ΕΙΚΟΝΕΣ

Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Πρεμιέρα το βραχιολάκι κρατουμένων στην Ελλάδα

Πρεμιέρα έκανε πριν από λίγες ώρες στη χώρα μας το μοντέλο της κατ’ οίκον κράτησης με το σύστημα του γεωεντοπισμού, το γνωστό βραχιολάκι.


Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, το πολυαναμενόμενο μέτρο που επίκειται ν’ ανακουφίσει σημαντικά τον υπερκορεσμό και την υπερσυσσώρευση κρατουμένων στις ελληνικές φυλακές, εφαρμόστηκε όχι σε Έλληνα, αλλά σε Βρετανό υπήκοο που γεννήθηκε στην Γαλλία. 

Πρόκειται για τον 55χρονο Noe Nordeine Benziane που εμπλέκεται στο σκάνδαλο των εταιρειών ηλεκτρικής ενέργειας Energa – Hellas Power, που είχε εμφανιστεί ως εκπρόσωπος του ρωσο-αραβικού fund στο οποίο «προσχηματικά» θα μεταβιβάζονταν οι δυο εταιρείες, ώστε οι ιδιοκτήτες των δύο εταιρειών να απεμπλακούν από τις σοβαρές οικονομικές και ποινικές εκκρεμότητές τους. Ήταν κατά κάποιο τρόπο το άλλοθι τους. 

Ο Νορντίν ήταν καταζητούμενος και πιάστηκε βάση διεθνούς εντάλματος σύλληψης των ελληνικών αρχών στη Μάλαγα της Ισπανίας την Πρωτομαγιά του 2014, εκδόθηκε στην Ελλάδα κι έκτοτε ήταν κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού. Το αίτημα του για υπαγωγή στις ευεργετικές διατάξεις συζητήθηκε στις 27 Ιουλίου, εγκρίθηκε με αποτέλεσμα εδώ και λίγες ώρες να εκτίει το υπόλοιπο της ποινής στο σπίτι του στο Παγκράτι. 

Ο «πρωτοπόρος» στο ελληνικό σύστημα κράτησης και σωφρονισμού Βρετανός, έχει το βραχιολάκι στο πόδι και έχει την υποχρέωση να μην μετακινηθεί εκατοστό έξω από τους τέσσερις τοίχους της κατοικίας του. 

Η κάθε κίνηση ελέγχεται ηλεκτρονικά και αποτυπώνεται σε χάρτη που λειτουργεί στο κέντρο ελέγχου ιδιωτικής εταιρείας σεκιούριτι με έδρα την Μεταμόρφωση Αττικής. Στην περίπτωση που χαθεί για διάστημα μεγαλύτερο του πεντάλεπτου το σήμα εκπομπής, ενημερώνεται η Αστυνομία και ξεκινά η διαδικασία της αναζήτησης του για παραβίαση του μέτρου. Στην περίπτωση που συλληφθεί, θα επιστρέψει στη φυλακή και σχεδόν θα διπλασιαστεί η ποινή. 

Πηγή : bloko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου