ΕΙΚΟΝΕΣ

Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Επιστρέφει από το ΣτΕ το Π.Δ. για τις μεταθέσεις των αστυνομικών – Μπαίνει «κόφτης» σε εικονικούς γάμους και διαζύγια

Αναδημοσιεύουμε από το bloko.gr


Θέμα ημερών είναι πλέον η επιστροφή από το ΣτΕ του Π.Δ. για τον νέο κώδικα των μεταθέσεων των αστυνομικών, ώστε όπως υποστηρίζεται από πηγές του αρχηγείου, να σταματήσει η βιομηχανία των μεταθέσεων με πλασματικές και κίβδηλες αιτιάσεις, αλλά και για να δοθούν κίνητρα ώστε το προσωπικό να επιλέγει μάχιμες υπηρεσίες.

Σας θυμίζουμε το σχετικό ρεπορτάζ του bloko.gr που δημοσιεύσαμε αρχικά στις 7 Δεκεμβρίου 2015 και όπως όλες οι ενδείξεις συντείνουν, αποτελεί τον κορμό πάνω στον οποίο αναπτύσσεται όλο το νέο Π.Δ..

Σύμφωνα λοιπόν με ασφαλείς πηγές ενημέρωσης του bloko.gr, η τροποποίηση του κώδικα μεταθέσεων και αποσπάσεων των αστυνομικών εστιάζεται σε 9 βασικά σημεία.

1. Κατάργηση της δικαστικής συμπαράστασης για την επιμέλεια ενηλίκου και περιορισμό μόνο στα μέλη της ιδίας οικογένειας, καθώς και για την επιμέλεια ανηλίκων.

2. Περιορισμός των αμοιβαίων μεταθέσεων που παρουσιάζουν αυξητικό ρυθμό κάθε χρόνο, ενώ υπάρχουν υπόνοιες ότι κάποιες από αυτές γίνονται με οικονομικό αντάλλαγμα.

3. Τροποποίηση διατάξεων με ευεργετήματα που αξιοποιούνται όπως οι εικονικοί γάμοι και τα διαζύγια. Στην περίπτωση δε που γίνεται χρήση, να διακόπτεται η μετάθεση αυτόματα στην περίπτωση διαζευκτηρίου.

4. Περιορισμός στις συχνές αλλαγές της δήλωσης του τόπου συμφερόντων, με επιδίωξη της συγκέντρωση επιπλέον μορίων, ενώ υπό συζήτηση τίθεται η μοριοδότηση κάποιων υπηρεσιών της Αττικής.

5. Πρόταση για κατάργηση της κατ’ εξαίρεση μετακίνησης των αστυνομικών που υπηρετούν στους αδιάφθορους στο τόπο και στην υπηρεσία που επιθυμούν, με προϋπόθεση της τροποποποίηση του σχετικού νόμου. Θυμίζουμε ότι υπήρξε σχετική πρόταση της ΠΟΑΞΙΑ.

6. Αύξηση από 1 χρόνο σε 3 έτη της υποχρεωτικής παραμονής των νεοεξερχόμενων αστυφυλάκων και υπαστυνόμων στις μάχιμες υπηρεσίες πρώτης τοποθέτησης.

7. Αξιολογείται πρόταση της ΠΟΑΞΙΑ ώστε οι αστυνομικοί που υπηρετούν από 5 χρόνια και πάνω σε ΜΑΤ- ΥΜΕΤ, ν’ αποκτούν δικαίωμα μετάθεσης σε τόπο και υπηρεσία επιλογής, αλλά με ποσόστωση, ώστε να μην αναφανεί κίνδυνος αποστέωσης των υπηρεσιών.

8. Άμεση κάλυψη και μάλιστα κατά προτεραιότητα των κενών από την προαγωγή μετά από εσωτερικούς διαγωνισμούς των αρχιφυλάκων.

9. Συγκρότηση επιτροπής για την σύνταξη κώδικα μεταθέσεων των ειδικών φρουρών.

πηγή: bloko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου