ΕΙΚΟΝΕΣ

Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Τμήματα Aσφαλείας άνευ αστυνομικών, Βάζουν λουκέτο ... τη νύχτα

Τη στιγμή που το έγκλημα και ειδικά οι κατηγορίες εκείνες που πλήττουν άμεσα την ασφάλεια του πολίτη καθώς αφορούν στη ζωή και στην περιουσία του οργιάζουν, πολλά τμήματα ασφαλείας και μάλιστα από τα νευραλγικά, "κουρνιάζουν" τη νύχτα καθώς δεν υπάρχει επαρκές προσωπικό για να τα λειτουργήσει.


Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του bloko.gr, τουλάχιστον τρία τμήματα της Αθήνας και συγκεκριμένα του Αγίου Παντελεήμονα, της Ακρόπολης και του Παγκρατίου δεν βγάζουν πλέον υπηρεσιακή βάρδια νύχτας, καθώς δεν φτάνει το προσωπικό και βάζουν λουκέτο.

Και η αναφορά γίνεται για τμήματα στα οποία ακμάζει μέσα σ' ένα φυτώριο εκκόλαψης άγριας βίας το έγκλημα, δημιουργώντας προϋποθέσεις και όρους διαρκούς ανασφάλειας.

Και γιατί συμβαίνει αυτός ο άγριος υπηρεσιακός "σολοικισμός*" και η πρόπτωση της αστυνομικής συνείδησης της ηγεσίας όταν είναι πρόδηλη η ανάγκη ενίσχυσης και όχι ψαλιδίσματος της αστυνόμευσης σε τέτοιες περιοχές; 

Η απάντηση είναι ότι γίνεται μια διαρκής φυγή από τις υπηρεσίες της Ασφάλειας, αστυνομικών που μεταπηδούν σε υπηρεσίες όπως τα επίσημα, στη συνοδεία βουλευτών, στην ΕΥΠ και σε άλλες προνομιακές υπηρεσίες. Αποτέλεσμα είναι να υπάρχει έλλειμμα προσωπικού σε τέτοιο μάλιστα βαθμό ώστε να βάζουν λουκέτο τα τμήματα, ή να υπολειτουργούν σε καθεστώς υπηρεσιακής ανυπαρξίας. 

Χαρακτηριστικό είναι επίσης πως τα 21 τμήματα της Αθήνας βγάζουν μόλις 10 αυτοκίνητα έξω για περιπολίες κι αυτά αν έμπαιναν σε διαδικασία ελέγχου σε ΚΤΕΟ, θ' αποσύρονταν άμεσα από την κυκλοφορία ως επικίνδυνα για τη δημόσια ασφάλεια.  

* Ο σολοικισμός έγκειται στο γεγονός ότι υπάρχει μια πολύ μεγάλη ροή εξιχνιάσεων και συλλήψεων κεντρικών και αποκεντρωμένων υπηρεσιών της Ασφάλειας, που σε άλλες περιπτώσεις θα προϋπέθετε ως αναγκαιότητα την ενίσχυση και όχι την αποδυνάμωση τους.

Πηγή : bloko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου