ΕΙΚΟΝΕΣ

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Μεγάλη επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ..Εξιχνίασε απάτη 9 εκατ. ευρώ από Μη Κυβερνητική Οργάνωση κατά του Δημοσίου..εμπλέκονται και κρατικοί υπάλληλοι..

Μεγάλη απάτη, ύψους 9 εκατ. ευρώ, από Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ), σε βάρος του Δημοσίου, εξιχνίασε η Αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην υπόθεση εμπλέκονται εν ενεργεία και συνταξιούχοι κρατικοί υπάλληλοι.

Επίσημες ανακοινώσεις αναμένεται να δώσει η ΕΛ.ΑΣ σε συνέντευξη Τύπου στις 12:30 της Δευτέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για το «Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης»- Εμπλέκονται εν ενεργεία και συνταξιούχοι κρατικοί υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών καθώς και ελεγκτικών αρχών

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο στόχαστρο της Οικονομικής Αστυνομίας και ένα βήμα προ της δίωξης ήταν εδώ και καιρό οι υπεύθυνοι της ΜΚΟ Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης.

Η συγκεκριμένη ΜΚΟ, που έχει πλέον κλείσει, είχε έδρα στην οδό Ηλιδος στην Αθήνα και φέρεται τα τελευταία χρόνια να έχει λάβει επιχορήγηση ύψους περίπου 8,9 εκατ. ευρώ από το υπουργείο Εξωτερικών.
Σύμφωνα με τις επίσημες αναφορές, η συγκεκριμένη ΜΚΟ συνεργάστηκε με τον ΟΗΕ για τη συλλογή ναρκών από διάφορες περιοχές, συνολικής έκτασης 1,5 εκατομμυρίου τετραγωνικών μέτρων, στη Βοσνία - κυρίως στην περιοχή Λίποβατς -, στον Λίβανο και στο Ιράκ.

Τα χρήματα που δόθηκαν από το υπουργείο Εξωτερικών στη συγκεκριμένη ΜΚΟ προέρχονταν από τα κοινοτικά κονδύλια που δίνονται στη χώρα μας για ανθρωπιστική βοήθεια προς τρίτες χώρες.

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια διατυπώνονταν αιχμές ότι οι υπεύθυνοι της συγκεκριμένης ΜΚΟ είχαν σχέσεις με στελέχη του υπουργείου Εξωτερικών επί διακυβέρνησης ΠαΣοΚ και σχετική οικονομική εύνοια.

Ακόμη, από την ΕΛ.ΑΣ. ερευνήθηκε αν ορισμένες από αυτές τις αποναρκοθετήσεις ήταν «εικονικές». Αξιοσημείωτο είναι ακόμη ότι παρά τις επανειλημμένες προσκλήσεις των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. δεν προσκομίστηκαν τα παραστατικά της συγκεκριμένης ΜΚΟ με τη δικαιολογία ότι «έχει κλείσει πια και τα περισσότερα από αυτά τα στοιχεία πετάχτηκαν στα σκουπίδια»!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου