ΕΙΚΟΝΕΣ

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Τέλος στην καθυστέρηση των βαθμολογικών και μισθολογικών προαγωγών ζητά η Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.) με επιστολή της προς την πολιτική και φυσική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρεται στη βραδύτητα των βαθμολογικών και μισθολογικών προαγωγών και ζητά από τον Υπουργό να παρέμβει για να προαχθούν οι συνάδελφοι μας που το δικαιούνται στον επόμενο βαθμό.


Αθήνα 13 Μαρτίου 2014
Αριθ. Πρωτ.: 300/4/13α 

Προς: Τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
          κ. Νικόλαο ΔΕΝΔΙΑ 

Κοιν.: 1) Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης  κ. Αθανάσιο ΑΝΔΡΕΟΥΛΑΚΟ 
         2) Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας  Αντιστράτηγο
             κ. Νικόλαο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ
         3) Διεύθυνση Αστυνομικού Προσωπικού Α.Ε.Α. 
         4) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις

Θέμα: «Βαθμολογική και μισθολογική προαγωγή Ανθυπαστυνόμων στον Βαθμό του Υ/Β’ μετά από δικαστικές αποφάσεις, καθώς και λοιπές υποθέσεις προαγωγών χαμηλόβαθμου προσωπικού»

Κύριε Υπουργέ,
Στην Ομοσπονδία καταφθάνουν διαμαρτυρίες από συναδέλφους Ανθυπαστυνόμους οι οποίοι σύμφωνα με δικαστικές αποφάσεις έχουν δικαιωθεί για την προαγωγή τους στο βαθμό του Υπαστυνόμου Β’ και μέχρι σήμερα δεν έχουν προαχθεί σ’ αυτόν, καίτοι έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα (τρίμηνο και πλέον). 

Σχετική επ’ αυτών είναι και η επισυναπτόμενη (12/03/2014) επιστολή των μελών του Δ.Σ. Π.Ο.ΑΣ.Υ. ΤΟΛΙΚΑ Μιχαήλ και ΜΠΑΝΤΟΛΑ Στέργιου.

Πέραν όμως αυτής της κατηγορίας συναδέλφων, κάτι ανάλογο παρατηρείται και σε όλες τις διαδικασίες κρίσεων – προαγωγών που αφορούν το χαμηλόβαθμο προσωπικό. (Σχετικό και το υπ’ αριθ. 300/4/12α από 27/02/2014 έγγραφό μας).

Η βραδύτητα της διεκπεραίωσης αυτών των υποθέσεων και η μη βαθμολογική προαγωγή των συναδέλφων και αυτής της κατηγορίας έχει αρνητικές επιπτώσεις και στις οικονομικές απολαβές τους, αφού δεν έχουν την αντίστοιχη μισθολογική εξέλιξη. 

Κύριε Υπουργέ,
Κατόπιν των προαναφερομένων φρονούμε ότι είναι αναγκαία η από μέρους σας παρέμβαση προς την Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας προκειμένου οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες περαιώσουν το συντομότερο δυνατόν αυτές τις εκκρεμείς υποθέσεις, ανακουφίζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τους ενδιαφερόμενους συναδέλφους.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου