ΕΙΚΟΝΕΣ

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Τρισάγιο δέηση στη μνήμη των αδικοχαμένων συναδέλφων μας

Ακολουθεί ανακοίνωση των Ομοσπονδιών της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με τρισάγιο δέηση στη μνήμη των αδικοχαμένων συναδέλφων μας.


Αθήνα, 17 Ιουνίου 2015
Αριθ. Πρωτ.: 602/3/22γ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Παρουσία της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας τελέστηκαν σήμερα τρισάγια στην μνήμη των αδικοχαμένων συναδέλφων μας Νεκτάριου ΣΑΒΒΑ και Γεωργίου ΑΝΔΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΥ, οι οποίοι δολοφονήθηκαν άνανδρα, ο πρώτος στις 17 Ιουνίου 2009 από αδίστακτους τρομοκράτες στην οδό Λάμπρου Πορφύρα στα Πατήσια και ο δεύτερος στις 17 Ιουνίου 2013 στο Δίστομο Βοιωτίας, σε επιχείρηση σύλληψης αδίστακτων δραπετών.

Τα τρισάγια τελέστηκαν, αντιστοίχως, στην οδό Λάμπρου Πορφύρα στα Πατήσια και στον ναό του Αγίου Χαραλάμπους στο Δίστομο, στο χώρο που έχουν τοποθετηθεί μαρμάρινες στήλες για να θυμίζουν ότι δυο συνάδελφοί μας, θυσιάστηκαν στο καθήκον, υπερασπιζόμενοι τη Δημοκρατία και το αγαθό της ασφάλειας του Πολίτη.

Χοροστάτησαν ο τέως Προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας Ταξίαρχος ε.α. Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Κιούλος και οι εφημέριοι των δυο ενοριών.

Στην Αθήνα, την Κυβέρνηση και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Γιάννη Πανούση, εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης, ενώ παρέστησαν ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Τζανέτος Φιλιππάκος, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Τάσος Μαυρόπουλος, ο Διευθυντής του Γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Βασίλειος Μαστρογιάννης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος κ. Δημήτριος Τσακνάκης, ο Υπαρχηγός Αντιστράτηγος κ. Κων/νος Τσουβάλας, ο Προϊστάμενος του Επιτελείου Εμμανουήλ Κατριαδάκης, Ανώτατοι Αξιωματικοί του Αρχηγείου και της ΓΑΔΑ, ο Επίτιμος Πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ και Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Δημήτριος Κυριαζίδης, ο συντονιστής του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιώργος Μαλαγκωνιάρης, ο υπεύθυνος του Τομέα Προστασίας του Πολίτη του ΠΟΤΑΜΙΟΥ κ. Ανδρέας Αθανασάκης, ο πατήρ Ιωάννης Κοκκώνης, τα Προεδρεία της ΠΟΑΣΥ και της ΠΟΑΞΙΑ, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΥΠΣ κ. Δημήτρης Σταθόπουλος, ο Πρόεδρος της ΕΑΠΣ κ. Ιωάννης Σταμούλης, ο εκπρόσωπος της ΠΕΑΛΣ, συντονιστής Αττικής κ. Γεώργιος Μαραγκός, ο Πρόεδρος του ΣΕΦΕΑΑ κ. Βασίλης Ντούμας και ο Γενικός Γραμματέας κ. Ιωάννης ΦΑΝΑΡΙΩΤΗΣ, ο Πρόεδρος της Ένωσης Φίλων Αστυνομίας Δυτικής Αττικής κ. Ιωάννης Μαθιουδάκης, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών – Ελληνικό Εθνικό Τμήμα κ. Ιωάννης ΚΑΡΑΠΑΤΑΚΗΣ, εκπρόσωποι Πρωτοβαθμίων Ενώσεων, συγγενείς και φίλοι των αδικοχαμένων συναδέλφων.

Στο Δίστομο, παρέστησαν οι Διευθυντές Αστυνομίας Βοιωτίας και Φωκίδας, κ.κ. Νικόλαος Γεωργακόπουλος και Ιωάννης Πολύζος, οι Πρόεδροι και γραμματείς των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας και Φωκίδας αντίστοιχα, κ.κ. Κων/νος Τσαμούρας, Ζαχαρίας Καρακώστας, Παρασκευάς Δρόσος και Χρήστος Ντελής, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Στερεάς Ελλάδας κ. Γεώργιος Νικολόπουλος, συνάδελφοι εν ενεργεία και εν αποστρατεία, οι συγγενείς και οι φίλοι του αδικοχαμένου συναδέλφου.

Το συνδικαλιστικό μας κίνημα, αποτίοντας για άλλη μια φορά τον οφειλόμενο φόρο τιμής και σεβασμού προς τους Ήρωες της Ελληνικής Αστυνομίας, καλεί την Πολιτεία να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να λάβει σε πρώτη προτεραιότητα μέτρα ουσιαστικής προστασίας του Έλληνα Αστυνομικού, ως πραγματικός αρωγός του λειτουργήματός του, αναγνωρίζοντας την επικινδυνότητα των συνθηκών εργασίας διότι αν δεν αισθάνεται ασφαλής ο ίδιος, δεν θα είναι σε θέση να ανταποκρίνεται πλήρως στα καθήκοντά του.
Πηγή : poasy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου