ΕΙΚΟΝΕΣ

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Είδαν τους δόκιμους ως «αριθμούς»

Ο επικεφαλής της ΑΝ.Α.Σ.Α. και μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Χρήστος Συνδρεβέλης με το παρακάτω, προσωπικό του άρθρο στην εφημερίδα της Π.Ο.ΑΣ.Υ., Νέα Αστυνομία, του μήνα Νοεμβρίου (την οποία μπορείτε να κατεβάσετε και να διαβάσετε ηλεκτρονικά πατώντας εδώ ) μοιράζεται την ικανοποίηση του για την άμεση διόρθωση της αδικίας σε βάρος των συναδέλφων μας Δόκιμων Αστυφυλάκων.

Νιώθω ιδιαίτερη ικανοποίηση από την ταχύτατη αντίδρασή μας και κυρίως από την άμεση διόρθωση μιας άδικης απόφασης εκ μέρους του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όπως είναι γνωστό οι Δόκιμοι Αστυφύλακες κατά τη διάρκεια της ετήσιας πρακτικής τους εκπαίδευσης στις Αστυνομικές Υπηρεσίες αμείβονται με το ποσό των 280 ευρώ περίπου, που διαμορφώνεται μέχρι τα 400 ευρώ, εφόσον εργαστούν πενθήμερα και νυχτερινά.

Πληροφορήθηκα όμως, ότι η Διεύθυνση Διαχείρισης Χρηματικού είχε αποφασίσει να παρακρατήσει με τη μισθοδοσία Δεκεμβρίου ποσό 250 ευρώ, το οποίο τους είχε δοθεί ως προκαταβολή τον μήνα Ιούνιο για να καλύψουν τα έξοδα εγκατάστασής τους σε νησιωτικές περιοχές κατά την πρακτική τους εκπαίδευση.

Οι διαμαρτυρίες των συναδέλφων ήταν έντονες, διότι αν αφήναμε να εξελιχθεί η διαδικασία, πολλοί θα περιέρχονταν προφανώς σε δεινή οικονομική θέση και δεν θα μπορούσαν να αντεπεξέλθουν στις στοιχειώδεις οικονομικές τους υποχρεώσεις, αφού οι αποδοχές τους θα διαμορφώνονταν σε 100-150 ευρώ το
μήνα Δεκέμβριο.

Θεώρησα πρέπον να επικοινωνήσω άμεσα με την Ομοσπονδία και με ανοικτή μου επιστολή να ζητήσω την παρέμβασή της προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα ασιτίας, δεδομένου του γεγονότος ότι η οικονομική στήριξη των δοκίμων από την πατρική τους οικογένεια δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένη, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τα ελληνικά νοικοκυριά.

Επισήμανα μάλιστα με σκωπτικό λόγο ότι μπορεί η νέα γενιά αστυνομικών να έχει λάβει κατάλληλη και επαρκή εκπαίδευση προκειμένου να αντιμετωπίσει επιτυχώς το έγκλημα, εκπαίδευση όμως σε θέματα αντοχής στην πείνα μέχρι και σήμερα δεν έχουν παραδοθεί από το διδακτικό προσωπικό των σχολών τους...

Η Ομοσπονδία, στη συνέχεια, με παρέμβασή της στο Αρχηγείο, πέτυχε την ανάκληση της απόφασης αυτής, διασώζοντας και το κύρος του Αρχηγείου, που πέραν των άλλων προβλημάτων, θα είχε χρεωθεί και με μια άδικη έως απερίσκεπτη απόφαση κάποιων αρμοδίων, που είδαν τους συναδέλφους μας ως «αριθμούς» και όχι ως ανθρώπους με δικαιώματα και υποχρεώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου