ΕΙΚΟΝΕΣ

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Η τοποθέτηση του Λάζαρου Μαχαιρίδη στις διεργασίες του ανοιχτού Δ.Σ. της Ένωσης Θεσσαλονίκης

Κατά τις διεργασίες του ανοιχτού Δ.Σ. της Ενωσής Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης στις 18-02-2014 στο οποίο κλήθηκαν και μετείχαν ο Πρόεδρος και πολλά μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας, καθώς και άλλα μέλη πρωτοβάθμιων Ενώσεων, η Σ.Κ.Α.Υ. Θεσσαλονίκης με αντιπροσωπεία εκλεγμένων μελών της ήταν επίσης παρούσα.


Στα πλαίσια των διεγρασιών υπήρξε και η παρακάτω τοποθέτηση που πραγματοποίησε ο αντιπρόσωπος της Ε.Α.Υ.Θ. στην Π.Ο.ΑΣ.Υ. και μέλος της Σ.Κ.Α.Υ. Θεσ/νίκης Λάζαρος Μαχαιρίδης.

Παρακάτω ολόκληρη η τοποθέτηση:

Πριν από την τοποθέτησή μου, θα ήθελα δοθείσης της ευκαιρίας, εξαιτίας της παρουσίας και του Προέδρου της Ομοσπονδίας, μιας και μας έκανε την τιμή να συμμετέχει σ’ αυτό το ανοιχτό Δ.Σ. της Ενώσεώς μας, να του δώσω δημόσια συγχαρητήρια (εκπροσωπώντας όσους συναδέλφους με έφεραν σήμερα σε αυτό το βήμα) για την εξαιρετική πρωτοβουλία-δράση που ανέλαβε η Ομοσπονδία μας και κατέφυγε δικαστικά με τη συνδρομή της νομικής της υπηρεσίας, κατά της Υπουργικής απόφασης που προέβλεπε τις δυσβάσταχτες περικοπές που μας επιβλήθηκαν με το Ν.4093/12 (Μνημόνιο 3). Η προσωπική μου εκτίμηση είναι (πάντα κρατώντας μικρό καλάθι), πως αν όλα εξελιχθούν ομαλά, θα μιλάμε για μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του συνδικαλιστικού μας κινήματος και αυτό θα έχει επιτευχθεί επί προεδρίας του, χωρίς αυτό να σημαίνει πως έχω καμιά διάθεση να μειώσω την συνολική προσπάθεια που έγινε από όλα τα μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας  και όχι μόνο, στους οποίους αξίζουν αντίστοιχα συγχαρητήρια.

Αυτό ήταν ένα γενικό σχόλιο που αφορούσε κυρίως την επικαιρότητα.

Όσον αφορά την τοποθέτησή μου τώρα, κατ’ αρχάς θα ήθελα να χαιρετήσω  την παγιοποίηση του θεσμού των ανοιχτών Δ.Σ. της Ένωσής μας, μιας και βρισκόμαστε πλέον στο 2ο ανοιχτό Δ.Σ. που πραγματοποιείται.

Κάθε συλλογική προσπάθεια και διαδικασία που κινείται, βασιζόμενη στις αρχές του υγιούς συνδικαλισμού και κατά κοινή ομολογία προσφέρει περισσότερα στην ακόμη μεγαλύτερη και αποτελεσματικότερη εκπροσώπηση των συμφερόντων των συναδέλφων, είναι άξια συγχαρητηρίων. Ιδιαίτερα τις δύσκολες μέρες που διατρέχουμε.

Συνεχίζοντας θα μπορούσα να αναφερθώ σε πολλά και μεγάλης σημασίας ζητήματα της τρέχουσας επικαιρότητας όπως η επικείμενη ΑΝΑΔΙΑΡΘΩΣΗ, η αναμενόμενη απόφαση του Σ.τ.Ε., η Υπουργική απόφαση κατόπιν της πρότασης που κατατέθηκε από το ΤΕΑΠΑΣΑ και αφορά το ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό, ή ακόμη ακόμη οι προαναγγελθείσες προσλήψεις εντός του 2014 στο σώμα για ‘άγνωστους λόγους’, εξαιρώντας τους 580 επιτυχόντες των πανελληνίων εξετάσεων οι οποίοι θα περιμένουν στην ουρά “θυσιαζόμενοι’…!

ΔΕ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΟΜΩΣ για ευνόητους λόγους μιας και είναι ήδη θέματα της επικαιρότητας και είναι λίγο πολύ γνωστά σε όλους…!

Σκοπός μου είναι να μπει στην ημερήσια διάταξη και ένα ακόμη σοβαρό θέμα πέραν των γενικότερων θεσμικών θεμάτων και ζητημάτων που μας απασχολούν όπως τα παραπάνω που ανέφερα και αφορά την καθημερινή υπηρεσιακή ζωή όλων μας, όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη αλλά σε όλη την επικράτεια.

Επίσης θέλω να αναφέρω στο σημείο αυτό, πως δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρώ να ευαισθητοποιήσω το συνδικαλιστικό μας κίνημα για το συγκεκριμένο θέμα. Η προσπάθειά μου ξεκίνησε στο 1ο ανοιχτό Δ.Σ. που πραγματοποιήσαμε και είχα αναφερθεί εκτενώς στο ζήτημα, προτρέποντας την Ένωσή μας να λάβει σχετικές πρωτοβουλίες  ώστε να προωθηθεί το θέμα περαιτέρω και η δεύτερη ήταν ένα μήνα πριν το συνέδριο της Ομοσπονδίας μας στα μέσα Δεκέμβρη, όταν και έστειλα μια ανοιχτή επιστολή για το θέμα προς το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας η οποία όμως δεν έτυχε της δέουσας προσοχής.

Στο σημείο λοιπόν αυτό θα μου επιτρέψετε θέλοντας να υπερθεματήσω για το ζήτημα, να ακουστεί η εν λόγω ανοιχτή επιστολή μου σε αυτό το ανοιχτό Δ.Σ. της Ένωσής μας, το οποίο τιμούν με την παρουσία τους πολλά μελή του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας, με την ελπίδα αυτή τη φορά η προσπάθειά μου να αποφέρει καρπούς!

Ευχαριστώ για την προσοχή σας,

ΚΑΛΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ…!

Πηγή : skaythess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου