ΕΙΚΟΝΕΣ

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Aνοιχτή Επιστολή των Ομοσπονδιών προς τον Πρωθυπουργό για το Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.) από κοινού με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας (Π.Ο.ΑΞΙ.Α.) απέστειλαν στον πρωθυπουργό της χώρας την παρακάτω επιστολή με την οποία ζητούν παράταση έξι μηνών για το ΤΕΑΠΑΣΑ, όπως ισχύει και για άλλα ταμεία ώστε να έχουν το χρόνο να κρίνουν ποια είναι η πιο συμφέρουσα επιλογή για τους συναδέλφους μας.


Αθήνα, 19 Δεκεμβρίου 2014
Αρ. Πρωτ.: 605/9/86β


ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς: Τον Πρωθυπουργό της Χώρας  κ. Αντώνη ΣΑΜΑΡΑ

  Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,

Αναγκαζόμαστε να απευθυνθούμε εκ νέου, προσωπικά σε σας για ένα θέμα το οποίο ήδη γνωρίζετε και πιστεύουμε ότι σας απασχολεί εντόνως μέσα στα τόσα άλλα καίριας σημασίας ζητήματα που καλείστε να αντιμετωπίσετε.

Οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, επιτάχυναν διαδικασίες και οδήγησαν όλους όσοι χειριζόμαστε δημόσιες υποθέσεις στο να επισπεύσουμε το βηματισμό μας ώστε να μην καταστούμε αναξιόπιστοι έναντι των δεσμεύσεών μας. Μια τέτοια δέσμευση αφορά και την απόφαση των αντιπροσωπευτικότατων Πανελλαδικών συνεδρίων μας, να ζητήσουμε από την Κυβέρνηση να δοθεί και στο ταμείο μας (ΤΕΑΠΑΣΑ) εξάμηνη τουλάχιστον παράταση όσον αφορά τις προβλεπόμενες προθεσμίες, όπως ήδη ισχύει για τα υπόλοιπα ταμεία στην παρ. 6, άρθρο 220 του Ν. 4281/14, προκειμένου νηφάλια και εμπεριστατωμένα να κρίνουμε τη συμφερότερη για τον ασφαλιστικό μας φορέα επιλογή, την υπαγωγή του δηλαδή στο ΕΤΕΑ ή τη μετατροπή του με δική μας απόφαση σε Επαγγελματικό Ταμείο (ΝΠΙΔ).

Το αίτημά μας έγινε αποδεκτό από τους συναρμόδιους Υπουργούς οι οποίοι συνέταξαν και υπέγραψαν τη σχετική τροπολογία και εναπόκειται πλέον στον Υπουργό Οικονομικών κ. Γκίκα ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗ, να την προωθήσει στη Βουλή προς ψήφιση. Η αιτούμενη ρύθμιση είναι απαραίτητη διότι για αντικειμενικούς λόγους είναι αδύνατον να τύχει εφαρμογής το άρθρο 220 του Ν.4281/14 ως έχει, διότι οι αρμόδιοι Υπουργοί Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης και Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, δεν έχουν εκδώσει ακόμα τις προβλεπόμενες από αυτό υπουργικές αποφάσεις για το «συντελεστή βιωσιμότητας» και τη «ρήτρα αξιομάχου» που αποτελούν την αναγκαία προϋπόθεση για οποιαδήποτε από μέρους μας υπεύθυνη και ασφαλή απόφαση.

  Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,

Θέλουμε επίσης να λάβετε υπόψη σας ότι όλα τα Πολιτικά Κόμματα, στις συναντήσεις που είχαμε, συμπεριλαμβανομένου και του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, αποδέχθηκαν το αίτημά μας. Η δε Αξιωματική Αντιπολίτευση προώθησε ήδη στη Βουλή σχετική τροπολογία.

Οι Ομοσπονδίες μας, που εκπροσωπούν το σύνολο των χιλιάδων στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας, το έργο των οποίων σέβεστε και τιμάτε διαρκώς, φρονούν ότι αποτελεί ύψιστη υποχρέωσή σας, σε αυτήν ακριβώς τη χρονική συγκυρία, να αποσοβήσετε τον αφανισμό στον οποίο οδηγείται ο ασφαλιστικός μας φορέας.

Γνωρίζοντας παράλληλα το ενδιαφέρον σας για την Ελληνική Αστυνομία και τα αισθήματα αγάπης και υπερηφάνειας που σας διακατέχουν κάθε φορά που αναφέρεστε στο έργο της, αναμένουμε από σας να δώσετε σήμερα κιόλας εντολή στους αρμόδιους Υπουργούς ώστε να ψηφιστεί την προσεχή Δευτέρα η σχετική νομοθετική ρύθμιση (εξάμηνη τουλάχιστον παράταση), δίνοντας τέλος στην παρατεταμένη αγωνία των ασφαλισμένων του ταμείου μας.

Καθώς έρχονται οι Άγιες Ημέρες των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους ευχόμαστε να επικρατήσει πνεύμα χριστιανικής αγάπης και κατανόησης και για το συγκεκριμένο θέμα, που μόνο περαιτέρω ανασφάλεια και απογοήτευση, αν δεν αντιμετωπισθεί τώρα, θα φέρει στους δεκάδες χιλιάδες εν ενεργεία και εν αποστρατεία Έλληνες Αστυνομικούς.

Με εκτίμηση
Καλές γιορτές και Καλή Χρονιά!Πηγη : poasy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου