ΕΙΚΟΝΕΣ

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

«…Άλλα τα ματια του λαγού…..άλλα της κουκουβάγιας…..»

Eιναι γεγονός ότι η σύγχρονη ελληνική αστυνομική πραγματικότητα κατακλύζεται καθημερινά από πληροφορίες. Θα μπορούσε να ειπωθεί χωρίς διάθεση υπερβολής ότι είναι σχεδόν αδύνατο να μπορέσει να σταθεί κάποιος με άνεση, όλον αυτό τον όγκο των πληροφοριών, να τον αναλύσει , να τον σχολιάσει και να μπορέσει με ασφάλεια να εξάγει ασφαλή συμπεράσματα. Ίσως όμως αυτός να είναι και ο στόχος, η επιδερμική ανάλυση των θεμάτων.


Κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, όλοι μας διαβιούμε στον αστερισμό της αναδιάρθρωσης της ΕΛ.ΑΣ και της είσπραξης χρηματικών ποσών που προκύπτουν από αποφάσεις του ΣΤΕ, που πολλές φορές με αποκλειστικές πληροφορίες Μ.Μ.Ε και δημοσιογράφων ορίζουν ακόμα και τα συγκεκριμένα χρηματικά ποσά που θα διανεμηθούν σε κάθε ένα από εμάς..

Η εικονική πραγματικότητα καλά κρατεί, αλλά δυστυχώς η πραγματικότητα της καθημερινότητας μας, είναι κάπως διαφορετική.

Η μισθός ενός εκάστου από εμάς συνεχίζει να εξανεμίζεται από τις πρώτες ημέρες είσπραξης του, οι συνάδελφοι μας συνεχίζουν να τελούν υπερχρεωμένοι, μην έχοντας ελπίδα πλέον μετακίνησης τους, στον τόπο συμφερόντων τους, παρά το γεγονός ότι ίσως στο συνειδητό αλλά κ στο υποσυνείδητο της κοινής γνώμης επικράτησε η άποψη ότι η μισθοδοσία μας κινείται πλέον σε ανοδική τροχιά. 

Παράλληλα η ποθούμενη κ αναμενόμενη αναδιάρθρωση του Σώματος δεν διαπιστώνεται από πολλούς συναδέλφους μας, να εμπεριέχει καμιά διάταξη που τους αφορά, αντιθέτως υποπτεύονται ότι στο τέλος αυτή, θα εξαντληθεί σε καταργήσεις υπηρεσιών κυρίως αστυνομικών τμημάτων που θα ντυθούν με τον μανδύα της συγχώνευσης, της κινητικότητας κ με οποιονδήποτε άλλο φιλολογικό ορισμό που θα κατευθύνει το νου ότι κάτι νέο δημιουργείται.

Η επικείμενη γενική αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ. (όπως την αποκαλούν) και κοσμογονική για τα δεδομένα της ΕΛ.ΑΣ, θα αποτελούσε πρώτης τάξεως ευκαιρία, να αποδείξει φυσική και πολιτική ηγεσία, ότι αφουγκράζεται στις μεγάλες αλλαγές την βάση του οργανισμού, που δεν είναι άλλη από τον χαμηλόβαθμο αστυνομικό (έτσι όπως αυτή εκφράζεται θεσμικά μέσω της Ομοσπονδίας μας) που υπηρετεί από το πεζοδρόμιο την θητεία του και έχει κάθε λόγο να πιστεύει ότι γνωρίζει τις ανάγκες του πολίτη καλύτερα από τον καθένα.

Όπως και να το κάνουμε ,όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας « ΑΛΛΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΛΑΓΟΥ…. ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΗΣ ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΑΣ», αλλά ως φαίνεται στα ύπατα αξιώματα φυσικής κ πολιτικής ηγεσίας μας, δεν υπάρχουν ενδεχομένως θιασώτες του ανωτέρω γνωμικού και ως εκ τούτου, η επικείμενη αναδιάρθρωση όλα δείχνουν ότι θα αποπειραθεί να ολοκληρωθεί με την ελάχιστη ως μηδενική συνδρομή μας.

Έτσι λοιπόν ίσως οδεύσουμε για μια αναδιάρθρωση, χωρίς νέο βαθμολόγιο, χωρίς νέο καθηκοντολογιο, με πολλούς ΓΕΝΙΚΟΥΣ, με λιγότερα αστυνομικά τμήματα, με ελάχιστη ως μηδαμινή συμβολή και γνώση από εμάς τους κατώτερους … με μια ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ που ίσως παύσει να είναι ΕΝΙΑΙΑ ΚΑΙ ΑΔΙΑΙΡΕΤΗ… ΙΣΩΣ ΟΜΩΣ Κ ΟΧΙ…… αν εν τέλει αφουγκραστούν ΚΑΙ ΕΜΑΣ…. 

ΣΥΝΔΡΕΒΕΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ,
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ Ν/Α ΑΤΤΙΚΗΣ,
ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ Π.Ο.ΑΣ.Υ,
ΤΑΚΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ Ν/Α ΑΤΤΙΚΗΣ
ΜΕΛΟΣ ΑΝ.Α.Σ.Α

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου