ΕΙΚΟΝΕΣ

Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Κοινό συνδικαλιστικό αγώνα ετοιμάζουν Σώματα Ασφαλείας και Ένοπλες Δυνάμεις

Την κλιμάκωση ενός κοινού συνδικαλιστικού αγώνα αποφάσισαν σήμερα οι εκπρόσωποι των ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων σε κοινή συνεδρίασή τους. Οι συνδικαλιστές απαιτούν την μισθολογική επαναφορά τους στα επίπεδα του 2012 και την απόσυρση όλων των "αντιασφαλιστικών" άρθρων των νόμων.


Διαβάστε το σχετικό δελτίο τύπου:

Πραγματοποιήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2014, στην Αθήνα, η τρίτη κατά σειράν κοινή συνάντηση των εκπροσώπων των Ομοσπονδιών - Ενώσεων- Οργανώσεων των υπηρετούντων και των αφυπηρετησάντων στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας και αποφασίστηκαν τα κάτωθι:

1) Διαπιστώθηκε από όλους η αναγκαιότητα της κλιμάκωσης του κοινού αγωνιστικού μας μετώπου, λόγω της παρελκυστικής πολιτικής της κυβέρνησης και των επικοινωνιακών τεχνασμάτων που χρησιμοποιεί, ώστε να αποφύγει να συμμορφωθεί πλήρως στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, χωρίς εκπτώσεις και χωρίς καμία συζήτηση για νέο μισθολόγιο.

2) Aπαιτούμε άμεσα τη νομοθετική ρύθμιση για την επαναφορά των μισθών τουλάχιστον στα επίπεδα του 2012 και την καταβολή των αναδρομικών, όπως ακριβώς έπραξε η κυβέρνηση για τους δικαστές και τα μέλη του ΝΣΚ με τον Ν.4270/2014, άρθρο 181.

3) Η νομοθέτηση των καθοριστικών για την επιβίωση του ανθρώπινου δυναμικού των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας ρυθμίσεων, προϋποθέτει ειλικρινή διάλογο και όχι αιφνιδιασμούς. Προς τούτο, απαιτούμε άμεση συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών.

4) Σε ό,τι αφορά τα ασφαλιστικά μας ταμεία, μας τρομάζει το γεγονός ότι στις κυβερνητικές αποφάσεις δεν επικρατεί η λογική ούτε η ηθική, διότι προωθείται ο«ξαφνικός θάνατός» τους και η απεμπόληση του δημόσιου χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης. Επειδή μια τέτοια μεταχείριση δεν περιποιεί τιμή στους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εν ενεργεία και εν αποστρατεία, εκφράστηκε η βούληση για δημιουργία Ασφαλιστικού Πυλώνα Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας.

Προς τούτο αποφασίστηκε να συζητηθεί το σοβαρότατο αυτό θέμα στα Διοικητικά Συμβούλια μετά από την εκπόνηση μελετών και τη στάθμιση όλων των δεδομένων. Στην παρούσα φάση προκρίνεται σκόπιμο να απαιτηθεί από την κυβέρνηση η απόσυρση όλων των αντιασφαλιστικών άρθρων των νόμων που «βάζουν το μαχαίρι στο λαιμό» των ασφαλισμένων και να δοθεί τουλάχιστον παράταση, ως τις 30/6/2015, ώστε να υπάρξει ικανός χρόνος για τη λήψη αποφάσεων ζωτικών για το παρόν και το μέλλον τους.

Διαμηνύουμε, τέλος, στην κυβέρνηση, στα πολιτικά κόμματα που τη στηρίζουν και σε κάθε βουλευτή των συγκυβερνώντων κομμάτων, να αναλάβουν προσωπικά τις ευθύνες τους με τις όποιες αποφάσεις τους, σεβόμενοι την αξιοπρέπειά μας.

Στην συνάντηση πήραν μέρος οι εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών των εν ενεργεία στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας, ο αντιπρόεδρος και ο ειδικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Αστυνομίας Γρηγόριος Αναγνώστου Αντιστράτηγος ε.α. επίτιμος Υπαρχηγός Ελληνικής Αστυνομίας και Νικήτας Καλογιαννάκης Αστυνομικός Διευθυντής ε.α., ο Αντιναύαρχος Π.Ν. ε.α. Σ. Περβαινάς πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού (ΕΑΑΝ), ο Υποπτέραρχος ε.α. Κων. Δελλής Αντιπρόεδρος της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Αεροπορίας (ΕΑΑΑ), ο Ταξίαρχος ε.α. Δημήτριος Χατσίκας της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ), ο Ταξίαρχος ε.α. Βασίλειος Νικολόπουλος πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Στρατιωτικών (ΠΟΣ) και ο Αρχος (Ο) ε.α. Γ. Αντωνιάδης πρόεδρος του Συνδέσμου Αποφοίτων ΣΣΑΣ, ενώ είναι σύμφωνη και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), που δεν κατέστη δυνατόν να είναι παρούσα.

Πηγη : bloko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου