ΕΙΚΟΝΕΣ

Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Η ιστορία της Άμεσης Δράσης σε ένα βίντεο

Η Άμεση Δράση είναι η υπηρεσία με την μεγαλύτερη κοινωνική προσφορά στον πολίτη. Τον Αύγουστο του 1959, με διαταγή του τότε Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών, της τέως Αστυνομίας Πόλεων, συστήθηκε το «Τμήμα Ασυρματοφόρων Οχημάτων Άμεσης Δράσης», στην Αστυνομική Υποδιεύθυνση Μηχανοκινήτου.


Η Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Αττικής είναι μηχανοκίνητη Υπηρεσία με ικανό αριθμό R/T περιπολικών αυτοκινήτων και μοτοσικλετών. Η αποστολή της επικεντρώνεται στη άμεση και συνεχή παροχή υπηρεσιών ασφαλείας προς τους πολίτες, την άμεση επέμβαση στα συμβάντα αστυνομικής φύσεως, την συνεχή περιπολία για την εξασφάλιση της δημόσιας τάξης και την παροχή ειδικής υποστήριξης στις λοιπές Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Η Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Αττικής αποτελεί μια ιστορική Υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας με συμπαγή συγκρότηση, ομοιογενή επιχειρησιακή δράση κα συνεχή θετική προσφορά στον Αστυνομικό θεσμό και την Ελληνική κοινωνία.

Είναι Υπηρεσία πρώτης γραμμής και από τις πιο μαχητικές Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας και στην διαδρομή της μέχρι σήμερα έχει θρηνήσει την απώλεια σημαντικού αριθμού Αστυνομικών της που έπεσαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, κατακτώντας έτσι την αναγνώριση και εμπιστοσύνη των πολιτών.


Πηγη : policeonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου