ΕΙΚΟΝΕΣ

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Συνάντηση Αστυνομικών Κέρκυρας με πολιτικούς φορείς των ΑΝ.ΕΛ. για την κατάργηση Αστυνομικών Τμημάτων

Η συγχώνευση αστυνομικών τμημάτων απασχόλησε την συνάντηση του προεδρείου της ΕΛΑΣ με κλιμάκιο των ΑΝΕΛ Κέρκυρας. Η είδηση, από το δελτίο τύπου, αφορά την επικείμενη κατάργηση του ΑΤ Παλαιοκαστριτών και συγχώνευση των ΑΤ Λευκιμμαίων – Αχιλλείων.


Την Τρίτη 16/6/15 κλιμάκιο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Κέρκυρας αποτελούμενο από το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και πολιτευτή Κέρκυρας Ζήκο Γιάννη, τη Συντονίστρια Χαχαμίδη Στέλλα και τη Γραμματέα Πρωτοψάλτη Αγγελική, είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο Μποζίκη Νικόλαο ,το Γραμματέα Αγάθο Σπύρο και τον εκπρόσωπο της ΠΟΑΣΥ Καραγιάννη Δημήτρη, όπου αναπτύχθηκαν διεξοδικά τα προβλήματα που τους απασχολούν προσβλέποντας στη θετική συμβολή για την επίλυση τους τόσο σε τοπικό όσο και σε κεντρικό επίπεδο.

Εκτενής αναφορά έγινε στο ζήτημα της προωθούμενης αναδιάρθρωσης των περιφερειακών Αστυνομικών Υπηρεσιών, με τη διαφαινόμενη κατάργηση του Α.Τ Παλαιοκαστριτών και τη συγχώνευση του Α.Τ Αχιλλείων με το Α.Τ Λευκιμμαίων που πέρα από την υπηρεσιακή, κοινωνική του διάσταση θα επιφέρει μεγάλο πλήγμα στην εθνική οικονομία η οποία στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στον τουρισμό. Με βάση τη γεωγραφική θέση, τη μορφολογία του νησιού και την κατανομή του πληθυσμού, η κατάργηση και συγχώνευση των αστυνομικών τμημάτων της περιφέρειας θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα και θα μειώσει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και των επισκεπτών -κυρίως τους θερινούς μήνες- στις περιοχές αυτές.

Από τις υποστελεχωμένες στην πλειοψηφία τους αστυνομικές υπηρεσίες της περιφέρειας υπολείπονται από πέντε έως επτά θέσεις-περίπου είκοσι αστυνομικοί-των οποίων η στελέχωση, με βάση την οργανικότητα, κρίνεται αναγκαία ώστε να μπορούν να αποδώσουν τα μέγιστα.

Από τους εκπροσώπους των αστυνομικών ετέθη επίσης το θέμα των προαγωγών των Υπαξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας και την άρση της αδικίας εις βάρος τους με βαθμολογική εξέλιξη των υπαξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ αντίστοιχη με αυτή των υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και του Λιμενικού Σώματος.

Τέλος ετέθησαν θέματα που άπτονται του ασφαλιστικού και του συνταξιοδοτικού, η αποπεράτωση των εργασιών του κτηρίου(στο παλιό νοσοκομείο) στο οποίο μετεγκαταστάθηκαν οι Αστυνομικές Υπηρεσίες Κέρκυρας καθώς και το ζήτημα της αποκατάστασης των αποδοχών τους σύμφωνα και με την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τους εκπροσώπους των αστυνομικών υπαλλήλων δεσμεύτηκαν να συμβάλλουν στην ανάδειξη των ζητημάτων που τους ετέθησαν με υπόμνημα και την προώθηση τους αρμοδίως.

Πηγή : corfupress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου