ΕΙΚΟΝΕΣ

Κυριακή 15 Μαΐου 2016

Πως χάνουν οι ένστολοι από 55 μέχρι και 110 ευρώ το μήνα μόνο από το νόμο Κατρούγκαλου

Και ακόμη δεν έχει ανοίξει το θέμα του μισθολογίου, όπου κι εκεί αναμένεται να ασκηθούν πιέσεις προς τα κάτω στο μηνιαίο εισόδημα των ενστόλων.




Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, οι νέες «κρυφές» απώλειες στο μισθό των ένστολων που κυμαίνονται από 55 μέχρι 110 ευρώ αναλόγως βαθμού, θα προκύψουν από τις εξής τρεις τροποποιήσεις.

1. Με την αύξηση από 1-7-2016 από 3% σε 3,5% της παρακράτησης επί του ΕΤΕΑ (επικουρική ασφάλιση) κι επειδή πλέον οι κρατήσεις θα υπολογίζονται επί του συνόλου των αποδοχών, η μείωση που θα προκύψει από το βαθμό του αστυφύλακα μέχρι του υποστράτηγου θα κυμαίνεται από 20 έως 40 ευρώ.

2. Από 1-1-2017 η παρακράτηση στους εργαζόμενους για τις συντάξεις με συντελεστή 6,67, αλλά με τον υπολογισμό πλέον να  επεκτείνεται επί του συνόλου των αποδοχών (τακτικών κι έκτακτων), η αναλογική μείωση υπολογίζεται από 30 έως 60 ευρώ.

3. Από 1-1-2017 επίσης, ο υπολογισμός των κρατήσεων για την υγειονομική περίθαλψη με συντελεστή 2,55 και επεκτείνεται για το σύνολο των αποδοχών, η αντίστοιχη μείωση στους καθαρούς σε σχέση με σήμερα μισθούς αναμένεται να κυμανθεί από 5 έως 10 ευρώ.

Σ’ αυτές τις μειώσεις, δεν αθροίζονται αυτές που θα προκύψουν από τις αλλαγές στους συντελεστές της φορολογικής κλίμακας και της εισφοράς αλληλεγγύης, που ακόμα δεν έχει βρεθεί ο «μαθηματικός» τύπος ή η εξίσωση στον τρόπο υπολογισμού.

Πηγή: bloko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου