ΕΙΚΟΝΕΣ

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Παρέμβαση της Ομοσπονδίας για την αθλητική βία

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.) με την παρακάτω επιστολή τοποθετείται για τα περιστατικά αθλητικής βίας και προτείνει λύσεις για να εξαλειφθεί το κοινωνικό φαινόμενο της βίας εντός και εκτός των αγωνιστικών χώρων.


Αθήνα, 25 Φεβρουαρίου 2015
Αρ. Πρωτ.: 800/3/27


Προς: 1) Τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης
              κ. Γιάννη ΠΑΝΟΥΣΗ
          
            2) Τον Υφυπουργό Πολιτισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων
              κ. Χαράλαμπο-Σταύρο ΚΟΝΤΟΝΗ

Κοιν.: Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
  
Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί,

Η Ομοσπονδία μας, ταγμένη στον αγώνα για τη θωράκιση του αστυνομικού λειτουργήματος, με στόχο την διαρκή κατοχύρωση του αγαθού της ασφάλειας στην ελληνική κοινωνία, αναδείκνυε πάντα τον προβληματισμό της για τα κοινωνικά αίτια της εγκληματικότητας και της βίας, ενώ με τις προτάσεις που κατέθετε επεδίωκε την εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης πολιτικής στον τομέα της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

Στο πλαίσιο αυτό και με αφορμή τα πρόσφατα απαράδεκτα φαινόμενα χουλιγκανισμού «υψηλού επιπέδου», εντός κι εκτός αγωνιστικών χώρων, επαναφέρει τις προτάσεις της για την αντιμετώπιση της αθλητικής βίας, θέτοντας στη διάθεση της ελληνικής πολιτείας όλες τις δυνάμεις της, αιρετούς εκπροσώπους στα συνδικαλιστικά της όργανα (Διοικητικό Συμβούλιο ΠΟΑΣΥ -Διοικητικά Συμβούλια Πρωτοβάθμιων Οργανώσεων).

Επειδή η θωράκιση του αστυνομικού λειτουργήματος, συμβαδίζει με την επιβαλλόμενη λήψη δραστικών μέτρων για την πάταξη της βίας των γηπέδων, φρονούμε ότι δεν αρκούν πλέον τα αποσπασματικά «αστυνομικά» μέτρα, αλλά απαιτείται η ενεργοποίηση της ίδιας της ελληνικής κοινωνίας για την ουσιαστική αντιμετώπιση των χούλιγκανς και την εμπέδωση κουλτούρας μη βίας στους αθλητικούς χώρους.

Η ελληνική κοινωνία, δικαιούται ένα ασφαλές περιβάλλον και έχει την ανάγκη μιας Ελληνικής Αστυνομίας, σύγχρονης και δημοκρατικής, ικανής να προασπίζεται το αγαθό της ασφάλειας με όρους κοινωνίας και κριτήρια επαγγελματικής λειτουργίας.

Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, στον τομέα της πρόληψης φρονούμε ότι μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο οι τοπικοί φορείς και οι τοπικές κοινωνίες.

Προτείνουμε, επομένως, να ξεκινήσει σε συνεργασία με το συνδικαλιστικό μας κίνημα μια συστηματική ενημερωτική εκστρατεία κατά της βίας σε όλη τη χώρα. Με τις παρεμβάσεις μας, μπορούμε να συμβάλλουμε στην προαγωγή του αθλητικού ιδεώδους και στην προστασία της νεολαίας από τους επίδοξους φορείς βίαιων και αντικοινωνικών συμπεριφορών.

Πέραν αυτού, η Πολιτεία πρέπει να καταστήσει σαφή τη σθεναρή και κάθετη βούληση της για την ισχύ και την επιβολή των Νόμων. Γιατί αυτό που μέχρι σήμερα βιώνουμε, είναι να ψηφίζονται Νόμοι και να αναγγέλλονται μέτρα που ποτέ όμως δεν εφαρμόζονται, αφενός μεν λόγω της οικονομικής και όχι μόνο δύναμης όλων αυτών των μεγαλοπαραγόντων που ασχολούνται με τον επαγγελματικό αθλητισμό και αφετέρου, λόγω του πολιτικού κόστους, καθώς όλα αυτά τα πλήθη που ασπάζονται την ειδωλολατρία των γηπέδων είναι ταυτόχρονα και ψηφοφόροι- οπαδοί προς εκμετάλλευση.Πηγη : poasy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου