ΕΙΚΟΝΕΣ

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Επιστολή της Π.Ο.ΑΣ.Υ. προς τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. για τον ακριβή αριθμό μεταθέσεων, χωρίς αντικειμενικά κριτήρια, για κοινωνικούς λόγους

Η Π.Ο.ΑΣ.Υ., μετά την καίριας σημασίας όσο και επίκαιρη παρεμβαση της ΑΝ.Α.Σ.Α. ( την οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ )  για τις "δόλιες" μεταθέσεις των αστυνομικών, με επιστολή της στον αρχηγό ζητά ενημέρωση για το ... "ισοζύγιο" μεταξύ των τακτικών και των "άτακτων" μεταθέσεων, αστυνομικών που μετέρχονται "πονηρά" τεχνάσματα για να μετακινηθούν σε υπηρεσίες του τόπου συμφερόντων.

Ακολουθεί η επιστολή της Π.Ο.ΑΣ.Υ. με θέμα:

«Παροχή στοιχείων που αφορούν τις μεταθέσεις των αστυνομικών»

Κύριε Αρχηγέ,

Μετά την γνωστοποίηση του πίνακα πλήρωσης θέσεων σ’ όλες τις Αστυνομικές Διευθύνσεις και Διευθύνσεις Αστυνομίας της Χώρας με τις τακτικές μεταθέσεις του έτους 2014, η Ομοσπονδία έγινε δέκτης σειράς διαμαρτυριών από τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις της αλλά και από πάρα πολλούς συναδέλφους απλά μέλη για τον περιορισμό αυτών στο ελάχιστο.

Σε μια περίοδο κατά την οποία το εισόδημα και οι οικονομικές απολαβές των συναδέλφων έχουν συνθλιβεί , ήλπιζαν ότι από πλευράς της Ηγεσίας θα υπήρχε μέριμνα να τους δοθεί η δυνατότητα της προσμονής να μετακινηθούν –μετατεθούν σε προκαθορισμένο χρονικό ορίζοντα, με αντικειμενικά κριτήρια στον τόπο συμφερόντων τους.

Δυστυχώς όμως με την τακτική των προηγουμένων δύο (2) ετών όπως και αυτής που ακολουθήθηκε και για το τρέχον έτος οι ελπίδες τους διαψεύσθηκαν και η κάθε προσδοκία τους αποκλείσθηκε.

Οι διαμαρτυρίες των συναδέλφων και η δυσανασχέτησή τους εντείνονται ακόμη περισσότερο και εκ του γεγονότος της πραγματοποίησης μεγάλου αριθμού μεταθέσεων εκτός αντικειμενικών κριτηρίων κατ’ εφαρμογή των εξαιρέσεων (άρθρο 17 του Π.Δ. 100/2003), γι’ αυτό και θέτουν αίτημα υπεύθυνης ενημέρωσης για τον αριθμό των μεταθέσεων που έχουν πραγματοποιηθεί την τελευταία τριετία, τόσο με το σύστημα των αντικειμενικών κριτηρίων όσο και εκτός αντικειμενικών ξεχωριστά.

Κύριε Αρχηγέ,

Κατόπιν των προαναφερομένων και προκειμένου ενημερώσουμε υπεύθυνα τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις μας, παρακαλούμε όπως με παρέμβασή σας μας γνωστοποιηθεί τόσο ο αριθμός των τακτικών μεταθέσεων, όσο και ο αριθμός των κατ’ εξαίρεση και εκτός αντικειμενικών κριτηρίων μεταθέσεων των τελευταίων τριών ετών 2011-2012-2013, ξεχωριστά κατ’ έτος και κατηγορία.

Πηγή : bloko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου