ΕΙΚΟΝΕΣ

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Δένδιας: Να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή

Την ανάγκη, με την αναθεώρηση του Συντάγματος, να εξεταστεί το ενδεχόμενο να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή, τονίζει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, λίγα 24ωρα μετά την άγρια δολοφονία του 34χρονου ράπερ Π.Φύσσα από τον Χρυσαυγίτη Γ.Ρουπακιά και τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το έγκλημα.


Μιλώντας στην εφημερίδα Real News, ο κ.Δένδιας τόνισε πως είναι θλιβερό ένα νεοναζιστικό μόρφωμα να βρίσκεται στο Κοινοβούλιο με την ψήφο του ελληνικού λαού και αποκαλύπτει πως έχει ήδη αποστείλει πρόταση στον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, έτσι ώστε να διακόπτεται η κρατική επιχορήγηση σε κόμματα για τα οποία εκκρεμεί δικαστική έρευνα σχετικά με το αν, αξιόποινες πράξεις μελών - υποστηρικτών τους προσιδιάζουν σε σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Ο υπουργός επισημαίνει ότι βάσει συγκεκριμένων περιστατικών στα οποία έχουν εμπλακεί μέλη της ΧΑ προκύπτει σαφώς ζήτημα σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και ήδη, με επιστολή του προς τον Άρειο Πάγο, ζητά να αποφανθεί σχετικά.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη προειδοποιεί  μάλιστα πως όποιος αστυνομικός επιχειρήσει να εφαρμόσει στην πράξη τις αρχές του συγκεκριμένου κόμματος θα τεθεί εκτός του Σώματος.

Παράλληλα, ο κ.Δένδιας κρατά αποστάσεις από την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ακραίο κόμμα στο σύνολό του, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πρέπει να συνετιστεί ή να αποβάλει τις ακραίες φωνές που, όντως, υπάρχουν στο εσωτερικό του.

Πηγή:http://www.madata.gr/epikairotita/politics/300466.html

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου