ΕΙΚΟΝΕΣ

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Επιστολή - Αίτημα πρόσληψης των επιτυχόντων 2013 στις σχολές Αστυνομίας.

Οι φετινοί επιτυχόντες των σχολών της Αστυνομίας μέσω των πανελληνίων εξετάσεων, εξέδωσαν την παρακάτω επιστολή - αίτημα με την οποία ζητούν την άμεση απορρόφηση τους στις αστυνομικές σχολές.
Παρακάτω μπορείται να διαβάσετε ολόκληρη η επιστολή των επιτυχόντων.

Θέμα: Αίτημα για άμεση απορρόφηση των ήδη επιτυχόντων στις αστυνομικές              σχολές, μέσω της διαδικασίας των πανελληνίων εξετάσεων έτους 2013 

Εκ μέρους μιας αντιπροσωπείας, της τάξης των 220 ατόμων, των φετινών επιτυχόντων στις αστυνομικές σχολές (σειρά του 2013) σας γνωστοποιούμε τα παρακάτω:

Πριν από μία εβδομάδα περίπου πληροφορηθήκαμε τα περί πρόσληψης 500 Ειδικών Φρουρών που ο κ. Υπουργός προωθεί για την στοιχειώδη κάλυψη των αναμφίβολα τεράστιων ελλείψεων αστυνομικού προσωπικού. Εκ μέρους τόσο της ΠΟΑΣΥ όσο και άλλων πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών ενώσεων έγιναν ουκ ολίγες προσπάθειες με σειρά επιστολών, αναφορών και ερωτήσεων, ήδη από το μήνα Νοέμβριο, αναφορικά με την εκ νέου ενίσχυση της υπηρεσίας με προσωπικό, και κατά συνέπεια την άμεση κατάταξη των δοκίμων της σειράς μου στην ακαδημία για την έναρξη της εκπαίδευσής μας.

Ωστόσο, η απάντηση από μέρους των ιθυνόντων ήταν κατηγορηματικά αρνητική, προβάλλοντας σαν κώλυμα το νόμο ''1/5'' που διέπει τις προσλήψεις στο δημόσιο τομέα, την έλλειψη ικανών κονδυλίων για να υλοποιηθεί η απαίτηση αυτή, και φυσικά τη μνημονιακή δέσμευση περί διετούς παγώματος προσλήψεων στο αρμόδιο Υπουργείο.

Τώρα όμως, με την ανακοίνωση της ένταξης των 500 Ε.Φ. φαίνεται ότι οι παραπάνω δυσχέρειες άρθηκαν, μιας και αναφερόμαστε για πρόσληψη στην Ελληνική Αστυνομία ίδιας δύναμης, με αυτή των επιτυχόντων μέσω πανελληνίων. Άμεσο και επακόλουθο λοιπόν αίτημα της συντριπτικής (αν όχι της απόλυτης) πλειοψηφίας των συναδέλφων μου, είναι και η δική μας απορρόφηση και κατάταξη, δεδομένου ότι με βάση τα παραπάνω δεν υπάρχει πλέον κανένας λόγος που να καθυστερεί την ένταξή μας στο Σώμα.

Για το σκοπό αυτό, παρακαλούνται οι αποδέκτες της εν λόγω επιστολής όπως ενεργήσουν άμεσα προκειμένου να αρθεί η εν λόγω αδικία που στρέφεται αναμφισβήτητα εις βάρος μας, εφόσον μετά τα τελευταία φαίνεται να καταργείται αυτοδίκαια το διετές πάγωμα προσλήψεων. 

Με ιδιαίτερη εκτίμηση, 

Εκ μέρους των φετινών επιτυχόντων.

Τα μέλη της ΑΝ.Α.Σ.Α. ευχόμαστε να βρεθεί επιτέλους μία λύση για τους επιτυχόντες των πανελληνίων εξετάσεων ούτως ώστε να ενταχθούν το συντομότερο δυνατό στην οικογένεια της Ελληνικής Αστυνομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου