλλοι κλάδοι εργαζομένων έχουν επιτύχει κ.α....
          Έρχεται η ώρα που θα πρέπει να αποχαιρετήσουμε τα παλιά μυαλά και νοοτροπίες, να δώσουμε την ευκαιρία σε όλους μας και να πάρουμε το μέλλον στα χέρια μας για μια φορά!
Όπου υπάρχει θέληση υπάρχει και δρόμος...
ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Γιάννης,  μέλος της Α.Ν/ΑΣ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου