ΕΙΚΟΝΕΣ

Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Ένστολοι για Σαμαρά: «Γλυκά λόγια με πολλά αλλά…»


Η πρώτη αντίδραση των ένστολων συνδικαλιστών στις αναφορές Σαμαρά γιά την άρση των αδικιών και τη συμμόρφωση με την απόφαση του ΣτΕ.


του Παναγιώτη Σπυρόπουλου

«Τους αγαπούμε και τους τιμούμε», αλλά «δεν μπορούμε μονομιάς να αποκαταστήσουμε πλήρως τις αποδοχές του 2012».

Αυτή η αναφορά του πρωθυπουργού στα αιτήματα των ενστόλων, καθώς και εκείνη για την συμμόρφωση μεν της κυβέρνησης προς την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, αλλά στο βαθμό που «επιτρέπουν οι ανάγκες του προϋπολογισμού», προκάλεσαν την πρώτη αντίδραση των συνδικαλιστών τους, που ήταν: «Εύσημα πολλά, «γλυκά» λόγια πολλά, έσοδα λίγα με πολλά «αλλά»».

Σχεδόν άμεσα οι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. απομαγνητοφώνησαν το κομμάτι της ομιλίας του πρωθυπουργού, που τους αφορούσε και έχει ως εξής:

«Μια δεύτερη παρατήρηση, αυτή τη φορά για τους ενστόλους, που όλοι αγαπούμε και τιμούμε: Ξέρω καλά ότι οι στρατιωτικοί και οι αστυνομικοί υπηρετούν με αληθινή αυταπάρνηση, με θυσίες προσωπικές, οικογενειακές, παρά τις σημαντικές μειώσεις που υπέστησαν τα τελευταία χρόνια. Είναι αληθινά παραδειγματική η ευσυνειδησία και ο πατριωτισμός που επιδεικνύουν. Και θέλω με την ευκαιρία να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου όλα αυτά τα παιδιά, τα παιδιά μας- τους ιπτάμενους, τους ναύτες και τους οπλίτες- που μας κάνουν συνεχώς υπερήφανους ξεπερνώντας τους εαυτούς τους. Όπως πρόσφατα συνέβη με την άσκηση ‘Ηνίοχος’, που ήταν πραγματικά υψηλότατου επιπέδου. Ξέρετε καλά ότι ήταν από την αρχή στις προτεραιότητές μου, να δώσουμε σημαντική ανακούφιση στους ενστόλους. Πολλοί από τους οποίους πήραν και το ‘κοινωνικό μέρισμα’, μόλις επιτύχαμε για πρώτη φορά το πρωτογενές μας πλεόνασμα. Η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας για αποκατάσταση των μισθολογικών τους απωλειών θα εφαρμοστεί! Τουλάχιστον όσο μας επιτρέπουν οι ανάγκες του Προϋπολογισμού. Και χωρίς, φυσικά να ανατρέψει το δημοσιονομικό προγραμματισμό της Χώρας και την πορεία εξόδου από την κρίση. Έτσι, στα πλαίσια των δημοσίων οικονομικών, θα υπάρξει άμεσα η μέγιστη δυνατή αποκατάστασή τους. Με σεβασμό κυρίως στη διατήρηση του αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και με ειδική μελέτη που το τεκμηριώνει αυτό, όπως άλλωστε ορίζει και η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Και στο θέμα αυτό, όπλο μας είναι και πάλι η αλήθεια: Δεν μπορούμε μονομιάς να αποκαταστήσουμε πλήρως τις αποδοχές του 2012! Ούτε για τους στρατιωτικούς, ούτε για τους αστυνομικούς, ούτε για κανέναν άλλο κλάδο. Οι αυξήσεις όμως θα δοθούν άμεσα στους ένστολους, θα είναι σημαντικές, χωρίς να βγάζουν την οικονομία από τους στόχους της ή να επιβαρύνουν άλλα στρώματα. Κι αυτό είναι εφικτό, γιατί ήδη έχουμε καταφέρει να συμμαζέψουμε τα οικονομικά του κράτους».

Πηγη : thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου