ΕΙΚΟΝΕΣ

Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ

       
Το θέμα της ημέρας στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ. είναι η παράταση της προθεσμίας υποβολής της δήλωσης Πόθεν Έσχες και χάρη σε αυτό πήραμε την ευκαιρία να αναδημοσιεύσουμε το άρθρο του συναδέλφου και μέλος της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Υπαλλήλων [Σ.Κ.Α.Υ.] Θεσσαλονίκης ΣΦΕΛΙΝΙΩΤΗ Αλέξανδρου με το οποίο προτείνει έναν νέο τρόπο υποβολής της σχετικής δήλωσης ο οποίος συνδυάζει την αμεσότητα , την εξοικονόμηση χρημάτων και την μείωση της γραφειοκρατίας :
 
Για μια ακόμη χρονιά σύμφωνα με το άρθρο 8,παρ.2 Ν 3213/2003 οι συνάδελφοι κλήθηκαν να υποβάλλουν δηλώσεις Πόθεν Έσχες προς την Δ.Ε.Υ. ως και ένα μήνα μετά την τελευταία ημέρα υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.
Δε θα ασχοληθώ καθόλου με το κατά πόσο οι δηλώσεις βοηθούν ή όχι στην αποκάλυψη στοιχείων παράνομου πλουτισμού.
Ο λόγος συγγραφής αυτού του άρθρου είναι ο τρόπος υποβολής της δήλωσης.
Στην Αστυνομία υπηρετούν περίπου 55.000 Αστυνομικοί εκ των οποίων οι περισσότεροι επιλέγουν για την αποστολή της τα Ελληνικά Ταχυδρομεία. Το κόστος αποστολής(συστημένο έγγραφο)  είναι το λιγότερο 3 ΕΥΡΏ Χ 55000= 165.000ΕΥΡΩ, ποσό διόλου ευκαταφρόνητο.
Το 2011  πάρα πολλοί συνάδερφοι ενημερώθηκαν πως δεν έφθασε ποτέ στην Δ.Ε.Υ. η δήλωση Πόθεν Έσχες που αφορούσε το έτος 2007 και για αυτόν τον λόγο κινήθηκε εναντίον τους ποινική και πειθαρχική δίωξη. Και τότε συνέβη το εξής παράδοξο: Πολλές υπηρεσίες δεν δέχθηκαν ως αποδεικτικό αποστολής την απόδειξη αποστολής συστημένου που χορηγούν τα ΕΛ.ΤΑ, που προσκόμισαν οι συνάδερφοι, με το αιτιολογικό ότι δεν γνωρίζουν τι περιείχε το συστημένο που  απέστειλε ο Αστυνομικός στην Δ.Ε.Υ. δηλαδή αμφισβήτησαν την αποστολή της δήλωσης. Αποτέλεσμα σε πολλούς συναδέρφους επιβλήθηκε αδίκως η ποινή του προστίμου. Ευτυχώς δεν συνέβη το ίδιο και με την ποινική δίωξη, όπου οι συνάδερφοι αθωώθηκαν. Προς αποφυγή ανάλογων συμβάντων προτείνεται όπως η αποστολή των δηλώσεων Πόθεν Έσχες να γίνεται με τους ακόλουθους τρόπους:                                                                                                                                                                                                                                                           
1.Μέσω προσωπικού  E-MAIL του Αστυνομικού  στην Δ.Ε.Υ. τρόπος εύκολος,γρήγορος,ανέξοδος και σίγουρα θα διευκολύνει και τους συναδέρφους της Δ.Ε.Υ. στην αρχειοθέτηση των δηλώσεων.
2. Μέσω της Υπηρεσίας που υπηρετεί ο Αστυνομικός  στην Δ.Ε.Υ. χρησιμοποιώντας την εφαρμογή POLICEONLINE,που έχει όλα τα πλεονεκτήματα που έχει  και ο προηγούμενος. Η Διεύθυνση Πληροφορικής του Υπουργείου μας μπορεί να διαμορφώσει το σχετικό πεδίο στην άνω εφαρμογή.
Οι άνω προτάσεις εξασφαλίζουν σίγουρη αποστολή των δηλώσεων, άμεση επιβεβαίωση της παραλαβής αυτών, εξοικονόμηση των 165.00Ευρώ,μείωση της γραφειοκρατίας, εξοικονόμηση προσωπικού, εργατοωρών  και χρημάτων διότι δεν θα χρειάζεται η εκτύπωση και αποστολή των κενών εντύπων δηλώσεων Πόθεν Έσχες στις Υπηρεσίες, μείωση του εισερχόμενου όγκου εγγράφων στην Δ.Ε.Υ.
Δεν αρκεί μόνο να λέμε πως θέλουμε να μειώσουμε την γραφειοκρατία και τα έξοδα, πρέπει να βρίσκουμε τρόπους και να το πράττουμε και πιστεύω πως το προαναφερόμενα συμβάλλουν σε αυτό.
         Η ανάγκη για νέες ιδέες οι οποίες μπορούν να δώσουν λύσεις είναι επιβεβλημένες για να στηρίξουμε πάνω σε αυτές τους αγώνες μας Ας  ενώσουμε τις δυνάμεις μας για περισσότερες νέες και χρήσιμες ιδέες.

       Όλοι μαζί μπορούμε !!!

Πηγή : http://skaythess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου