ΕΙΚΟΝΕΣ

Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Η Αστυνομία φτιάχνει ρεσεψιόν για τους τουρίστες


Αναδημοσιεύουμε την είδηση της δημιουργίας νέας Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας από την ιστοσελίδα bloko.gr


«Αστυνομικό Τμήμα» … καταγγελιών ληστειών ξένων τουριστών, δημιουργεί η ΕΛ.ΑΣ., σε χώρο που θα … δωρίσει η Ένωση Ξενοδόχων Αττικής, όπως αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη  Γιάννης Πανούσης, όταν ρωτήθηκε για την αύξηση των κρουσμάτων ληστειών του δρόμου με στόχο αλλοδαπούς τουρίστες σε αρχαιολογικούς χώρους της Αττικής.

«Οι εκπρόσωποι των ξενοδόχων Αττικής μας είπαν ότι οι τουρίστες γνωρίζουν σε ένα βαθμό ότι μπορεί να τους κλέψουν στις χώρες που επισκέπτονται, χωρίς να τους πειράζει η απώλεια καθώς ασφαλίζουν τα υπάρχοντά τους. Όταν πάει όμως στο Αστυνομικό Τμήμα για να καταγγείλει την ληστεία ή κλοπή, παραμένει 5 ώρες, γιατί περιμένει κάποιον να ξέρει Αγγλικά, κάποιον άλλο να λάβει την καταγγελία. Αυτή η ταλαιπωρία είναι που τον κάνει να ‘βλαστημά’ που ήρθε στην Ελλάδα» δήλωσε ο κ. Πανούσης.

Αποκάλυψε επίσης, ότι η Ένωση Ξενοδόχων θα δώσει ένα χώρο, στον οποίο θα τοποθετηθούν 3-4 αστυνομικοί που θα γνωρίζουν ξένες γλώσσες, προκειμένου να … υποδέχονται τις καταγγελίες ληστειών και κλοπών από αλλοδαπούς τουρίστες.

Ο αρμόδιος υπουργός παραδέχθηκε ότι έχει αυξηθεί η μικροεγκληματικότητα του δρόμου στην Αττική, στο κέντρο της πόλης και στην Ακρόπολη, και έχει ζητήσει την ενίσχυση της αστυνόμευσης σε αρχαιολογικούς χώρους. Παράλληλα συζητήθηκε το ενδεχόμενο ενημέρωσης των αλλοδαπών τουριστών στα ξενοδοχεία που καταλύουν για τις … επικίνδυνες περιοχές διέλευσης και παραμονής».

Πηγή : bloko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου