ΕΙΚΟΝΕΣ

Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Έως 31/12 τα ισοδύναμα αντί του «παγώματος» στις ωριμάνσεις των ειδικών μισθολογίων (video)

Νομοθετική βελτίωση με την οποία ουσιαστικά αποσύρεται το «πάγωμα» των ωριμάνσεων των ειδικών μισθολογίων έως τις 31 Δεκεμβρίου, ώστε έως τότε να βρεθούν ισοδύναμα, κατέθεσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.



«Δίνεται η δυνατότητα στην κυβέρνηση έως τις 31 Δεκεμβρίου 2016 να καταθέσει ισοδύναμα μέτρα ώστε να μην ισχύει το «πάγωμα» των ωριμάνσεων στα ειδικά μισθολόγια», είπε ο κ. Χουλιαράκης καταθέτοντας την ρύθμιση.

πηγή: naftemporiki.gr
επίσης μπορείτε να διαβάσετε από το e-nomothesia.gr
Aναστέλλονται για 2 χρόνια ωριμάνσεις – προαγωγές των Ειδικών Μισθολογίων
Αριθμός Τροπολογίας: 440/84 20.5.2016 Αναστολή μισθολογικής ωρίμανσης και προαγωγής των λειτουργών και υπαλλήλων που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια.
Την αναστολή μισθολογικής ωρίμανσης και προαγωγής των λειτουργών και υπαλλήλων που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια για την περίοδο 1/1/2017 μέχρι και 31/12/2018 προβλέπει η Τροπολογία που κατέθεσαν στη Βουλή ο Υπουργός Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Γεώργ.Χουλιαράκης , για να ενταχθεί ως άρθρο στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών «Επείγουσες διατάξεις για την εφαρμογή της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων και άλλες διατάξεις».
Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, εξοικονόμηση που θα προκύψει στις κρατικές δαπάνες θα ανέλθει στα 118 εκατ. ευρώ για τη διετία 2017 -2018.
Συνέπειες στο προσωπικό των φορέων που υπάγονται στις διατάξεις του νέου νόμου.

Με την προτεινόμενη ρύθμιση οι αποδοχές όλων των λειτουργών και υπαλλήλων που εντάσσονται σε αυτήν θα παραμείνουν στο ύψος που θα έχουν διαμορφωθεί 31-12-2016. Αυτό στην ουσία σημαίνει ότι οι αποδοχές των εν λόγω υπαλλήλων δεν θα αυξηθούν λόγω της παρέλευσης των ετών υπηρεσίας τους ή και της μη προαγωγής σε ανώτερους διοικητικούς βαθμούς λόγω έλλειψης θέσεων (στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, δικαστικοί λειτουργοί, μέλη ΝΣΚ). Σε κάθε περίπτωση επισημαίνεται ότι όσοι προαχθούν βαθμολογικά λαμβάνουν τις αποδοχές του νέου τους βαθμού.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου