ΕΙΚΟΝΕΣ

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Απίστευτο κύκλωμα απατεώνων με υπαλλήλους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής!

Τέσσερις υπάλληλοι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής και ένας Αλβανός «μεσάζοντας» εμπλέκονται, σύμφωνα με την αστυνομία, σε κύκλωμα πολιτογράφησης αλλοδαπών και έκδοσης πλαστών ταυτοτήτων σε Αλβανούς υπηκόους!


Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, αυτή «σε στενή συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών, διερευνούσε το τελευταίο χρονικό διάστημα καταγγελίες για χρηματισμό υπαλλήλων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής του Υπουργείου Εσωτερικών, προκειμένου να επισπεύδουν τη διαδικασία πολιτογράφησης αλλοδαπών ή να εκδίδουν πλαστά δελτία ελληνικής ταυτότητας σε Αλβανούς υπηκόους.

Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, η χρηματική, κάθε φορά, αμοιβή για την επίσπευση των διαδικασιών ανερχόταν στο ποσό των 200 ευρώ περίπου, ενώ για την έκδοση πλαστού δελτίου ταυτότητας το ποσό αυξανόταν στα 3.000 ευρώ και άνω, ενώ οι εμπλεκόμενοι υπάλληλοι λάμβαναν τα χρήματα από υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος λειτουργούσε ως «ενδιάμεσο» πρόσωπο.

Για τα καταγγελλόμενα ενημερώθηκε ο εποπτεύων την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων αρμόδιος Εισαγγελέας Εφετών Αθηνών, ο οποίος διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Κατά την πρόοδο της προκαταρκτικής εξέτασης, στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων περιήλθε έγγραφη αναφορά του Υπουργείου Εσωτερικών, που επιβεβαίωνε τις αρχικές καταγγελίες, επισημαίνοντας ότι στη συγκεκριμένη Υπηρεσία παρατηρούνται αδικαιολόγητες προωθήσεις αιτημάτων αλλοδαπών, έναντι προγενεστέρων και εκφράζονταν αμφιβολίες για τη νομιμότητα των ενεργειών υπαλλήλων της».

Έτσι την προηγούμενη Παρασκευή πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις - έρευνες στην έδρα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, στο κέντρο της Αθήνας και σε σπίτι στο Ίλιον όπου διαμένει ο 44χρονος Αλβανός «μεσάζοντας».

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 13 αποδεικτικά κατάθεσης δικαιολογητικών - αιτημάτων αλλοδαπών στην προαναφερόμενη Υπηρεσία, εκδοθείσες αποφάσεις αυτής, καθώς και διάφορα έγγραφα υπηκόων Αλβανίας.

Κατά την εξέτασή του ομολόγησε τη συμμετοχή του σε παράνομες πράξεις και ειδικότερα στο χρηματισμό τεσσάρων υπαλλήλων (ενός άνδρα και 3 γυναικών) της συγκεκριμένης Υπηρεσίας.
Ειδικότερα ισχυρίστηκε ότι το χρονικό διάστημα από τον Ιανουάριο έως το Νοέμβριο του 2013, κατέβαλε σε αυτούς χρηματικά ποσά, που κυμαίνονταν από 100 έως 200 ευρώ, για την ταχύτερη προώθηση ή/και έκδοση συγκεκριμένων φακέλων - αιτήσεων πολιτογράφησης αλλοδαπών.

Από τις έρευνες στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, κατασχέθηκαν και ελήφθησαν αντίγραφα σχετικών επίμαχων φακέλων αλλοδαπών, που αφορούν στην πολιτογράφησή τους.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι οι πέντε κατηγορούμενοι (ο Αλβανός και οι τέσσερις υπάλληλοι) δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης των ορίων του αυτοφώρου!


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου