ΕΙΚΟΝΕΣ

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Βαθμολόγιο για τις ανάγκες των πολλών και όχι των λίγων... Ποιό το πόρισμα τις επιτροπής… Ανοιχτή επιστολή του Χρήστου Συνδρεβέλη

Ο επικεφαλής της ΑΝ.Α.Σ.Α., Χρήστος Συνδρεβέλης με την παρακάτω ανοιχτή επιστολή προς την Π.Ο.ΑΣ.Υ. ζητάει την παροχή στοιχείων σχετικά με τις ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί από τη συσταθείσα Υπηρεσιακή  επιτροπή για το βαθμολόγιο της ΕΛ.ΑΣ.


ΑΝΟΙΧΤΗ   ΕΠΙΣΤΟΛΗ
27/02/2015

ΠΡΟΣ : Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ)

Θέμα : «Παροχή στοιχείων σχετικά με την κατάρτιση σχεδίου, από συσταθείσα Υπηρεσιακή  επιτροπή για το βαθμολόγιο της ΕΛ.ΑΣ.»

Κύριε πρόεδρε, κύριοι σύμβουλοι,

Όπως καλώς γνωρίζετε  στο Α.Ε.Α, έχει συσταθεί, από  τον 9ο μήνα του έτους 2014 Υπηρεσιακή επιτροπή προκειμένου επεξεργαστεί σχέδιο για διορθώσεις- αλλαγές στο υπάρχoν βαθμολόγιο του αστυνομικού προσωπικού.

Αν και έχουν παρέλθει μέχρι και σήμερα έξι και πλέον μήνες, ουδεμία πληροφόρηση μας έχει παρασχεθεί από πλευράς Αρχηγείου ΕΛ.ΑΣ, για τυχόν πόρισμα ή αποτέλεσμα που έχει παραχθεί από την συσταθείσα επιτροπή.

Δυστυχώς πληροφορίες αναφέρουν, πως η συσταθείσα επιτροπή, έχει επικεντρωθεί κυρίως στους βαθμούς,  της ανώτερης υπηρεσιακής κλίμακας, μη λαμβάνοντας υπ όψιν για επεξεργασία και διόρθωση το σύνολο των βαθμών της Αστυνομικής ιεραρχίας.

Υπενθυμίζω ότι στο χαμηλόβαθμο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ έχει προκληθεί μεγάλη αναστάτωση, η οποία υφίσταται μέχρι και σήμερα και αφορά «κενά» και «παραλείψεις» προαγωγών, που σχετίζονται με «χαμηλούς» βαθμούς της ιεραρχίας, γεγονός, που έχει οδηγήσει χιλιάδες συναδέλφους, στις αίθουσες  των δικαστηρίων προκειμένου με δικαστικές αποφάσεις διορθώσουν, της σε βάρος τους παραλείψεις προαγωγής από την Διοίκηση.

Με γνώμονα το συμφέρον των συναδέλφων μας, οι οποίοι αποτελούν και την κινητήρια δύναμη της Ομοσπονδίας  μας, παρακαλώ όπως, στα πλαίσια των καθηκόντων σας και αρμοδιοτήτων σας, ενημερώστε το συντομότερο δυνατό το σύνολο των μελών μας:

Α)Αν η υπηρεσιακή επιτροπή υφίσταται μέχρι και σήμερα ή έχει παύσει τις εργασίες της

Β) Αν έχει εξαχθεί συμπέρασμα, πόρισμα ή αποτέλεσμα από τις εργασίες αυτές και σε θετική περίπτωση, γιατί μέχρι και σήμερα δεν έχουν ανακοινωθεί τα σχετικά συμπεράσματα

Γ)Αν η επιτροπή εργάστηκε  προς διόρθωση όλων των βαθμών της Αστυνομικής ιεραρχίας ή περιορίστηκε στο βαθμολόγιο των «ανωτέρων».

Δ)Αν ζητήθηκε από πλευράς Ομοσπονδίας μας, να κατατεθεί σχετική πρόταση και σε θετική περίπτωση, αν αυτή περιελάμβανε αλλαγές και διορθώσεις σε ζητήματα που αφορούν και τους χαμηλόβαθμους Αστυνομικούς.

Κύριε πρόεδρε,

Όπως καλώς γνωρίζετε ο Οργανισμός της ΕΛ.ΑΣ έχει ανάγκη από ένα νέο βαθμολόγιο, που θα δίνει όραμα και προοπτική, ανεξαιρέτως  στο σύνολο των εργαζομένων της ΕΛ.ΑΣ και αν λάβουμε υπ όψιν και το νέο συνταξιοδοτικό καθεστώς, που επιβλήθηκε στους νεότερους συναδέλφους  κυρίως, είναι αντιληπτό ότι η παραπάνω ανάγκη καθίσταται  άκρως επιβεβλημένη.

Σε κάθε περίπτωση φρονώ, ότι εκ του ρόλου μας είμαστε υποχρεωμένοι, να μην επιτρέψουμε την δημιουργία βαθμολογίου, που θα επικεντρώνεται  και θα αφουγκράζεται τις ανάγκες  των «ολίγων», αλλά αντιθέτως τις ανάγκες των «πολλών»….

Με εκτίμηση,

Συνδρεβέλης Χρήστος
Μέλος Δ.Σ Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής
Αντιπρόσωπος Π.Ο.ΑΣ.Υ
Μέλος ΑΝ.Α.Σ.ΑΔεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου