ΕΙΚΟΝΕΣ

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Τέλος οι δωρεάν μετακινήσεις με τα μέσα μεταφοράς της Αθήνας για τους ένστολους

Με αφορμή την απόφαση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αττικής από 01/01/2015 να σταματήσουν οι ελεύθερες μετακινήσεις των συναδέλφων μας με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς οι Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση - επιστολή.


Αθήνα,   30-11-2015         

Προς:

-Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

-Υπουργείο  Προστασίας του Πολίτη (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

-Υπουργείο Οικονομικών (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

-Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

-Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών

-Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Κοιν:

Υπηρεσίες Λεκανοπεδίου Αττικής


Τα τελευταία μνημονιακά έτη, ο έλληνας φορολογούμενος αστυνομικός έχει υποστεί αλλεπάλληλες μειώσεις στα εισοδήματά του, μειώσεις που δυστυχώς ξεπέρασαν το 40% των αποδοχών του έτους 2010. Το ΣτΕ, παρότι έκρινε αντισυνταγματικό ένα μέρος από τις εν λόγω μειώσεις και μας δικαίωσε, οι κυβερνώντες, τόσο οι προηγούμενοι, όσο και οι παρόντες, έκριναν ότι η κατά 50% αποκατάστασή μας είναι υπέρογκη, γι’ αυτό άλλωστε μέχρι και σήμερα δεν έχουμε δει κάτι χειροπιαστό, αλλά ούτε, απ’ όσο τουλάχιστον φαίνεται, και στο μέλλον, αφού ο προϋπολογισμός του έτους 2016 είναι σχεδόν ίδιος με πέρυσι, κατά συνέπεια η πλήρης αποκατάσταση αποτελεί όνειρο θερινής νυκτός. Παράλληλα, ο εν λόγω αστυνομικός, υπηρετών στο Λεκανοπέδιο Αττικής, έχει να επωμιστεί και τα αυξημένα έξοδα της καθημερινότητάς του (δικά του και της οικογενείας του), έξοδα που αφορούν ενοίκια και δόσεις στεγαστικών δανείων (αφού οι περισσότεροι δεν μπόρεσαν με το ισχύον «αντικειμενικό – αξιοκρατικό» σύστημα μεταθέσεων να πάνε στους τόπους καταγωγής και στα σπίτια τους), διατροφής, μετακινήσεις κ.λπ. και αν αναλογιστεί κανείς και τα χρήματα που βάζουν από την τσέπη τους για να επισκευάσουν περιπολικά - φέρετρα, μηχανές θανάτου, αναλώσιμα υπηρεσιών τους, με την κόλλα Α4 να είναι πλέον είδος προς εξαφάνιση, τα έξοδα φθάνουν στο Ζενίθ!

Σε όλο αυτό το παραλήρημα, όπως ενημερωνόμαστε, ήρθαν να προστεθούν και τα έξοδα για τις μετακινήσεις των υπηρετούντων στο Λεκανοπέδιο Αττικής, μετακινήσεις οι οποίες μέχρι και φέτος ήταν ελεύθερες, μετά από σύμβαση που υπογράφονταν κάθε χρόνο μεταξύ του Υπουργείου μας και της Διοίκησης του ΟΑΣΑ. Η εν λόγω σύμβαση γίνονταν στο πλαίσιο της ελεύθερης μετακίνησης εντός του Λεκανοπεδίου Αττικής των αστυνομικών και των παρεχόμενων υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας στις εγκαταστάσεις και πέριξ του δικτύου του ΟΑΣΑ και ενός μικρού κονδυλίου που επιβάρυνε τον προϋπολογισμό της Ελληνικής Αστυνομίας. Σύμβαση που οι Τροϊκανοί και οι φίλοι τους εντός Ελλάδος έκριναν ζημιογόνα και ανεπίτρεπτη, με αποτέλεσμα από την 01-01-2016 άπαντες οι μετακινούμενοι με μέσα του ΟΑΣΑ αστυνομικοί να καταβάλλουν το σχετικό αντίτιμο για να εκτελέσουν υπηρεσία και φυσικά οι παρεχόμενες προς τον Οργανισμό υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας να παραμένουν αμισθί!

Ύστερα από τα παραπάνω, σύσσωμες οι ενώσεις αστυνομικών υπαλλήλων του Νομού Αττικής ζητούν άμεσα την άρση του παραπάνω  μέτρου, τη δέσμευση από πλευράς των εμπλεκομένων Υπουργών ότι θα βρεθεί λύση πριν τη ψήφιση του προϋπολογισμού έτους 2016 και σε αρνητική περίπτωση να παύσουν οι κάθε είδους αμισθί υπηρεσίες των αστυνομικών προς τον προαναφερόμενο Οργανισμό ή να συνεχιστούν με την καταβολή του σχετικού αντιτίμου στο Φορέα μας ή  στα ασφαλιστικά μας Ταμεία.    

Ως εδώ και μη παρέκει!!!

Τα ψέματα τελείωσαν κύριοι!!!

Για τα Δ.Σ.

Πηγή : eaynaa.gr - bloko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου