ΕΙΚΟΝΕΣ

Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Άμεση η ανάγκη ενίσχυσης στο Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος ... του Γιώργου Πλαφουντζή

Τον μήνα Μάιο άρχισε επίσημα η τουριστική περίοδος και η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος αναμένεται πολύ πιο αυξημένη σε σχέση με άλλες χρονιές.

Η πίεση στο αστυνομικό προσωπικό ιδιαίτερα των συναδέλφων που υπηρετούν στο διαβατηριακό έλεγχο θα είναι μεγάλη. 

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών δημιουργούνται καινούργια σημεία ελέγχων στο βοηθητικό κτίριο (satellite). 

Όλα αυτά απαιτούν περισσότερη αστυνομική δύναμη προκειμένου να καλυφθούν οι υπηρεσιακές ανάγκες και να μην παρατηρούνται καθυστερήσεις κατά την είσοδο και έξοδο από τη χώρα των επισκεπτών. 

Επίσης κατόπιν διαταγής του Αρχηγείου εκτός όλων των άλλων θα πρέπει να δημιουργηθεί στο χώρο του αεροδρομίου και γραφείο τουριστικής Αστυνομίας, όπου για την επάνδρωσή του χρειάζονται επιπλέον αστυνομικοί. 

Εκτός από το Τμήμα Ασφαλείας και το γραφείο ελέγχου διαβατηρίων μεγάλη πίεση θα δεχτεί και το Τμήμα Αστυνόμευσης το οποίο είναι επιφορτισμένο με την εξωτερική φύλαξη του αεροδρομίου όπως πεζές και εποχούμενες περιπολίες, μέτρα τάξης, φύλαξη ποινικών κρατουμένων (20-30 σε καθημερινή βάση), ανεπιθύμητων επιβατών και αιτούντων πολιτικού ασύλου εν λόγω υπηρεσία είναι επιβεβλημένο πλέον να αναβαθμιστεί, και με πρωτοβουλίες που θα παρθούν από πλευράς Διοίκησης να ενισχυθεί με ικανή αστυνομική δύναμη, προκειμένου να ανταπεξέλθει στις αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες χωρίς βέβαια σε καμία περίπτωση να καταστρατηγηθούν τα δικαιώματα των εργαζομένων αναφορικά με το χρόνο εργασίας τους όπως αυτός προβλέπεται στα σχετικά προεδρικά διατάγματα. 

Η τρίτη υπηρεσία η οποία θα δεχτεί και αυτή υπηρεσιακό φόρτο είναι το Τμήμα Τροχαίας το οποίο είναι αρμόδιο για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας η οποία θα είναι μεγάλη στις αφίξεις και αναχωρήσεις του Ελευθέριος Βενιζέλος. 

Οι πεζοί τροχονόμοι καλούνται κάτω από αντίξοες συνθήκες, αυξημένη ρύπανση λόγω καυσαερίων ιδιαίτερα στις αφίξεις και υπό άσχημες καιρικές συνθήκες να εκτελούν υπηρεσία. . . 

Άμεση ανάγκη για την επίλυση όλων αυτών των προβλημάτων η ενίσχυση της Δ.Α.Α.Α με μεγάλη αστυνομική δύναμη, η απαλλαγή της από μέτρα τάξης , όπως δικαστήρια, φύλαξη πλατείας Βικτωρίας, γήπεδα, τα οποία συνεχίζονται κανονικά καθώς και πιο ορθολογική και αναλογικότερα κατανεμημένη την αστυνομική δύναμη προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των ανωτέρω υπηρεσιών. 

Η ενίσχυση του Αεροδρομίου Ελ. Βενιζελος με αστυνομικό προσωπικό αποτελεί μονόδρομο εάν πραγματικά θέλουμε ο Οργανισμός μας να φέρει σε πέρας με επιτυχία την αποστολή του χωρίς παράλληλα να υποπέσει στο ολίσθημα της καταστρατήγησης των εργασιακών δικαιωμάτων του προσωπικού του. 



ΠΛΑΦΟΥΝΤΖΗΣ Γεώργιος 
Αντιπρόσωπος Π.Ο.ΑΣ.Υ 
Μέλος ΑΝ.Α.Σ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου