ΕΙΚΟΝΕΣ

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Η Διευθυνση Ν/Α Αττικής πρωτοπορεί με την εφαρμογή του μοντέλου "community policing"

Ιδιαίτερα δραστήρια είναι η Αστυνομική Διεύθυνση Νοτιοανατολικής Αττικής με συνεχείς δράσεις κατά της εγκληματικότητας.


Το μοντέλο "community policing" αποτελεί μία νέα φιλοσοφία αστυνομικής δράσης εστιάζοντας στην πρόληψη της μικροεγκληματικότητας, σε συνεργασία με τους κατοίκους και τους τοπικούς φορείς, ενδυναμώνοντας έτσι το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών της κοινότητας.

Αυτό, βέβαια, προέκυψε από την αναγκαιότητα της επιστροφής της Αστυνομίας στην πραγματική διάσταση της αποστολής της, που είναι η συνεχής και άμεση παρουσία της κοντά στα καθημερινά προβλήματα του πολίτη.

Αυτή η αναγκαιότητα υπήρξε ιδιαίτερα πιεστική για τα μεγάλα αστικά κέντρα όλων των ανεπτυγμένων δημοκρατικών κοινωνιών, όπου η ανωνυμία του πλήθους σε συνδυασμό με την αύξηση της μικροεγκληματικότητας (κλοπές, διαρρήξεις, συμπλοκές με τραυματισμούς και υλικές ζημιές, κλπ) προκαλούν ανασφάλεια και γενικά κυριαρχεί στο κοινό ο φόβος του εγκλήματος.

Το συγκεκριμένο μοντέλο το εφαρμόζει με ιδιαίτερη επιτυχία η Αστυνομική Διεύθυνση Ν/Α Αττικής υπό τον Ταξίαρχο κ. Λουκά Τουρπέτα, με αξιόλογα έως τώρα αποτελέσματα.

Κοινή πεποίθηση στους δημότες των νοτίων προαστίων, σύμφωνα και με το ρεπορτάζ ότι τον τελευταίο χρόνο αρκετά πράγματα έχουν αλλάξει όσο αναφορα της γενικότερη αστυνόμευση και την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας στις γειτονιές.

Αυτο το επιβεβαίωσε και ο Διευθυντής της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής Υποστράτηγος κ. Μιχαιρίνας, o οποίος στα πλαίσια εκδήλωσης της Διεύθυνσης ανέφερε ότι τα στατιστικά στοιχεία, που είναι στη διάθεση και του πιο δύσπιστου, δείχνουν ότι οι δείκτες της εγκληματικό- τητας έχουν μειωθεί"

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΡΑΣΕΩΝ

Κατά την διάρκεια της τελεταίας δράσης που διήρκεσε 7 ημέρες τον προηγούμενο μήνα ελέγχθηκαν 8.500 οχήματα και ταυτοποιήθηκαν μέσω των υπολογιστών που βρίσκονται μέσα στα περιπολικά της αστυνομίας εάν ο ιδιοκτήτης τους απασχολεί την αστυνομία.

Επίσης στα πλαίσια της πρόληψης της εγκληματικότητας ελέγχθησαν 2000 άτομα και έγιναν περίπου 100 προσαγωγές.

Συνολικά βεβαιώθηκαν 320 παραβάσεις που αφορούν τον ΚΟΚ την επαιτεία το παρεμπόριο, ελέγχους σε υγειονομικά καταστήματα κ.α.

Ιδιαίτερη βαρύτητα έχει δοθεί στην καταπολέμηση της επαιτείας όπου προσήχθησαν 40 άτομα αλλά και της πορνείας όπου ασκήθηκαν κατηγορίες σε 33 γυναίκες. Τα τελευταία 2 χρόνια λόγω και της οικονομικής κρίσης οι πιάτσες με τις ιερόδουλες έχουν αλλάξει στέκια και αρκετά κυκλώματα έχουν προωθηθεί στην παραλιακή από τον Π. Φάληρο έως και την Γλυφάδα.

Αξειοσημίωτο είναι ότι πλέον το ωράριό τους δεν ξεκινάει βραδυνές ώρες αλλά από νωρίς το απόγευμα. Οι συνεχόμενες δράσεις ιδιαίτερα του Α. Τ. Αλίμου έχουν περιορίσει αρκετά την παρουσία των ιερόδουλων ιδιαίτερα σε σημεία που συγκεντρώνονται παιδιά και οικογένειες.

ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ TO ΚΑΠΝΙΣΜΑ

Μετά την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας ο έλεγχος των καταστημάτων έχει περάσει στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας. Ειδικότερα τον μήνα φεβρουάριο οι έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος ήταν συνεχείς από μικτά κλιμάκια του ΙΚΑ, της επιθεώρησης εργασίας και του υγειονομικού υπστηριζόμενα από άντρες των τμημάτων της διεύθυνσης Ν/Α Αττικής.

Μάλιστα, αρκετοί ιδιοκτήτες καφέ ήρθαν στην δυσάρεστη θέση να πληρώσουν πρόστιμα που ξεκινούσαν από 600 ευρώ και έφταναν τα 1.200 για παράβαση του αντικαπτνιστικού νόμου που βέβαια ισχύει εδώ και πολύ καιρό αλλά η εφαρμογή του έχει ατονίσει σε πολλές περιπτώσεις.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η διεύθυνση Ν/Α Αττικής είναι από τις πρώτες διευθύνσεις στη χώρα που επιβάλει πρόστιμα για κάπνισμα.

Πηγή : vimaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου