ΕΙΚΟΝΕΣ

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Ζητείται ισονομία…

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.) με την παρακάτω επιστολή προς την πολιτική και φυσική ηγεσία επαναφέρει στο προσκήνιο το θέμα των αδειών εξετάσεων και των αδειών φοιτούντων σε Σχολές και ζητά ισονομία με τους υπόλοιπους κλάδους του δημόσιου τομέα.

Αθήνα, 12 Φεβρουαρίου 2014
Αρ. Πρωτ.: 302/2/37

Προς: Τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
          κ. Νικόλαο ΔΕΝΔΙΑ

Κοιν.: 1) Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
              Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ
          2) Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης
              κ. Αθανάσιο ΑΝΔΡΕΟΥΛΑΚΟ
          3) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις

Θέμα: «Άδειες εξετάσεων – άδειες φοιτούντων σε Σχολές»

  Κύριε Υπουργέ,

Με το Ν. 4210 από 21/11/2013, άρθρο 5 οι άδειες εξετάσεων των Δημοσίων Πολιτικών και Διοικητικών Υπαλλήλων μειώθηκαν από τις είκοσι (20) μέρες το ανώτερο κατ' έτος, στις δέκα (10), όπου για κάθε μέρα εξετάσεων χορηγείται μία (1) ημέρα άδειας.

Όμως, με το Π.Δ. 3 από 10/01/2014 άρθρο 105, οι άδειες εξετάσεων στους πυροσβεστικούς υπαλλήλους που είναι μαθητές, σπουδαστές ή φοιτητές, προπτυχιακοί ή μεταπτυχιακοί , σε σχολεία και ιδρύματα και των τριών βαθμίδων εκπαίδευσης, ανέρχεται σε δύο (2) ημέρες για κάθε ημέρα εξετάσεων και η οποία δεν μπορεί να υπερβαίνει τις είκοσι (20) εργάσιμες ημέρες κάθε έτος.

Παρακαλούμε όπως στα πλαίσια της ισονομίας και επειδή υπάρχουν εύλογα παράπονα από σπουδαστές συναδέλφους - μέλη μας (που φοιτούν ιδιαίτερα στην επαρχία και είναι δύσκολη η αυθημερόν μετάβασή τους), οι διατάξεις του Π.Δ. 3 από 10/01/2014) τύχουν εφαρμογής και στο αστυνομικό προσωπικό.

Πηγή : poasy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου