ΕΙΚΟΝΕΣ

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Α.Ν/Α.Σ.Α.

  Μια από τις σημαντικότερες γιορτές της Ορθοδοξίας είναι αυτή του Αγίου Πνεύματος, η οποία γιορτάζεται σήμερα με λαμπρότητα και τιμές σε όλη την Ελλάδα. Σύμφωνα με την εκκλησιαστική μας παράδοση, πενήντα ημέρες μετά το Άγιο Πάσχα, το Άγιο Πνεύμα επισκέπτεται την γη για να συνεχίσει το λυτρωτικό έργο του Χριστού. Εχθές, την παραμονή δηλαδή της γιορτής του Αγίου Πνεύματος εορτάστηκε η Πεντηκοστή.
Η ημέρα αυτή είναι η αρχή μιας νέας εποχής για την πορεία του κόσμου και την ιστορία της σωτηρίας του ανθρωπίνου γένους με την ανάληψη του Χριστού στους Ουρανούς και την ταυτόχρονη κάθοδο του Αγίου Πνεύματος στα εγκόσμια.
          Κατά την Ορθόδοξη Εκκλησία «εκπορεύεται» από το Θεό (Πατέρα) ενώ για την Καθολική και από τον Υιό. Το Άγιο Πνεύμα είναι το τρίτο πρόσωπο της Αγίας Τριάδας, ομοούσιο με τα πρόσωπα του Πατρός και του Υιού και ήταν πάντοτε παρόν από την αρχή της δημιουργίας του κόσμου. Δεν είναι κάποια απρόσωπη δύναμη του Θεού, αλλά εκπορεύεται από Αυτόν και συμμετέχει με πλήρη ισοτιμία στην Σωτηρία του γένους μας . Έτσι οι προσευχές των πιστών δεν απευθύνονται στο Θεό γενικά και αφηρημένα, αλλά στον Τριαδικό Θεό. Η ενότητα των τριών προσώπων (Πατήρ-Υιός και Άγιο Πνεύμα) δεν καταργεί σε καμία περίπτωση την μοναδικότητά τους.                       
           Για τους πιστούς η Εκκλησία θεωρείται το σώμα του Χριστού και το Άγιο Πνεύμα η ψυχή του εκκλησιαστικού σώματος. Όπως στο ανθρώπινο σώμα η ψυχή ζωντανεύει το σώμα, έτσι και το άγιο Πνεύμα ζωοποιεί την Εκκλησία και καρποφορεί τις καρδιές των πιστών αγάπη, εγκράτεια και δύναμη πίστης και τις γεμίζει με ελπίδα, αισιοδοξία και υπομονή. Αισθήματα απαραίτητα και πολλές φορές απαιτούμενα στους δύσκολους  καιρούς που περνάει η χώρα μας αυτήν την περίοδο.
           Τα μέλη της Α.Ν/ΑΣ.Α.  εύχονται ολόψυχα  να περάσετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ημέρα αυτής της μεγάλης εορτής στέλνoντας ταυτόχρονα τους θερμότερους χαιρετισμούς στους συναδέλφους που σε ακόμη μία εορτή βρίσκονται με περίσσιο επαγγελματισμό  στις θέσεις τους για να εκτελέσουν το καθήκον τους προς την κοινωνία. Ο εορτασμός αυτής της τόσο σημαντικής μέρας ας είναι απαρχή τόσο για προσωπική όσο και για συναδελφική ομόνοια και ενότητα.
Όλοι μαζί μπορούμε !!!      

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου