ΕΙΚΟΝΕΣ

Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Ανακοίνωση καταπέλτης και μήνυση από την ΠΟΑΣΥ για την ΕΔΕ σε βάρος των συναδέλφων της ΥΑΤ

Αθήνα, 26 Μαΐου 2016
Αρ. Πρωτ.: 200/4/181Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Με την υπ΄ αριθ. 6004/2/1847-α΄ (ID΄ 11769) από 9-5-2016 διαταγή του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., διατάχθηκε κατεπείγουσα Ε.Δ.Ε. για «να διερευνηθεί πλήρως και σε βάθος η υπόθεση των επεισοδίων στο Σύνταγμα την 08-05-2016, καθώς και να διακριβωθεί εάν υπήρξαν παραλείψεις κατά τον σχεδιασμό ή εκτέλεση των μέτρων τάξης …………. ή ……………. ή αυθαίρετη δράση συγκεκριμένων αστυνομικών δυνάμεων…………..». Αυτή η Ε.Δ.Ε. ανατέθηκε στον κ. Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας Αντιστράτηγο της Ελληνικής Αστυνομίας με εντολή για ολοκλήρωση μάλιστα της Ε.Δ.Ε. εντός 20 ημερών(!). Στις 13-05-2016 προς αυτόν, γίνεται αναφορά του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής και υπευθύνου των μέτρων της 8ης Μαΐου στο Σύνταγμα, η οποία ευθαρσώς αναφέρει ότι ως τις 13-05-2016 «ουδεμία καταγγελία σε βάρος αστυνομικών περιήλθε στην Υπηρεσία και …………» οίκοθεν διαταγή πειθαρχικού ελέγχου σε βάρος οιουδήποτε αστυνομικού για αυθαίρετη δράση……..» δεν εκδόθηκε γιατί δεν διαπιστώθηκε τίποτε αξιόμεμπτο πειθαρχικά, εννοείται βεβαίως ότι το Κ.Ε.ΠΙΧ., το πλήθος αξιωματικών, το βιντεοληπτικό υλικό των Μ.Μ.Ε. και κοινωνικής δικτύωσης, τους δημοσιογράφους κ.λ.π..

Ο διενεργών την Ε.Δ.Ε. έχει όμως μόνος αυτός (!) άλλη άποψη και αποφαίνεται ότι προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις αυθαίρετων ενεργειών που έτρωσαν το κύρος της Ελληνικής Αστυνομίας και συνιστούν σοβαρά πειθαρχικά παραπτώματα και μάλιστα του άρθ. 11 παρ. 1 περ. ι΄ του Π.Δ. 120/2008 (Πειθαρχικό Δίκαιο Αστυνομικών Υπαλλήλων). Μάλιστα το συγκεκριμένο κατηγορητήριο συγκεκριμενοποιείται κατά έξι (6) αστυνομικών, δύο Αξιωματικών και τεσσάρων νεαρότατων αστυφυλάκων, δια των οποίων επιχειρείται να υπάρξει άλλοθι για όσους ανακόλουθα άλλα έλεγαν και άλλα κάνουν. Είναι πλέον «ηλίου φαεινότερον» ότι κάποιοι επιχειρούν να αποκτήσουν άλλοθι σε βάρος νεαρών εργαζομένων αστυνομικών. Επιπλέον έμμεσα και εντελώς άδικα αυτοί στιγματίζονται και ως «θύλακες». Η συγκεκριμένη απίστευτη εξέλιξη δημιούργησε εύλογα τεράστια πικρία στους κόλπους των καθημερινά μοχθούντων αστυνομικών και προκύπτουν ερωτηματικά για το πώς «ανακαλύφθηκαν» ευθύνες από έναν που όμως όλες τις προηγούμενες πέντε (5) ημέρες δεν είχαν δει εκατοντάδες αξιωματικοί που είχαν την ευθύνη της συγκέντρωσης της 8ης Μαΐου. Το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα θ’ αντιπαλέψει ευθέως και με κάθε νόμιμο και πρόσφορο μέσο τέτοιου είδους πρακτικές καθώς κανένας φιλότιμος εργαζόμενος δεν επιθυμεί εν έτη 2016 να παίξει τον ρόλο του εξιλαστήριου θύματος. Ελπίζουμε ότι ακόμη και τώρα η Πολιτική και Φυσική ηγεσία θα σταματήσουν την εν λόγω Ε.Δ.Ε γιατί εκθέτει αυτονόητα αυτούς τους ιδίους.

Η Π.Ο.ΑΣ.Υ. είναι πλέον υποχρεωμένη να καταθέσει σχετική μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για συσχετισμό με την ήδη κατατεθειμένη των μελών της Λ.Α.Ε. για πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και για να αποδοθούν ευθύνες σ΄ αυτούς που τις έχουν πραγματικά όμως, με τις πράξεις ή τις παραλείψεις τους.


Πηγή : poasy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου