ΕΙΚΟΝΕΣ

Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Άμεση η ανάγκη αλλαγής βαθμολογίου στους χαμηλόβαθμους, του Χρήστου Συνδρεβέλη

Ο επικεφαλής της ΑΝ.Α.Σ.Α., Χρήστος Συνδρεβέλης, με το παρακάτω άρθρο του επαναφέρει το φλέγον ζήτημα της αναπροσαρμογής του βαθμολογίου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Παρατηρώντας κανείς το βαθμολόγιο του Αστυνομικού προσωπικού από συστάσεως του Σώματος της ΕΛ.ΑΣ, με την σημερινή της μορφή, έως και σήμερα θα διαπίστωνε επί της ουσίας ελάχιστες αλλαγές, που να αφορούν βελτιώσεις στο τομέα της βαθμολογικής εξέλιξης των χαμηλόβαθμων.

Καθ’ όλη την διάρκεια ζωής της ΕΛ.ΑΣ ως οργανισμού, δηλαδή 30 χρόνια τώρα, αν και επήλθαν πολλές αλλαγές - βελτιώσεις στο Σώμα που υπηρετούμε, το ζήτημα της εξέλιξη των χαμηλόβαθμων του Σώματος ουδέποτε αντιμετωπίστηκε και μελετήθηκε επαρκώς με αποτέλεσμα να επικρατήσει η νοοτροπία της χρονοβόρας έως στάσιμης εξέλιξης κυρίως των Αστυφυλακών της ΕΛ.ΑΣ.

Κατά το παρελθόν, το παραπάνω ζήτημα, επιχειρήθηκε να επιλυθεί με το Ν. 3686/08 αλλά εν τέλει θα ήταν υπερβολικό να ισχυριστεί κάποιος, ότι η εξέλιξη που θεσμοθετήθηκε για τους Αστυφύλακες είναι ανάλογη των προσόντων τους και φυσικά ανάλογη με των υπολοίπων αποφοίτων των σχολών των Ε.Δ και Σ.Α..

Έτσι λοιπόν φτάσαμε σήμερα αν και η εισαγωγή στην σχολή Αστυφυλάκων να αποδεικνύεται για τον υποψήφιο ιδιαίτερα δύσκολη και απαιτητική, σον αφορά την απόκτηση βαθμολογίας για την εισαγωγή τους, που σε πολλές των περιπτώσεων ξεπερνά και πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας, παρ όλα αυτά η μετέπειτα εξέλιξη του εντός του Σώματος να μην είναι ανάλογη των κόπων και των προσόντων του.

Η εξέλιξη του χαμηλόβαθμου προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ, είναι επιβεβλημένη όσο ποτέ άλλοτε να τεθεί ως πρωταρχικό ζήτημα από πλευράς του συνδικαλιστικού οργάνου μας, σε μια εποχή μάλιστα που ολοένα πληθαίνουν τα σενάρια που βλέπουν τα φώτα της δημοσιότητας και κάνουν λόγο για μισθοδοσίες συνδεδεμένες με διοικητικούς βαθμούς. Σε μια τέτοια περίπτωση, αν ποτέ τα σενάρια επαληθευτούν, είναι απολύτως δεδομένο ότι ο μεγάλος αδικημένος της ΕΛ.ΑΣ, θα ήταν ο στάσιμος από πλευράς βαθμολογικής εξέλιξης χαμηλόβαθμος αστυνομικός, του οποίου όμως τα συμφέροντα είμαστε υποχρεωμένοι εκ του ρόλου μας να προασπίσουμε.

ΑΛΛΩΣΤΕ Ο ΧΑΜΗΛΟΒΑΘΜΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΒΑΣΗ ΚΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ, ΓΙ’ ΑΥΤΟΝ ΠΡΩΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ!!!

ΣΥΝΔΡΕΒΕΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν/Α ΑΤΤΙΚΗΣ,
ΤΑΚΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ Ν/Α ΑΤΤΙΚΗΣ,
ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ Π.Ο.ΑΣ.Υ,
ΜΕΛΟΣ ΑΝ.Α.Σ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου