ΕΙΚΟΝΕΣ

Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Συνάντηση για ενημέρωση με το νέο Υπουργό ζητά η Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.) απέστειλε την παρακάτω επιστολή στο νέο Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλειο Κικίλια με την οποία τον καλεί σε άμεση συνάντηση προκειμένου ενημερωθεί για τα τρέχοντα ανοιχτά ζητήματα που αφορούν τους συναδέλφους μας.


Αθήνα 12 Ιουνίου 2014
Αριθ. Πρωτ.: 605/9/83

Προς: Τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
          κ. Βασίλειο ΚΙΚΙΛΙΑ

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Αναλάβατε τα ηνία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη σε μια περίοδο κατά την οποία επείγοντα ζητήματα της Ελληνικής Αστυνομίας και του ανθρώπινου δυναμικού της, του πολυτιμότερου δηλαδή κεφαλαίου αυτής, απαιτούν άμεσες λύσεις και κυρίως ξεκάθαρες καταστάσεις.

Γνωρίζετε ότι είναι σε εξέλιξη η αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας κατ' επιταγήν των διατάξεων του Νόμου 4249/2014, μια διαδικασία που είναι φυσικό να προκαλεί εύλογη ανησυχία και για τον πρόσθετο λόγο ότι η νομοθέτηση αυτή είχε συναντήσει τις έντονες επικρίσεις τόσο του συνδικαλιστικού μας κινήματος, όσο και του συνόλου των κομμάτων της Αντιπολίτευσης. Επιπλέον, παρά τις διαβεβαιώσεις του απερχόμενου Υπουργού περί του αντιθέτου, το βασικό Προεδρικό Διάταγμα για την εφαρμογή του Νόμου 4249/2014 προωθήθηκε ήδη στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ ένα άλλο Προεδρικό Διάταγμα, για την αναδιάρθρωση της Αστυνομικής Ακαδημίας, μας επιδόθηκε την προτεραία του ανασχηματισμού της Κυβέρνησης.

Την ίδια ώρα δεκάδες άλλα ζητήματα τελούν σε εκκρεμότητα καθόσον συνδέονται άμεσα με την αναδιοργάνωση των Υπηρεσιών είτε η επίλυσή τους εξαρτάται από την δική σας πολιτική βούληση σε συνάρτηση με τους δημοσιονομικούς περιορισμούς και τις προβλεπόμενες από τα Μνημόνια περικοπές του προϋπολογισμού δαπανών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Επειδή, όμως, ο χρόνος είναι αμείλικτος και επιτακτική η ανάγκη της θεσμικής και επαγγελματικής θωράκισης της Ελληνικής Αστυνομίας χωρίς εκπτώσεις και περικοπές, αισθανόμαστε την υποχρέωση να σας ενημερώσουμε κατεπειγόντως για τις θέσεις μας και τον προβληματισμό των στελεχών μας, όπως έχουν καταγραφεί άλλωστε προσφάτως κατά τη διάρκεια των πολύωρων συνεδριάσεων του Διοικητικού και του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας μας.

Παρακαλούμε όπως ορίσετε την προσεχή εβδομάδα συγκεκριμένη ημέρα για την πρώτη ενημερωτική συνάντησή μας, ώστε να τεθούν εκ νέου επί τάπητος τα ζητήματα που «καίνε» το συνάδελφό μας και να ληφθούν εκ μέρους σας οι αναμενόμενες πρωτοβουλίες, ώστε και το ενδιαφέρον σας γι' αυτόν να μετουσιωθεί εμπράκτως σε έργα και ο δικός μας ρόλος να μην εγκλωβίζεται σε μια συνεχή υποβολή επιστολών χωρίς να βλέπουμε ουσιαστικά αποτελέσματα.Πηγή : poasy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου